Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Smps 700w , putin ajutor?!

Hex Here

Postări Recomandate

Salutare, sunt nou in domeniul surselor in comutiune si as vrea sa incerc o schema gasita pe net si la care am observant niste ''chestii'' sa le zic asa , de care nu sunt sigur .1 SG3525 in datasheet spune ca lucreaza de la 100-400kHz. 2. La ETD59 , nu sunt asa de sigur in legatura cu cei 50kHz. Si daca se poate sa imi sugereze cineva un circuit soft-start/protect pentru ca nu vreau surprize. Am atasat schema in care , piesele aflate in chenare rosii, le am in posesie si dupa un calcul mic in ceea ce priveste traf-ul, teoretic, Pri: 28 de spire cu 1.45mm , Sec: 2 x 9 spire a 1.80mm asta la 125kHz. Orice corectie si adaos la schema respectiva, nota zece din partea mea!

Multumesc in avans! George.

CK5Yx66.jpg

Editat de Hex Here
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Hex Here

3

• cristi7521

1

• MVS

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

4 hours ago, cristi7521 said:

Nu pot accesa poza. Frecventa 125Khz este mare in regim de amator. 50KHz este mai bine. Gasesti toate informatiile in urmatoarul topic

sau

Merci

Link spre comentariu

Dupa o scurta lectura pe topicul de mai sus , am ajuns la concluzia ca in mare 45% sunt certuri si alte chestii de care nu am nevoie , o sa incep de la 0 avand in minte topologia half-bridge incepand de la schema > sim>cablaj > asamblare > testare. 

Link spre comentariu

Adaug si eu:

Citez: La ETD59 , nu sunt asa de sigur in legatura cu cei 50kHz

ETD59 nu are nicio legatura cu frecventa. Poate sa fie oricat. Doar miezul are legatura cu frecventa. 

Pana intr-o 100kHz se recomanda 3C90. Peste 100kHz se recomanda 3F3.

Editare:

Citez: Pri: 28 de spire cu 1.45mm , Sec: 2 x 9 spire a 1.80mm asta la 125kHz

Enorm de mult pentru primar pentru ETD59.

Editat de valentin marcarian
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări