flomar60 Postat Iulie 24, 2018 Partajează Postat Iulie 24, 2018 Pune filmuletul pe Youtube si pune link-ul aici.... Link spre comentariu
eugenbosss Postat Iulie 24, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2018 https://youtu.be/CpqpCbhixxo Asta e numai cam se incalzeste tranzistorul irf840 si are comsum 400-500ma Link spre comentariu
validae Postat Iulie 24, 2018 Partajează Postat Iulie 24, 2018 (editat) Vezi că nu ai frecvența potrivită pe transformator.Pune în paralel cu primarul trafului (există un Cx acolo) condensatori cu poliester de diverse valori, prin tatonare, de 4,7n, 10nF, 50nF, 100nF.....și dacă la anumită valoare scade mult consumul, înseamnă că ai nimerit pe aproape de rezonanță și va crește și tensiunea secundară, dar va scădea și consumul.Poți și să schimbi frecvența primului integrat, prin schimbarea rezistenței dintre pinul 7 și pinul 2.Pentru probe, poți pune un potențiometru de 10k înseriat cu o rezistență de 500 Ohmi și vezi la ce frecvență scade consumul și crește tensiunea din secundar... La invertoarele făcute de mine, IRF 840 era practic rece, eu am pus radiatoare din obișnuință, dar puteam să le las fără radiator.Am văzut asta și-n plăci de firmă, foloseau tranzistori mosfet SMD miniatură, fără radiatoare... Editat Iulie 24, 2018 de validae Link spre comentariu
eugenbosss Postat Iulie 24, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2018 Am de 100nf cx Link spre comentariu
eugenbosss Postat Iulie 24, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2018 In loc de irf840 merge si irfz44n Link spre comentariu
eugenbosss Postat Iulie 24, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2018 (editat) Am facut modificari și am pus la Cx 10n Si reglat cu semireglabil frecventa merge foarte bine Se poate regla sa dea scanteie mai rar sau mai repede Editat Iulie 24, 2018 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum