Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

coacazata


Postări Recomandate

Nu a zis nimeni cat alcool se pune. Am pus coacaze si zahar in proportie 1:1. Adica 1kg fructe si 1 kg zahar. Alcool cat se pune? 1 litru, 1 kg, cat cuprinde?

Link spre comentariu

Pai poți calcula singur. 

In funcție de tipul de alcool folosit (țuică de 35g, vodca de 40g sau dublurafinat de 96g) pui astfel incit sa obții o tărie de 25-30grade pt ca acestea sint niște lichioruri iar lichiorul trebuie sa aibă maxim 30-32 de grade pt ca altfel nu se mai poate aprecia aroma cum trebuie. 

Link spre comentariu

Ma bagati in probleme de matematici diferentiale cu tzspe necunoscute. Una ca n-am scule sa masor taria si dilutia. Alta ca nu se gasesc damigene asa de usor pe la mine, asa ca am folosit 3 borcane. Cum e usor de imaginat cantitatile din borcane sunt diferite, dar masurate cu mare precizie, adica stiu cat zahar si cate fructe am pus.

Loc e in fiecare borcan, asa ca as putea sa le acopar, dar cat, la ras, un deget in plus, doua, depinde de diametrul borcanului, etc ?

Sau sa merg in continuare pe raportul 1:1:1 ?  ( am zis ce alcool am luat, are 40%, azi chiar am gustat din grey goose si pare ok. intentionam sa iau si rye whiskey, dar nu am mai ajuns).

 

M-ar interesa un raspuns competent pentru ca in circa 24 de ore se termina de topit zaharul si o sa pun alcoolul.

Link spre comentariu

Eu folosesc numai de 96grade (în calcule simplific și îl consider de 100 grade - 100% alcool) și după ce scurg zeama scad cantitatea de alcool adăugată și astfel pot calcula cit suc/zeama fără alcool am avut. Apoi completez cu alcool puna obțin aproximativ 1/3 alcool si 2/3 zeama/suc fără alcool. Astfel se obține aproximativ între 25 și 32 grade. 

Tu dacă ai folosit alcool de alta concentrație trebuie sa folosești alte proporții. 

 

Ps: la 40% alcool cred ca poți merge cu un raport de 50-60% alcool din toată cantitatea. La 50% alcool din volumul final obții cam 20 grade dacă ai folosit alcool de 40grade.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Sesebe, o sa incerc asa. Acu imi e clar ca din 1kg de fructe si unul de zahar nu or sa iasa 2 kg de zeama.

Observ ca fructele nu s-au dezintegrat complet. Oare ar trebui sa le starcesc ?

Link spre comentariu

Pana la urma ai sa arunci tot!

Nu strivi fructele. Toarna alcool peste ele pana le acoperi. Le lasi la macerat 2 saptamani. Asa cum spune definitia prin macerare se extrag partile solubile din fruct intr-un timp mai lung, solventul fiind alcoolul. Cu cele 2 Kg de fructe si 2 Kg zahar ar trebui sa completezi cu alcool la 40-45 grade pana obtii un volum de 10-12L. Daca in final cocazata va fi dulce si gretoasa sau te vei duce mai des la WC atunci va mai trebui sa pui alcool. Banuiesc ca borcanele alea pot fi inchise, daca nu le inchizi dupa ce pui alcool, alcoolul se evapora si se strica tot.

 

Daca nu gasesti damigeana, lasa-le la macerat in borcane, dupa 2 saptamani cauti o oala mare, amesteci tot, pui alcool, si poti pune totul in sticle. Fpole din alea pt masurarea gradelor alcoolice se gasesc prin piete e in jur de 10 lei.

Editat de daniels
Link spre comentariu

Ok, sa recapitulez:

- nu le-am strivit si nu o sa fac asta.

-sa pun alcool acum peste ele pana se acopera

- borcanele se pot inchide. pana acum nu au fost inchise, dar erau numai fructe si zahar

 

Pana aici e simplu.

-dupa ce pun alcool le mai pun la soare, la lumina sau le bag la intuneric ?

-asa de mult alcool imi trebuie ?

Link spre comentariu

Nu e bine la soare, la intuneric se lasa.

Lichiorul se poate bea asa cum iese dupa macerare sau se mai poate completa cu alcool dupa gust. Eu intr-o damigeana de 10l pun cam 1/4 - 1/3 fructe si zahar. Dupa ce se topeste zaharul pun alcool si las la macerat. Dupa macerare umplu damigeana pana sus, sau dupa gust.

Link spre comentariu
On 7/22/2018 at 12:09 AM, sesebe said:

Pai poți calcula singur. 

In funcție de tipul de alcool folosit (țuică de 35g, vodca de 40g sau dublurafinat de 96g) pui astfel incit sa obții o tărie de 25-30grade pt ca acestea sint niște lichioruri iar lichiorul trebuie sa aibă maxim 30-32 de grade pt ca altfel nu se mai poate aprecia aroma cum trebuie. 

@sesebe:DACA pui ''tuica'',indiferent ca-i de secara,porumb etc ai sa-i strici gustul definitiv !:bataie Ma rog,eu sunt din Ardeal si...avem alte gusturi..! De aici NU trebuie sa intelegi ca nu e buna,ci doar ca o servesc..ocazional,dar mai mult stau in ...ARDEAL ! De la voi imi place ff mult ..vinul !!:dsgfds Ceva recomandari..f.serioase, ai sa-mi recomanzi (o crama,vinoteca etc..)? Ceva vin...vechi...20..preferabil 30 de ani,bineanteles si cu documente de origine..!:da:nas:

Editat de morocanosul
mistake
Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări