eugenbosss Postat Iulie 20, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2018 Daca pui semireglabil 500ohmi si sa reglez curenti mici de poarta merge ? Ce triac folosesti Link spre comentariu
validae Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 (editat) Trebuie să comanzi ferm triacul, iar un integrat LM555 permite pe ieșire curenți de până la 200mA. Eu zic să pui din prima o rezistență de 220 Ohmi sau maxim 470 Ohmi și e suficient.Eu folosesc triace de 40A și tiristori de 22A.Nu e neapărat necesar să fie așa mari, dar e mai sigur, fiindcă descărcarea a 200-300V într-o bobină de maxim 2-3 Ohmi generează curenți destul de mari.Eu folosesc bobine construite de mine, cu rezistența foarte mică, deci curentul e mai mare.Avantajul e că impulsurile durează foarte puțin și curenții mari pot fi suportați ușor de componente.. Editat Iulie 20, 2018 de validae Link spre comentariu
eugenbosss Postat Iulie 21, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2018 Unde trebuie sa masor la bobina de inductie rezistenta la secundar ? Link spre comentariu
validae Postat Iulie 21, 2018 Partajează Postat Iulie 21, 2018 Dacă e de Dacia, între borna de înaltă tensiune și oricare dintre celelalte două.Dacă e tip modern, depinde de model, la unele nu o poți măsura deloc... Link spre comentariu
eugenbosss Postat Iulie 21, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2018 Ce rezistenta trebui sa aiba sa fie bune Link spre comentariu
validae Postat Iulie 21, 2018 Partajează Postat Iulie 21, 2018 (editat) Nu contează asta, fiindcă sunt mari diferențe între modele.Dacă ai un anumit tip de bobină de inducție, cauți pe net modul de conectare și o testezi cu un acumulator de 6-12V așa cum se utilizează pe mașină.Sau încarci un condensator de 1-10uF/400Vc.a. printr-o diodă și un bec de 230V și îl descarci în primarul bobinei, urmărind să obții o scânteie de maxim 1cm între borna de înaltă tensiune și borna de masă.Conectezi o sârmă la borna de înaltă și o apropii la maxim 1 cm de masa bobinei și vezi dacă dă scânteie.Dacă dă, e bună..... O metodă simplă e să faci schema de electrificator cu alimentare de la rețea, e mai simplă și cu acel montaj poți face teste pe diverse bobine, să vezi care e mai puternică.Conectezi eventual o rezistență de 1k/5W la bornele de înaltă tensiune ale bobinei și testezi tensiunea maximă care rămâne în sarcină, cu testerul cu becuri cu neon. Bobina care dă o tensiune mai mare în sarcină e mai bună pentru garduri lungi.Ideal ar fi să mențină minim 3-4 kV pe o sarcină de 1k Editat Iulie 21, 2018 de validae Link spre comentariu
eugenbosss Postat Iulie 21, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2018 Ok.care incarcatoare is mai bune pentru gard electric cele cu transformator cu puncte sau cele cu circuite ? Link spre comentariu
validae Postat Iulie 21, 2018 Partajează Postat Iulie 21, 2018 Cu transformator și punte clasice dunt recomandabile, celelalte crapă de multe ori în cazul că se întrerupe legătura la pământ a gardului... Link spre comentariu
eugenbosss Postat Iulie 21, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2018 (editat) Des zic multi că li se strică cele cu circuit de 1amp is Editat Iulie 21, 2018 de eugenbosss ....mama ei de ortografie a Limbii române Link spre comentariu
validae Postat Iulie 21, 2018 Partajează Postat Iulie 21, 2018 (editat) Dacă montajul pus de mine consumă maximum 200 mA, de ce să-ți trebuiască 3A ?. Vezi că transformatorul necesită o punte redresoare, nu puncte......am editat ultima ta postare. Cum am specificat, se ard mai des alimentatoarele în comutație, din cauză că la ruperea firului de pământ, montajul caută să-și închidă circuitul de înaltă tensiune prin sursă și o arde instant..... Editat Iulie 21, 2018 de validae Link spre comentariu
eugenbosss Postat Iulie 22, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2018 http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/transformator-sursa-comutatie-5v12v12we16-p-8622 nar fi bun la invertor Link spre comentariu
validae Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 (editat) În principiu ar fi bun, dar mai simplu și ușor de găsit e un traf miniatură 230V - 9V recuperat din vreun aparat electrocasnic, radio sau casetofon... Am folosit și de 9V și de 10V și de 12V fără probleme.. Dacă nu reușești cu schema dată, încearcă schema de electrificator cu alimentare directă din rețea.Singura condiție e să folosești o bobină de inducție cu primarul izolat de secundar, cele auto vechi se exclud... Editat Iulie 22, 2018 de validae Link spre comentariu
eugenbosss Postat Iulie 24, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2018 Am gatat cu caplaje ma apuc sa le probez . Am o intrebare trebuie sa pui condensator de 100uf ic 555 intre 1 si 8 ? Link spre comentariu
validae Postat Iulie 24, 2018 Partajează Postat Iulie 24, 2018 Nu e obligatoriu, dar e bine, dacă mai ai loc.Eu nu am pus decât ce este în schemă și nu am avut probleme... Link spre comentariu
eugenbosss Postat Iulie 24, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2018 2Am si facut proba are cam scantei de 1cm cu bobina de dacie As pune si o filmare dar nu stiu cum sa pun pe forum ! E de 17mb video si pe forum numai de 1mb imi da voie. Am comsum de 400 - 500mah Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum