Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria recentă , o altă abordare , partea a 5-a

Postări Recomandate

Păi și ce un salariu de 6000€ pentru un director e mare ? Era unul pe aici care se văita că nu poate să trăiască cu 4000€ în Germania unde mâncarea și benzina este mai ieftină ca în România :)

citez " In Germania cu 4000euro pe lună buget pentru o familie formată din doi adulti si doi copii ....mirosi a prost , adică o duci de la salariu la salariu  si rupi rafturile cu reduceri . "

Editat de eugenius
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 7 ore, eugenius a spus:

Păi și ce un salariu de 6000€ pentru un director e mare ? Era unul pe aici care se văita că nu poate să trăiască cu 4000€ în Germania unde mâncarea și benzina este mai ieftină ca în România :)

citez " In Germania cu 4000euro pe lună buget pentru o familie formată din doi adulti si doi copii ....mirosi a prost , adică o duci de la salariu la salariu  si rupi rafturile cu reduceri . "

Întreabă ce inseamna 4000 de euro in Germania pentru  o familie descrisă de mine , din aia 4000 euro trebuie să plătești chirie , să manince familia , să-ți platesti utilitati , transportul , imbracamintea .

Da....cu 100 de euro poți lua mancare de la supermarket .....mancare la fel de nasoală ca cea din Romania .

Am fost de n ori in Germania , am vazut si eu preturile la mancare " plastic " si la cea de calitate , poate  ne spun cei care traiesc in Germania ce pot face ei cu 4000 de euro/luna , dacă au familie cum am dat eu exemplu .

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 5 ore, eugenius a spus:

Mda iar eu trăiesc aici în Germania, dar poate ne spun ăia care trăiesc în România dar își permit să vină de n ori în Germania ce grea e viața.

Dacă este adevarat că trăiești in Frankfurt poate ne vedem acolo in Septembrie , in fiecare an vin la expozitia cu articole pentru copii , organizată in centrul expozitional , poate stam de vorbă să vedem ce bine o duce o famile descrisa de mine cu 4000 euro pe lună in Frankfurt , fiind inima financiară a Germaniei , oraș cu cele mai mari chirii din Germania . Dacă nu sunt indiscret , locuiți in Germania cu familia ? Cit aveți salariu net pe lună ?

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Faust2018 a spus:

Dacă este adevarat că trăiești in Frankfurt poate ne vedem acolo in Septembrie , in fiecare an vin la expozitia cu articole pentru copii , organizată in centrul expozitional , poate stam de vorbă să vedem ce bine o duce o famile descrisa de mine cu 4000 euro pe lună in Frankfurt , fiind inima financiară a Germaniei , oraș cu cele mai mari chirii din Germania . Dacă nu sunt indiscret , locuiți in Germania cu familia ? Cit aveți salariu net pe lună ?

Deci recunoști că vorbești din exterior, e ca la fotbal din tribune se vede mai bine. Nu toată lumea stă în centrul Frankfurtului unde sunt chirii mari, în Niederad unde stau eu găsești undeva la 600-800, evident dacă vrei apartament mare plătești mai mult, mulți preferă să locuiască în afara Frankfurtului în localitățile învecinate și să facă naveta, circulația este cam aglomerată și sunt veșnic blocaje dar sunt și foarte multe legături de transport în comun cu U-Bahn, S-Bahn sau autobuze, în plus poți deduce de la impozit cheltuielile cu transportul, unele firme asigură și o plată separată pentru cheltuielile de transport. La mine la firmă majoritatea au mașina de servici, eu am refuzat findcă fac 10 minute pe jos și în plus pentru un loc de parcare în parcarea clădirii unde am apartamentul mai plăteam încă 50€ pe lângă cei 800 care îi plătesc pentru chirie, în schimb îmi iau în fiecare weekend o mașină pentru plimbări în probe fahre, firma pentru care lucrez cu asta se ocupă vinde mașini. Nu am salariu mare iau doar 1800 net ceea ce este destul de bine pentru un ausslander, nemții au un cuvânt pentru cei ca noi kanaka, nu îl găsești în dicționar nici nu sunt sigur că l-am scris bine, cuvântul corespunzător din română este venetic, obișnuiesc să le spun că deoarece în Frankfurt sunt mai mulți străini decât nemți aici nemții sunt kanaka. In foto de mai jos este Nico un coleg italian.

P.S. Nu sunt căsătorit probabil și ăsta este un motiv pentru care îmi ajung banii pe care îi câștig :), dacă nu ai nici nevastă și nici mașină îți ajung banii, ăsta este secretul succesului.

Nico.JPG

Editat de eugenius
Link spre comentariu
16 minutes ago, eugenius said:

P.S. Nu sunt căsătorit probabil și ăsta este un motiv pentru care îmi ajung banii pe care îi câștig :), dacă nu ai nici nevastă și nici mașină îți ajung banii, ăsta este secretul succesului.

INDEED!!!

Da, dar daca esti casatorit deja si ai copii ce faci?

Masina vine la pachet cu familia (doar nu ai sa te duci la supermarket de 4-5 ori pe jos ca sa nu folosesti masina). 

Locul de parcare, asigurare, taxa de circulatie sunt bani care dispar din portofel. Benzina este cam scumpa la voi in Germania. Cand ai 2 copii deja iti trebuie un apartament cu salon + 2 camere minim si asta nu-l mai inchiriezi nici cu 800 de euro. Vorbesc de un apartament decent unde sa nu-ti fie greata sa intrii. Curentul, gazul, lumina, telefon, internet, TV sunt iar niste bani care pleaca din portofel. 

Tu ai MARELE AVANTAJ ca esti singur. 

Link spre comentariu

https://en.wikipedia.org/wiki/Kanak_people

https://de.statista.com/statistik/daten/studie/510/umfrage/einstufung-in-arm-und-reich-fuer-singles-und-paare/

Una este sa-ti ajunga banii ca sa supravietuiesti si alta-i sa traiesti. Daca nu mai ai si alte surse (de ex. locuinta/casa mostenita de la parinti) si nu te ajuta parintii (se ocupa de copii, ca sa poata ambii soti sa-si vada de slujba), atunci cu 4000 neto cam traiesti de la un salar la celalalt. Te strofoci sa aduni bani pentru concediu si te trezesti ca ti-i papa masina. Vrei masina noua, mergi cu capul plecat la banca, etc. Am facut câtiva ani service radio-tv si electrocasnice, am umblat în multe case si am vazut destui oameni care luau credit ca sa mearga cu copii în concediu.

Link spre comentariu
6 minutes ago, franzm said:

Te strofoci sa aduni bani pentru concediu si te trezesti ca ti-i papa masina. 

:85 

In vest ca si in RO masina de servici reprezinta un mare avantaj. Totusi la noi in Romania cei care beneficiaza de masina de servici nu sunt "taxati" suplimentar. Efectiv este un BONUS. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări