Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sens rotatie polizor unghiular

Vizitator Philips Lenovo

Postări Recomandate

• 1 an mai târziu...

Domnilor am inteles din citirea topicului ca pentru a inversa sensul de rotaie trebuie inversare carbuni sau firele care duc la carbuni? si daca inversezi sensu de rotatie nu se strica dinti coroanei

Link spre comentariu

Lasa-l asa cum l-a facut fabricantul daca nu vrei sa ți se întîmple necazuri. îl poți folosi în ambele sensuri de rotație , depinde cum îl ai în mînă ,pe stînga sau pe dreapta ,

Dar....atenție ... polizorul unghiular e foarte periculos ,daca gresesti.

uni și-au pierdut și viața.Păcat.

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

domnule eu cand tai cuflexu tin cu stânga in fata si cu dreapta in spate dar sensu de rotatie imi impinge flexu in spate ,dar nu pot taia cu dreapta in fata si cu stanga in spate ar fi bine ca sensu de rotatie nu mai impinge inapoi ci artrage ,de aceea vreau sai schimb sensu adica cum tin din stanga in fata sa din si sensu de a trage flexu n7 de al impinge inapoi

Link spre comentariu

măi Florine nu înțelegi ? discul trebuie să meargă în sensul de înșurubare , altfel te trezești cu discul în frunte , dacă mai te trezești.

Așa că atenție.

Link spre comentariu
Acum 30 minute, Nostalgic a spus:

discul trebuie să meargă în sensul de înșurubare 

O luam iar de la cap...observ ca nu s-a inteles....discul merge invers insurubarii piulitei...deci discul se invarte spre stanga iar piulita se strange spre dreapta cum privesti discul in fata. Toate flexurile sunt asa....panza nu se invarte niciodata in sensul insurubarii piulitei.

Am mai scris asta cu cateva postari inainte!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Cind pui efort in pinza piulita se stringe, aia este ideea.

Este o masura de siguranta, piulita se destringe in directia sensului de rotatie.

Asa este si la polizoare piatra dreapta sens normai darcea din stinga are silet pe stinga.

Link spre comentariu

eu când tai cu flexu sau polizez scânteile din aruncate in fata flexului nu inapoi daca intorc manerul nu mai pot taia imi vine peste mana deci nul pot din cu dreapta in fata si cu stanga in spate imi vine aiurea 

Link spre comentariu

Atunci lasa-te de astea!

Vorbesc serios, esti complet atehnic si neindemanatic.

Poate parea dur ce-ti spun, dat te rog sa ma crezi ca nu spun cu rautate, este o concluzie si nu numai a mea.

Sarbatori fericite!

Editat de spik
Link spre comentariu

Uite mai Florine (tizule!) cum se modifica sensul de rotatie al flexului din aparatoarea panzei si din maner:

prima poza - sensul spre mana

a doua poza -sensul invers

a treia poza -pozitionarea aparatorii si a manerului functie de  ce sens doresti...se vad cele 2 pozitii in care poate fi montata aparatoarea iar manerul are 2 gauri pozitionate la 180 grade pe blocul de dural....

....doar am modificat pozitia aparatorii si a manerului...

Nu trebuie sa modifici nimic in motor!....Sarbatori fericite!

IMG_1800 (FILEminimizer).JPG

IMG_1801 (FILEminimizer).JPG

IMG_1802 (FILEminimizer).JPG

Editat de flomar60
Link spre comentariu
Acum 7 ore, Florin berdila a spus:

eu când tai cu flexu sau polizez scânteile din aruncate in fata flexului nu inapoi daca intorc manerul nu mai pot taia imi vine peste mana deci nul pot din cu dreapta in fata si cu stanga in spate imi vine aiurea 

Domnule, ori te inveti sa lucrezi ca toata lumea ori cumperi un flex la care ii poti intoarce minerul spate.

Makita are asaceva, banuiesc ca despre flex de 230mm e vorba, au minerul spate fixat de carcasa motorului cu 4 suruburi.

In fapt multi il folosesc in anumite ocazii si invers, sa arunce spanul in fata, eu asa`l folosesc cind tai in beton sau caramida, scapa flexul de praf abraziv in exces.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări