Daniel Rotea Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 (editat) Revizie de 1 an. L-am suflat cu aer comprimat curățat unde am putut cu pensula. Iată și niște poze : Editat Iulie 20, 2018 de Daniel Rotea 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 21, 2018 Partajează Postat Iulie 21, 2018 A muncit ceva aparatul. Are tunel de aer sau sufla direct si pe placi? La prima vedere pare altfel lucrat decit chinezariile de duzina. Sa`l folosesti sanatos! Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iulie 21, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2018 Multumesc la fel dle Bumbu are un fel de tunel din plastic.,dar nu este foarte etanș,fluxul de aer de la ventilator este dirijat cat de cat doar pe radiatoarele mari ale igbt urilor și ale diodelor are 8 igbt ,4 pe o parte 4 pe cealaltă. Sunt dezamăgit un pic că nu are bobina pe ieșire . Plăcile sunt acoperite cu lac ,am incercat cu ap de măsură pe mai multe componente. După cum vedeți din poze ar avea 250 de amperi? In PDF ul igbt urilor scrie că au curent de colector de peste 100 amperi pulsat. Trebuie să cumpăr niște electrozi de 5mm sa vad daca merge. Am ars cu el minim 40 de kg de electrozi . Acum îl folosesc foarte rar. Oricum radiatoarele erau negre pe interior,când am dat cu aerul comprimat sa făcut ceata în atelier,nu m-am așteptat să fie așa murdar. Mai pun niste pozne ... :)) 1 Link spre comentariu
nickrvl Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 Nu exista chinezarie cu "tunel" cel putin din ce stiu pana acum, "tunel" inseamna ca toata electronica sa fie etansa iar aerul sa treaca numai si numai prin radiatoare. In rest e ca oricare altul din acea tara cu alta carcasa..... 1 Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iulie 22, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2018 Toate radiatoarele de răcire sunt plasate în linie pe o parte și pe cealaltă în așa fel încât ventilatorul sufla pe ele,dar toată treabă nu este atașată perfect, radiatoarele erau foarte murdare în comparație cu plăcile cu piese,scăpa ceva aer pe lângă ,dar puțin în comparație cu vântul care merge pe radiatoare. Oricum ventilatorul de răcire îi puternic asigura răcirea fara probleme . Acum o sa vad in timp cat tine doar că o să îl folosesc mult mai rar. Mâine cumpăr electrozi de 5 sa vad îi duce???? Link spre comentariu
Adrian Pruna Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 De 5 bazici ma gandesc ! Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iulie 22, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2018 Eu mă gândesc rutilici, n-am ce să sudez cu bazic... Nu lucrez cu materiale mai groase de 5mm in cel mai bun caz. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 (editat) Bazicii de 5mm intre 200-250Adc Rutilicii de 5mm intre 150-290, produsele ESAB Deci merge si cu unii si cu ceilalti, mai repede cu bazici. Editat Iulie 22, 2018 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iulie 22, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2018 Nici cu electrozi de 5mm n-am ce suda îi iau doar de probă sa vad cum merge, cu electrozi de 3,2 nu a intrat în protecție , am sudat un pachet incontinuu la curent de 90 de amperi,cel puțin atât arata aparatul. Link spre comentariu
mac01 Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 Daca te-ai plictisit de el si vrei sa-i faci de sase saptamani...mai bine mi-l dai mie! Ce sudezi cu electrod de 5mm? Vezi ca chinezariile astea fac repede poc daca le soliciti, ...iar reparatia nu este tocmai ieftina! Mai bine lasa-l in pace si sudeaza cu maxim 3,2. 1 Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iulie 23, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2018 Dacă crapa, soarta .... La ce am eu de lucru cu el chiar nu am ce să sudez cu electrod de 5 adică : profile ușoare ,țeava de până la 3mm,platbanda de până la 5mm.... La aplicații domestice chiar nu este nevoie de electrod mai gros de 4mm (cu indulgenta) asta știe tot poporul care are ceva de sudat acasă.... Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iulie 23, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2018 Nu găsesc electrozi de 5mm,am fost la mai multe magazine și nimic,am luat de 4mm zece sa vad cum merge... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 23, 2018 Partajează Postat Iulie 23, 2018 Electrozi de 5mm gasesti la dealaerii care se ocupa cu sudura. Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iulie 23, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2018 Am fost în cătunul asta Deva ,la 8 magazine și nimic....N-aș lua un pachet de 5 mm după aceea numai o sa stea în atelier degeaba fara sa îi folosesc. Am văzut într-un clip cu sudează cu 2 electrozi ,o sa incerc și eu cu 2 electrozi de 3,2 și după aceea incerc cu 2 de 4mm .... Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 23, 2018 Partajează Postat Iulie 23, 2018 (editat) Tu tii neaparat sa-l pirlesti? Crezi ca o sa mai mearga la fel de bine si dupa o eventuala reparatie? Editat Iulie 23, 2018 de sesebe 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum