Vizitator Postat Iulie 17, 2018 Partajează Postat Iulie 17, 2018 Cine are o reteta buna pentru asa ceva si vrea sa o impartaseasca ? Am 2 kg de coacaze negre si nu le fac dulceata si nici nu as vrea sa le arunc. Link spre comentariu
-Atlas- Postat Iulie 17, 2018 Partajează Postat Iulie 17, 2018 Buna Amesteca-le cu 1 Kg de zahar(cel putin) si lase-le la fermentat. Dupa ce lasa sirop se pune alcool 96g(daca ai disponibil). In caz de forta majora merge si ceva palinca. Spor Alex Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 17, 2018 Partajează Postat Iulie 17, 2018 de ce sa fermenteze? Doar nu le disileaza. pune -le la macerat, zahar după gust (dar fără să fie gretos) si dupa macerare spari lichidul . Asta daca mai rămâi cu ceva Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 17, 2018 Partajează Postat Iulie 17, 2018 Huoo drojderilor! Poate vrea omul sa dea la copii o tarta si voi repede cu bautura in cap! Uite aici: https://www.marmiton.org/recettes/recette_tarte-aux-myrtilles-et-cannelle_348191.aspx sau aici https://www.marmiton.org/recettes/recette_clafoutis-aux-myrtilles-de-bene_23171.aspx sau aici https://www.marmiton.org/video/video-youtube_tarte-aux-myrtilles-et-mascarpone_1048.aspx sau aici https://www.marmiton.org/recettes/recette_tarte-legere-aux-myrtilles_27930.aspx sau ceva rapid https://www.marmiton.org/recettes/recette_pates-de-fruits-a-la-myrtille_343601.aspx Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2018 Partajează Postat Iulie 17, 2018 Deci nu stie nimeni ? Adriane coacazele negre sunt alta mancare de peste. Alcool nu am , vreau sa stiu ce sa cumpar. Pe vremuri faceam florio cu vodka si era bun. Nici tuica n-am. Fermentat ce inseamna ? Sa le pui cu zahar ? Macerat ce inseamna ? Le pui direct alcool peste ele ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2018 Partajează Postat Iulie 17, 2018 Noroc cu google. Pe asta il fac. Iau Rye Whiskey ( pe post de secarica). Deci trebuie macerat. https://blog.jorjette.ro/lichior-de-coacaze-negre/ Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 17, 2018 Partajează Postat Iulie 17, 2018 Lasa ierburile alea, spor! Link spre comentariu
-Atlas- Postat Iulie 17, 2018 Partajează Postat Iulie 17, 2018 11 minutes ago, cocochannel said: Deci nu stie nimeni ? Adriane coacazele negre sunt alta mancare de peste. Alcool nu am , vreau sa stiu ce sa cumpar. Pe vremuri faceam florio cu vodka si era bun. Nici tuica n-am. Fermentat ce inseamna ? Sa le pui cu zahar ? Macerat ce inseamna ? Le pui direct alcool peste ele ? Buna Se pune zahar peste coacaze,se scutura si se lasa cateva zile la soare. Dupa ce se topeste zaharul(tot) se pune alcool.e buna si vodka. Trebuie scuturate macar odata pe zi si pus ceva tifon pe gura pentru musculite. Nu se inchid etans sub nici o forma. Este reteta clasica pentru orice.visine zmeura,coacaze etc. Dupa ce se pune alcool mai trebuie cateva zile pana se poate consuma,cu totul dureaza cam 2 saptamani. Spor tuturor. Alex Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 18, 2018 Partajează Postat Iulie 18, 2018 (editat) Eu zic asa: daca e sotia acasa, le faci dulceata, daca nu e, le faci coacazata. Editat Iulie 18, 2018 de Untold Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 18, 2018 Partajează Postat Iulie 18, 2018 (editat) Tocmai ce am uns niste clatite cu dulceata de coacaze. Delicios. Editat Iulie 18, 2018 de Thunderer Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 18, 2018 Partajează Postat Iulie 18, 2018 cei cu dulceața sunteți off-topic Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 18, 2018 Partajează Postat Iulie 18, 2018 sigur, doar cei cu bautura sunteti on topic. Pune Thunderer niste poze cu clatite unse cu dulceata de coacaze sa vedem daca saliveaza au ba comentatorii. Link spre comentariu
morocanosul Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 (editat) On 7/17/2018 at 8:46 PM, -Atlas- said: Buna Amesteca-le cu 1 Kg de zahar(cel putin) si lase-le la fermentat. Dupa ce lasa sirop se pune alcool 96g(daca ai disponibil). In caz de forta majora merge si ceva palinca. Spor Alex NU,reteta ta e...cam aprox. buna ,incearca asa: Amesteca-le cu 1 kg de zahar,le pui la Soare(damigeana de sticla),desigur,agitate cat de des pt. a se dizolva zaharul,DUPA ce lasa siropul(atentie,daca o lasi prea mult...fermenteaza) se pune PRIMA data...Rachiu alb(25-26 grade alcoolice,0,5 L), care scoate treptat aroma din fructe,dupa aceea,1-2 saptamani,poti adauga alcool dublu rafinat pt. ai marii concentratia..! Daca vrei concentratia mica...adauga doar rachiu alb..! PS.Odata adaugat rachiul,automat procesul de fermentare nu mai poate avea loc asa ca alcoolul puternic poti sa-l adaugi cand vrei,''marfa'' sta in ...conservare ! Editat Iulie 20, 2018 de morocanosul Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 21, 2018 Partajează Postat Iulie 21, 2018 Azi am luat doua sticle de vodka, cam la nimereala ca nu ma pricep si nici nu am gasit altceva. Una e finlandia si cealalta grey goose, ambele au 40 grade. O sa mai caut secarica pentru al treilea borcan. Link spre comentariu
Postări Recomandate