Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nelamurire despre Volti si Amperi la un incarcator de acumulatori

Vizitator DanDumitru

Postări Recomandate

Vizitator DanDumitru

Bună ziua tuturor.

Rog comunitatea să mă ajute cu câteva explicații referitoare la următoarea situație: am un aparat (aspirator geamuri Karcher WV) cu acumulatori, la care s-a stricat încărcătorul.

Încărcătorul furnizează 5.5 V și 600 mA.

Din păcate nu am găsit un încărcător echivalent.

Până în clipa de față am doar un încărcător de 5.3 V și 650 mA.

În cazul în care folosesc acest încărcător ce se poate întâmpla? Nu se va încărca deloc, se va încărca mai încet, se va strica acumulatorul, etc.

Nu știu ce tip de acumulatori sunt decât dacă desfac aparatul. Nu ar fi o problemă dacă va fi nevoie.

Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

4

• Marian

2

• vergil

2

• geomx

2

Top autori în acest subiect

E posibil ca problema sa o reprezinte acumulatorii .

Spune ce fel de acumulatori sant , daca au monitorizare incarcare/descarcare  inclusa sau nu . Daca sant separati , verifica cu multimetru ce tensiuni ai pe fiecare . Daca unul este mult mai descarcat decat restul , acolo e problema . Orcum , acum sigur sant descarcati . 

Ceva poze ar face cat 1000 de cuvinte .

Link spre comentariu

Nu desface nimic ( nu vad cu ce ar ajuta o poza, aparatul nu-i defect ) si foloseste incarcatorul ala linistit, e ok.

Acumulatorii daca sunt ok vor tine rezonabil, daca nu-s buni vor tine putin sau deloc, oricum nu ai avea ce sa le faci tu.

Editat de Marian
Link spre comentariu

Trebuie totuși măsurată tensiunea la bornele acumulatorului, fiindcă există riscul ca unul sau mai multe elemente să se fi scurtcircuitat și asta a dus la arderea încărcătorului.Încărcătoarele au de obicei un transformator prevăzut cu siguranță termică în bobinajul primar.Demontând încărcătorul și scoțând transformatorul, se poate identifica siguranța termică, este lipită cu bandă adezivă de bobina primară (cea conectată la 230Vc.a.).Se șuntează (scurtcircuitează) terminalele siguranței și încărcătorul va funcționa  de obicei normal.Siguranța arată ca un mic pătrățel alb sau negru, ce are înscrisă o temperatură în grade Celsius și un curent în Amperi.

Cauza arderii siguranței termice este de obicei supraîncălzirea transformatoruluiimages?q=tbn:ANd9GcRt2mial9NN4afg1QV1bDV

Editat de validae
Link spre comentariu

Incarcatoarele din ziua de azi sunt in comutatie, nu-s din alea cu traf si cu siguranta termica in primar. Oricum incarcatorul ce se defecteaza din cauza ca unul din acumulatori e presupus in scurt nu poate fi decat un jaf ordinar, cele de calitate poti sa le scurtcircuitezi iesirea cat vrei.

Link spre comentariu

Nu toate sunt în comutație, eu am avut în mână destule încărcătoare de firmă ce foloseau transformator.Mai degrabă știfturile folosesc surse în comutație, fiind mai ieftine...și se ard mai des.Dar mai bine să posteze inițiatorul niște poze cu încărcătorul, eventual desfăcut....

Editat de validae
Link spre comentariu
1 hour ago, validae said:

Mai degrabă știfturile folosesc surse în comutație

Nu pot fi sigur despre incarcatorul aici de fata, dar daca vorbim despre incarcatoare de acumulatori in general, atunci mult mai probabil este exact opusul.

N-are rost sa exemplific...

In alta ordine de idei sunt de acord cu @modoran, sa se defecteze incarcatorul datorita acumulatorului, inseamna ca-si merita soarta...

Link spre comentariu

teoretic poate folosi acel incarcator pt incarcare si ar trebui sa functioneze ok, in cel mai rau caz i-ar incarca acumulatorii nu 100% ci pe undeva la 95% dar nici asta n-ar fi asa de rau, dar oricum tensiunea de 5,5v (cea scrisa pe incarcatorul original) si cea de 5,3v (scrisa pe cel pe care-l detine) sunt relative si de cele mai multe ori difera fata de cea reala masurata, deci doar o masuratoare ar putea fi elocventa .... oricum poate incerca fara probleme daca ii va merge cu noul incarcator, ar putea inseria eventual pt protectia incarcatorului o siguranta de 600 mA desi cred ca pt el asta ar fi cam complicat (judecand dupa cum a pus problema) ..... totusi exista si posibilitatea sa aiba acumulatori in scurt si problema sa nu fie din incarcator (adica si incarcatorul vechi sa fie ok) ... oricum asa din vorbe pe net cam dificil de pus un verdict clar si corect, alta e situatia cand il ai in fata si dupa ceva masuratori  iti dai imediat seama care-i problema .....

Link spre comentariu

5,5 V au 5,3 V cam tot aia! O diferenta de 0,2V e nimic, avind in vedere ca tensiunea la retea variaza intre 195 si 230 V!!! De exemplu, acum, la mine sunt 231 V!

Daca s-a stricat incarcatorul, mai mult ca sigur e o problema cu acumulatorii.

Link spre comentariu

Să sperăm că mai revine vreodată inițiatorul cu lămuriri, dacă acumulatorul respectiv se mai încarcă.Din ce am căutat pe net despre curățitoarele Karcher, se pare că ar utiliza de fapt un acumulator Li-Ion și nu Ni-Cd....

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări