Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablaj electrificator...ce nu e în regulă ?

eugenbosss

Postări Recomandate

Vezi că nu ai frecvența potrivită pe transformator.Pune în paralel cu primarul trafului (există un Cx acolo) condensatori cu poliester de diverse valori, prin tatonare, de 4,7n, 10nF, 50nF, 100nF.....și dacă la anumită valoare scade mult consumul, înseamnă că ai nimerit pe aproape de rezonanță și va crește și tensiunea secundară, dar va scădea și consumul.Poți și să schimbi frecvența primului integrat, prin schimbarea rezistenței dintre pinul 7 și pinul 2.Pentru probe, poți pune un potențiometru de 10k înseriat cu o rezistență de 500 Ohmi și vezi la ce frecvență scade consumul și crește tensiunea din secundar...

La invertoarele făcute de mine, IRF 840 era practic rece, eu am pus radiatoare din obișnuință, dar puteam să le las fără radiator.Am văzut asta și-n plăci de firmă, foloseau tranzistori mosfet SMD miniatură, fără radiatoare...

Editat de validae
Link spre comentariu

Am facut modificari și am pus la Cx 10n

Si reglat cu semireglabil frecventa merge foarte bine

Se poate regla sa dea scanteie mai rar sau mai repede 

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări