Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SEMNIFICATIA CULORILOR IMPRIMATE PE TUBURI

victordascalescu54

Postări Recomandate

De mai multa vreme incerc sa gasesc un articol sau macar o explicatie serioasa legata de semnificatia printurilor de pe diversele tuburi.
Inafara de alb care se pare ca este imprimarea comuna se gasesc totfelul de alte culor dar cu aceeasi sigla.
Verde
Albastru
Galben
Rosu
samd......

Poate postam o informatie completa si UTILA
Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• victordascalescu54

5

• bmsorin

2

• franzm

1

• simson

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Semnificatia difera de la un producator la altul iar netul este plin de folclor. Pentru tuburile Telefunken, Valvo si Lorenz se gasesc amanunte în cataloage.

Link spre comentariu
Acum 33 minute, franzm a spus:

Semnificatia difera de la un producator la altul iar netul este plin de folclor. Pentru tuburile Telefunken, Valvo si Lorenz se gasesc amanunte în cataloage.

poate publicati aici amanuntele de care vorbim, ca de aceea am deschis acest topic.....

Link spre comentariu
4 hours ago, victordascalescu54 said:

Fiin oarecum autodidact, am gasit deja cate ceva......dar vreau mai mult, alte pareri, alte idei/experiente.

http://www.tube-classics.de/TC/Tubes/Valvo/Philipscolors.htm

Rosu , galben, albastru toate au aceleasi specificatii in proportie de 80%.In concluzie, tuburile imprimate cu astfel de culori sunt mai deosebite...dar ptr. folosinta noastra in constructii audio =zero.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, simson a spus:

Rosu , galben, albastru toate au aceleasi specificatii in proportie de 80%.In concluzie, tuburile imprimate cu astfel de culori sunt mai deosebite...dar ptr. folosinta noastra in constructii audio =zero.

Da asta am citit si eu in articol...dar sunt convins ca este mai mult de atat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări