Hohaele Postat August 3, 2023 Partajează Postat August 3, 2023 On 10/17/2020 at 9:48 AM, Clarion450 said: Buna ziua. Am si eu problema la un Krups EA8038, cu senzorul lipit pe boiler. S-au dezlipit pinii si s-a crapat si placuta ceramica. Imi poate spune cineva de unde se poate cumpara acest senzor, sa ce ar fi de facut? Multumesc. Salut! Am aceeasi problema la un EA8050,a crapat senzorul de pe termobloc,imi da infinit pe aparat si la rece si la cald.Era si un contact dezlipit cand l-am desfacut, l am lipt la loc dar tot imi aparea stecheru pe ecran.Spune mi te rog ce solutie ai avut pentru aparatul tau,ai gasit senzor original sau ai facut vreo modificare pentru alt tip de senzor,bimetalul asta nu se gaseste pe nicaieri.La service mi au spus ca trebe sa schimbe tot ansamblu termobloc,600 lei nou.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Hohaele Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 Buna ziua! Am si eu o intrebare.Stie cineva parametrii acestui senzor bimetal de pe teemoblocul krups? Stiu ca are 100k,250V,10A,dar nu stiu temperatura de functionare.Multumesc! Link spre comentariu
validae Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 Poți pune o poză clară cu marcajele lui ? De obicei e marcată în clar și temperatura... Link spre comentariu
Hohaele Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 https://postimg.cc/2bB3w7r2 E o placuta de siliciu cu 2 contacti.Poza preluata de mai sus.Nu scrie nimic pe el si e lipit cu termopasta pe termobloc.As vrea sa adaptez alt senzor cu aceleasi specificatii.Multumesc! Link spre comentariu
validae Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 Credeam că-i un senzor tipic, cu capsulă marcată.... Din ce văd acolo, nu îmi pare nimic ce să aducă cu un bimetal. Au fost și părți din el pe care le-ai dat jos ? Link spre comentariu
Hohaele Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 (editat) 7 minutes ago, validae said: Credeam că-i un senzor tipic, cu capsulă marcată.... Din ce văd acolo, nu îmi pare nimic ce să aducă cu un bimetal. Au fost și părți din el pe care le-ai dat jos ? Nu, asta e tot,pe contactii aia erau lipiti 2 papuci cu 2 fire spre placa de baza.Dar nu erau cositoriti,erau lipiti gen sudura in puncte,ceva de genu.Cred ca trebuie sa fie un fel de senzor ca sa intrerupa circuitu de fierbere a boilerului la o anumita temperatura,de accea ma intereseaza parametrii lui. Editat August 6, 2023 de Hohaele Link spre comentariu
validae Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 De obicei protecția la boilerele de expresoare e în jurul temperaturii de 120*C. Caută un termostat bimetalic de 120*C cu capsulă normală și o prinzi pe boiler cu ceva cleme sau în caz că nu ai altă posibilitate, cu adeziv termoconductiv. Link spre comentariu
Hohaele Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 Acum 28 minute, validae a spus: De obicei protecția la boilerele de expresoare e în jurul temperaturii de 120*C. Caută un termostat bimetalic de 120*C cu capsulă normală și o prinzi pe boiler cu ceva cleme sau în caz că nu ai altă posibilitate, cu adeziv termoconductiv. Asta vreau sa si fac,am vazut niste bimetale care s-ar potrivii acolo ,dar erau la diferite temperaturi de functionare,deci sa iau la 120 grade.Multumesc de raspuns! Link spre comentariu
Bogdan84 Postat August 25, 2023 Partajează Postat August 25, 2023 La 06.08.2023 la 12:14, Hohaele a spus: Asta vreau sa si fac,am vazut niste bimetale care s-ar potrivii acolo ,dar erau la diferite temperaturi de functionare,deci sa iau la 120 grade.Multumesc de raspuns! A reușit cineva sa schimbe acest senzor? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum