Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Astia au luat-o razna?

Vizitator

Postări Recomandate

On 7/18/2018 at 12:00 AM, mac01 said:

La cata saracie e in Grecia...nici nu ma mira. Cum sa se aduca bani la guvern...grecii sunt datori vanduti.

Un popor care freaca menta de dimineata pana seara...cu pauze la pranz de 3 ore pentru odihna...ca au tras din greu toata ziua....saracii de ei.

Tampiti sunt......dupa ce ca tara este bazata in special pe turism, mai baga si legile astea de cacat...vorba lui sesebe...la orice iti ridica permisul. Se mai duce dracu' la ei.....cu legile astea!

Auzi...efectuarea de manevre periculoase....pai asta se poate interpreta din orice!

E clar ca n-ati calcat niciodata in Grecia, ceea ce in fond e explicabil...in "saracia" lor o simpla camerista de hotel castiga 900 euro/luna, iar in Atena, desi sunt mai multe masini decat in Bucuresti, se circula rezonabil, cam cum se circula in anii `70 pe Magheru, masini multe, dar trafic fluent. In afara de Piata Omonia si alte cateva noduri rutiere(Kifissia, Peiraias, Metaurghios, etc) Atena e foarte ok, si surprinzator de curata, de ingrijita(exceptie grafitti, dar asta e peste tot).

De Creta nu mai pomenesc autostrazi fabuloase, faceam zilnic minim 550km(dus-intors) pe ruta Heraklion-Rethymno_Chania....asa ceva ar fi de neconceput aici in RO, autocare cu aer conditionat(Ktel verzi), care zboara precum vantul, punctuale, si curate, o placere sa te plimbi. Nu va ajunge Ro la nivelul Greciei nici in 4500 de ani.

Link spre comentariu
37 minutes ago, q_acdc said:

Și politistul la datorie. De câte ori îmi găsesc mașina lovita, ma întreabă dacă am casco și cu fiola pusa. (am sugerat sa caute în registru o mașină de la ADP  sector 4 după care a raspuns:nu are timp și colegul lui se juca pe calculator) Stau și ma întreb ca un prost! Ce idiot trebuie sa fiu încât sa declar un eveniment în stare de ebrietate. 

Si...cand ai declarat ''evenimentul'' ?? A 2/3/4 zi?? Cat despre utilizarea computerelor de catre politisti,sa stiti ca (doar)unii chiar le stiu utiliza,ceilalti sunt imbracati in uniforma doar pt....impesie ...artistica !!:n1(intimidare..):94

Link spre comentariu
25 minutes ago, q_acdc said:

În aceeași zi plus ca știam și ce mașina a lovit autoturismul. (spuse un vecin și nu a dorit sa vina la politie) 

Pana la urma cum sa rezolvat problema?? A recunoscut autorul,v-ati inteles amiabil sau ??:nas:

Link spre comentariu

Ce fraieri si Grecii astia... N-au auzit ca in Romania poti ucide omul pe trecerea de pietoni,  te alegi cu o amenda modica, 3 luni permisul suspendat, si 2 ani puscarie cu suspendare ?

Link spre comentariu
Acum 9 ore, Spitfire a spus:

E clar ca n-ati calcat niciodata in Grecia, ceea ce in fond e explicabil...in "saracia" lor o simpla camerista de hotel castiga 900 euro/luna, iar in Atena, desi sunt mai multe masini decat in Bucuresti, se circula rezonabil, cam cum se circula in anii `70 pe Magheru, masini multe, dar trafic fluent. In afara de Piata Omonia si alte cateva noduri rutiere(Kifissia, Peiraias, Metaurghios, etc) Atena e foarte ok, si surprinzator de curata, de ingrijita(exceptie grafitti, dar asta e peste tot).

De Creta nu mai pomenesc autostrazi fabuloase, faceam zilnic minim 550km(dus-intors) pe ruta Heraklion-Rethymno_Chania....asa ceva ar fi de neconceput aici in RO, autocare cu aer conditionat(Ktel verzi), care zboara precum vantul, punctuale, si curate, o placere sa te plimbi. Nu va ajunge Ro la nivelul Greciei nici in 4500 de ani.

Bag seama ca ai uitat ce-a fost la ei...noroc cu nemtii ca-i tin in continuare in spate!

900 euro ti se pare un salariu mare...avand in vedere ca moneda de circulatie este euro?

Tu vezi doar ce-i la suprafata....curatenie, aer conditionat si drumuri. Pai te cred si eu...este o tara de turim....asta trebuie sa fie pe prim plan...in rest sunt praf, niste putori si trantori care asteapta sa le vina chiriasul din Europa sa faca si ei un ban! Munca-i grea...!

Toate sunt frumoase peste tot...mai ales cand te duci in vizita....cand incepi sa locuiesti acolo si trebuie sa te intretii....abia atunci observi ca nu umbla cainii cu covrigi in coada si nu mai sunt toate asa de roz!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Atena nu e deloc curata. Dar pe de alta parte nici Bucurestiu nu e luna si bec.

A fost printre putinele excursii din care nu mi-a parut rau ca m-am intors in Cluj. Prin asta ma refer stric la oras. Ca ajunge sa ma duc la 10km de Atena si peisajul se schimba radical in bine.

Excludem si ruinele si zonele aranjate, alea au farmecul lor.

Link spre comentariu

Mda, spre deosebire de Romania care n-are nici un muzeu mai acatarii, biblioteca noastra nationala pare o gluma consumerista fata de cea din Atena, metroul nostru e o biata gaura de sobolani, supraaglomerata pe deasupra, 90% din cladirile ridicate dupa `90 sunt constructii ilegale, kitsch-uri imbecile, 45% din populatie traieste cu 200 euro/luna, toalete in fundul gradinii(minoicii aia din Creta aveau camera de baie si canalizare acum... 4500 de ani!!!), primari corupti, prim ministru agramat, legi de circulatie facute de soferi.

Nemtii(bancherii si industriasii) cauta sa jefuiasca Grecia pe toate caile, acum vreo 3 ani incercau sa-i jefuiasca de insule, n-a tinut, aparea Grexit-ul instant si ramaneau bortosii de la Berlin cu buza umflata. Nemtii nu sunt "putori", doar imbecili, complet docili si lipsiti de imaginatie, trag ca animalele pentru nimic, au uitat si motivul pentru care exista.:d

Ce face un neamt in 3 saptamani face un grec inteligent in 3 ore, normal ca apoi se odihneste la taverna...daca luam ca model Germania, scade IQ-ul Romaniei la 70, aia ar mai trebui, industrii peste industrii, poluare iadului si masini peste masini, orase transformate in paduri de fier vechi, e suficient sa ajungi intr-un oras german vechi, desert urban, numai calcane si asfalt, geamuri si ziduri, zero copaci, zero verdeata, iar trecatorii se privesc de parca ar fi dusmani de moarte.

Totusi, in Atena nu exista absolut nimic gen ghettoul  Ferentari, nici "dezvoltari" cocalaresti- gen Popesti-Leordeni, dar au infractionalitate, trafic de droguri, si prea multe fatade coscovite, aproape la fel de multe decat la Bucuresti.E binevenita insa inasprirea codului rutier, prea binevenita.

Link spre comentariu

Ok, poate nu m-am exprimat clar.

Ma deranja chestia cu curat si ingrijit. E ok, dar sunt si alte orase mai ok, gen Londra, Lisabona, Dubai (primele care mi-au venit in minte, fara vreo importanta )

Atena are o istorie mare in spate, dar sunt multe lucruri care se pot imbunatati in prezent.

De Bucuresti nu vreau sa comentez, e capitala noastra, e asa cum e.

Acu nu stiu ce face grecu in 3 ore neamtul in 3 saptamani, asa sa fie, Poate s-ar pune si grecul ala pe treaba ca pana una alta el e cu datoriile.

Si sa nu uitam ca deocamdata le-a intrat chinezul in casa si prea usor nu se lasa dus.

Editat de Sharky
Link spre comentariu
Acum 8 ore, Sharky a spus:

Poate s-ar pune si grecul ala pe treaba ca pana una alta el e cu datoriile.

N-au timp pentru treaba...trebuie sa danseze Zorba.

Link spre comentariu

Nu stiu cum o fi in zilele actuale dar prin 91-92 am lucrat aproape 2 ani in Atena. Am cunoscut multi greci si muncitori si patroni si clasa de mijloc insa toti au ceva in comun; nationalismul exacerbat. Pentru toti la unison nu exista popor mai inteligent decat ei:))))))

Cat despre codul rutier; in ultimii 7 ani am fost in concedii prin toata Grecia cu masina personala si niciodata nu m-a oprit cineva sa-mi zica de centura (pe care nu o port by default) sau ca am vorbit la telefon in timpul condusului. Ma gandesc ca nu sunt nebuni sa-si taie singuri craca de sub picioare adica sa-i faulteze pe turisti. Cred ca totul se adreseaza populatiei lor.

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

Zicea mai sus cineva, la  noi cand vor ajunge legile astea ?

Pai noi ne impiedicam de lipsa drumurilor si a autostrazilor si mai apoi va trebui sa vorbim de legile alea. Grecii se pare ca au drumuri si autostrazi. Totusi cam exagerate rau sanctiunile alea.

Si eu am impresia ca au prea multi turisti.

Link spre comentariu

" Si eu am impresia ca au prea multi turisti. "

Turismul le asigura cam jumatate din venituri.

Daca respecti legea nu ai parte de sanctiuni.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări