Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparare de la electronicsevice Arad

tinel

Postări Recomandate

Pe pagina site-ului, unde se afla blocul optic scrie mare...23,50 Tva inclus.

Cei 6 lei...normal nu ar mai trebui sa apara pe factura...altfel ar specifica 23,50 fara Tva.

Deci....?!

Asta nu-mi place mie...ati inteles...mai bine scotea partea cu TVA inclus si totul era ok....chiar daca la sfarsit iti aparea tva-ul pe factura cum e la mouser, farnell, etc...nu deranja pe nimeni.

Ori tu pui pretul cu tva si mai iei banii odata pe tva?

Editat de mac01
Link spre comentariu

23.50 piesa + 14.90 livrarea cu nemo da exact  38.40, nu-i nimic in plus. Aia 6 lei reprezinta tva-ul, dar care NU se adauga la factura, e deja adaugat. Citeste mai bine.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
La 19.07.2018 la 21:42, tinel a spus:

Azi mi-a sosit laserul ; l-am montat , e mivarromie.

99% e dela orezarii, chiar credeai ca gasesti originale, totul e original china.

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

Daca citeai topicul de la inceput ,te lamureai ca spun ca unele lasere sunt mai chinezesti decat altele ; era vorba de o comparatie intre mivarrom-niden pe de o parte si E.S. pe de alta parte. Chinezariile de la ES sunt mult mai OK decat celelalte.

Nu-si face nimeni iluzii ca s-ar mai gasi lasere originale Sony , noi.

Editat de tinel
Link spre comentariu
51 minutes ago, tinel said:

draga  tovarase ...vorbesti  doar  ca  sa  te  afli  in  treaba ,  nimic  altceva .  pentru  stiinta  matale ,  EXISTA  BINE  MERSI  grupuri  optice  sony  originale  noi  ,  de  o  calitate  garantata ,  insa  pretul  MINIM  de  achizitie  pleaca  incepind  de  la  aproximativ  104 usd   cu  tva  inclus  pe  bucata ... iar  transportul  din  germania  pina  in  rsr  nu  este  inclus  in  acest  pret . este  vorba  despre  un  grup  optic  oem  pentru  marantz / denon .  nu  mai  spun  cit  costa  acelasi  grup  optic ,  oem  pt  yamaha  ,  ca  va  apuca  tremuriciul  instantaneu ...:rzb 

Link spre comentariu

Nu e cazul sa te dai inca o data atotcunoscator si atotstiutor ...de siteul la care probabil te referi (lasertrader )  , stiu de cativa ani stiu si preturile de acolo ; dar mai stiu ca sunt niste discutii pe diyaudio referitor la KSS-uri , in care se sustine ca Sony a externalizat productia de lasere de vreo 20+ de ani si ceea ce cumperi   marcat Sony la pret umflat gasesti si in alta parte nemarcat si de aceiasi calitate dar la pret decent ; pb. e ca sunt multe clone de proasta calitate , clone care par sa fi ajuns majoritar in RO.

Nu am de ce sa dau comanda in DE de lasere din moment ce de cele de la ES am fost multumit  .Si nici nu am superscule audio ; pt un Sony cdp750 sau 950 , sunt suficient de bune cele de la Arad ...din moment ce functioneaza din prima ,iar testarea ulterioara pe osciloscop conf. manualului de service releva doar diferente minore de reglaj , neaudibile pt mine , nu am de ce sa ma plang de calitatea acestor clone.

PS : Te-as ruga sa nu mi te adresezi cu apelativul ,,tovarase'' ...am alergie la comunisti...din cauza asta am refuzat solicitarea sa fac cerere de intrare in PCR , acum 33 de ani ..

Link spre comentariu
On 10/5/2018 at 1:01 PM, tinel said:

draga  tovarase  tinel  ... drept  urmare  a  celor  spuse  in  postarea  mea  precedenta ,  este  momentul  sa  incepi  sa-ti  faci  iluzii ,  pentru  ca  afirmatia  dumitale   din  citatul  de  mai  sus  nu  face  nici  2  parale  gaurite .  pentru  cineva  fara  un  background  tehnic  solid ,  ea  poate  parea  veridica ,  insa  pentru  connaisseur-i  ea  este  falsa  in  totalitate .  faptul  ca  nu  vrei   sau  nu-ti  permiti   dumneata   sa  dai  comanda  la   www.bla-bla-bla.de   nu  intereseaza  pe  nimeni ... esenta  problemei  este  ca  dezinformezi  cetatenii  oarecare  prin  afirmatii  fara  acoperire  reala .   daca  n-ar fi  interzis ,  mai  ca  as  fi  tentat  sa  pun  link-uri  cu   preturi  ---  este  perfect  adevarat  ca  nemeritat   de  mari  ---  la  GRUPURI  OPTICE  KSS xxx  OEM  SONY  ORIGINALE  DE  LA  MAMA  LOR  .  

ca  sa  concluzionez ... toata  lumea  vrea  bugatti  sau  lamborghini  sau  ferrari   in  fata  casei  ,  dar  musai  sa  fie  la  pret   de  logan  .  dragi  tovarasi ,  tin  sa  va  informez  ca  asa  ceva  nu  se  poate  ...:rzb

Link spre comentariu

Mda , discutia cu tine incepe sa semene cu una de pe saiturile de audiofili : apare unu' care zice : ,, ba fraierilor care folositi cabluri interconect ordinare de 10 lei /m eu am gasit un sait secret care vinde cabluri minune , sensibile la sensul curentului , cablu care face din orice scula de supermarket o superscula de 10 000+ de euro...dar nu va spun care e saitu ala ca e secret si oricum n-aveti bani de ele ,ba saracilor''  ....:85

Acum , vorbind serios, ca poate citeste si vreun necunoscator topicul asta : ,,Lasere Sony originale ''  se gasesc doar pe  Ali.express , fabricate manual la dalta si ciocan de insisi Akio Morita și Masaru Ibuka , fondatorii companiei....    :)

La marile companii distribuitoare de piese electronice Far.nell , Mou.ser sau TM.E  nu are rost sa cautati , ca firmele astea nu sunt suficient de secrete ca sa vanda lasere (originale sau nu) ...asa ca daca vreti ceva intradevar bun-bun  , nu va lasati dusi in eroare de faptul ca laserul ,,aradean'' de 10 euro functioneza perfect , luati legatura cu misuraelectronic ; el va va dezvalui marele sait secret cunoscut doar de ,, connaisseur-i '' si va veti procura , la un pret pe masura , bineinteles, un laser superoriginal, facut pe comanda ,  care va face ca cdplayerul dvs. de 100  de $  sa se auda exact ca un Burmester 069 RL de 50 000 de $  ....Grabiti-va , oferta e limitata !

Link spre comentariu

Deci pina la urma care este diferența din punct de vedere tehnic între un "LASER ORIGINAL" și unul care nu-i original și-i de 100 de ori ma ieftin? 

Din ce știu eu (și aici or să-mi sara toți audiofilii în cap) în domeniul digital ori merge ori nu merge, nu exista jumătăți de măsură. Bine, acum laserul nu-i decit pe jumătate digital dar modul cum s-a făcut codarea informației în momentul înregistrării garantează comportamentul digital. 

Ce se intimpla dacă folosești o unitate laser care nu-i originala? 

- poate sa nu meargă - o trimiți înapoi în principiu pt că-i defecta. 

- merge mult mai puțin timp decit una originala - cazul cel mai probabil cel puțin pt ca au lentile de plastic. Dar eu sint dispus sa investesc odata la 7-10 ani într-o unitate noua ieftina decit sa cumpăr una presupus originala care sa ma tina pina ies la pensie chiar și după dar sa coste de citeva sute de ori mai mult. 

- nu am să-i cred niciodată pe cei care au sa spună ca suna mai cald, mai melodios, mai detaliat etc. Nu! Cit timp ești în domeniul digital nu exista astfel de "nuanțe". 

Un laser prost poate sa meargă cu întreruperi cind pierde pista, sau cu un zgomot ca un gajait (cu diferite nuanțe) cind are erori prea multe la citire. În rest nu au cum sa mai fie diferențe între LASERE.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Nu am cumparat si nici nu am de gand sa dau banii pe un laser original (daca o fi existand -eu  nu cred ca Sony mai face asa ceva) . Deci pot face comparatie doar intre cele de la ES si cele de la  M si N : Laserul bun functioneaza din prima , nu-i nevoie de reglaj ,,la ureche'' cu Cd de test. Verificarea pe osciloscop arata diferente mici . (bineinteles , daca mai inainte n-a fost dereglat pt a forta  vechiul laser).

Laserul de calitate slaba , se poate regla greu si doar cat-de-cat cu cd de test ; pt sunet bun ,neaparat osciloscop .

Un laser nereglat foate functiona  , dar sunetul va fi ,,metalic'' oarecum in genul radiourilor chinezesti care se vand prin targuri. Se pare ca laserul nereusind sa citeasca complet sirul de pit+land-uri , intervine mecanismul de corectie care umple lipsurile cu zerouri  (land-uri) prin aproximare , ceea ce distorsioneaza sunetul din cauza lipsei informatiei corecte.

Un laser bun va sari mult mai greu la o lovitura iar cel de slaba calitate va sari la cea mai mica atingere .

O alta chestie : la cele bune potentiometrul de putere de pe ele e intotdeauna la maxim , la cele ok e cam la jumatate.

Link spre comentariu
5 hours ago, Marian said:

Daca o sa continuati sa va "duelati" o sa inchid topicul.

la  filosofie  am  invatat  ca  din  contradictii  se  naste  progresul .  sa  intelegem  ca  sinteti  impotriva  progresului ,  domnu` Marian  ?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări