Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

coacazata


Postări Recomandate

Cele doua feluri de vodka pe care le am luat nu aveau nici o aroma. Oricum pe grey goose am dat banii degeaba, nu e rea deloc, dar ca sa o amestec cu finlandia nu mai renteaza. Deocamdata am bagat productia la intuneric si mai vedem in octombrie cu cat alcool o sa mai completez, probabil tot finlandia. Parerea mea de nespecialist si fara nici o valoare e ca am pus cam mult zahar si poate era bun un praf de scortisoara. Sa vedem ce o sa iasa.

 

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Cocochannel.Ti-am vazut initiativa cu lichiorul dupa 2 ani...Azi am preparat si eu o portie din 4kg coacaze negre si 2kg zahar.Sunt unii care fac in raport 1:1.

 Noi preparam similar procedurii lui Atlas.Adica fructele cu zahar in borcan si pus la semi soare sa se topeasca zaharul.Imediat ce s-a topit ii adaugam alcoolul.Preferabil peste 90° spirt alb.

Eu adaug distilat de vin de casa la cca 52°.Asta il am si e natural.Cred ca o sa bagam 2 l.

 La "ros" cu alcoolul minim 2-3 luni.E o "bomba" cu vitamine!Nerecomandat cardiacilor!

 Reteta preparata cu alcool tare are un neajuns.Parte din alcool ramane in boabe.Dupa ce tragem seria intaia adaugam votca.Aceasta find mai slaba extrage din alcoolul boabelor!

 La reteta de sus daca mergi cu 1kg coacaze,1kg zahar,2,5kg apa si pui in damigeana cu inchidere hidraulica,adica prin apa,se face vin.Evident fermentare la intuneric.Pot sa afirm ca e cel mai bun vin de fructe pe care l-am baut!Aduce la culoare si gust cu cabernetul!

  Industrial se lucreaza altfel.Se adauga enzime la fructe si se extrage sucul.La acesta se adauga siropul de zahar.Apoi maturare.

 As zice ca totusi reteta casnica asigura un gust si o aroma mai buna.

 Intrebare.Cum a iesit preparatul din 2018?

Link spre comentariu

Cite bordee atitea...sfaturi. Acu' trei zile, a venit cineva cu patru kile de coacaze negre si un kil juma de coacaze rosii. Am pigulit la ele de m-am saturat. Coacazele rosii au ajuns automat dulceata. Din cele negre, am pus de-o parte un kil, pentru cocazata, restul la dulceata. Ca si dulceata de macese, merg la fix pe clatite!

La cocazata, am pus in damigeana de sticla, kilu de coacaze si un kg de zahar. Mie imi place mai dulce, se poate pune si 750 g/kg de fructe. Se amesteca bine, ca nu faca bulgari zagarul, ca se topeste greu, si se lasa la soare (amestecind vind iti aduci aminte. Obsercatie,  e bine sa-ti aduci aminte des!) Dupa ce lasa lichid si s-a topit tot zaharul, pui si alcoolul. Cine vrea sa asculte bine, cine nu, iar bine: nu puneti tuica (mai mai ales olteneasca), votca, vinars sau alte bauturi tari! O sa-i strice tot gustul si se amesteca aromele de nu se mai intelege nimic,  si e pacat! Se pune doar alcool rafinat, cum se zice mai sus, la inceput mai slab, si se lasa asa un timp, la rece! Atentie, nu se gusta din ea! Apoi se pune alcool dublu rafinat, dupa cit de tare o vrei. Nu exista o cantitate anume de alcool, ficare dupa cum ii place. Pui, gusti putin( am zis putin!), daca e nevoie, mai pui! Atentie, dupa aia nu mai umbli la ea, pina la Craciun sau cind ai musafiri!

Link spre comentariu

Amea nu s-a stricat. A fost foarte buna transa din 2018, la fel si transa din 2019, cand a fost foarte productiva si am facut o gramada. Vodka Finlandia si atat, nici prea scumpa nici prea ieftina. Iese mai buna ca cea de firma facuta in franta, o sa caut marca care se vinde la noi. Nu s-a pierdut nici o aroma. Eu mi-am facut 6 litri cu dublul cantitatii de vodka, restul cred ca vreo 12 litri, ca femeile beau mai mult, a ramas pe gustul nevestei, mai slaba si mai dulceprea dulce pentru mine.

 

Bine ca mi-ati amintit, trebuie sa pun plase pt pasari, ca la mine se coc peste o luna.

Link spre comentariu

la mine aia se gaseste in magazin si aia am gustat. probabil ca sunt jdemii de sorturi si marci.

interesanta e ideea din lincul tau,  ca se poate amesteca lichiorul de coacaze cu vin alb. nu-mi dau seama ce ar putea sa iasa, dar e usor de incercat.

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări