Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BLAUPUNKT BLA-40/233L(I)-GB-5B2-FHBKU-EU nu memoreaza digitalele

yokoono

Postări Recomandate

Placa de baza este: TP.MSD309.BP710. Display: LC 4M503.001
Intreb si aici deoarece idei mai multe inseamna un pas inainte. Nu-i stiu istoricul. A fost adus din Germania. Nefunctional. Rezolvat defectul usor : un led intrerupt si nu avea backlight. Dupa,  a mai aparut o problema. Si nu cred ca au aparut amandoua in acelasi timp. Cred ca a fost folosit ca monito/video etc si proprietarul nu a observat ca are o problema pe sectorul tv. Asta pentru ca a doua problema este pe TV. Programele analogice memorate (corecte ca numar) sunt proaste calitativ, cu purici, dungi. Digitalele zice ca a gasit 69 de programe (mult mai putine decat sunt pe cablu). Nu ar fi o problema dar NU LE MEMOREAZA. Cand le  caut  "lipsa semnal". Analogicele le memoreaza. Placa de baza, selector, soft ?. Vreo selectare anapoda in service menu ?. Selectorul este un "puchinos" (mic) si scrie CDT-9NT352-10.
Ca memorii pe placa de baza nu am gasit decat un 25Q32.

Am postat mai jos o imagine in care se vede sfarsitul scanarii.

thumbnail.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yokoono

5

• Costica Tv

4

• sesebe

3

• attilaa0

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cand am sa gasesc un bin adecvat o voi face. Dar deocamdata nu-l am. Ce este mai nasol este ca programatorul CH341 nu-mi citeste memoria in circuit. Deci va trebui sa dezlipesc si sa relipesc memoria ori de cate ori voi incerca un bin.

Link spre comentariu

tv-ul tau memoreaza programele dar ceea ce a cautat sunt programele digital terestre.

intra in service fa resetare din fabrica ,apoi fa setarile din nou ,limba,tara, cablu,dvbc si o sa mearga

Link spre comentariu

Am reusit sa intru in service menu cu o telecomanda programata. Cu tastele SURSE 2580. Am dat reset din fabrica si a aparut si DTV-C. Sa vad ce gaseste.

Link spre comentariu

L-am vazut. Multumesc mult. Problema era ca in menu nu aparea DTV-C ci doar DTV. Am crezut ca este comun T+C. Dupa ce am intrat in service menu si am dat reset factory a aparut si DTV-C. Nu am fost curios si nici nu cred ca as fi aflat ce selectare s-a facut in bios pentru a aparea defectul. Poate a fost selectat alt tip de tuner.

Am scanat acum programele si sunt ok. Pacat ca nu pot citi memoria in circuit sa dau si binul. As fi dezlipit-o dar la vederea mea de "vultur...plesuv" mi-ar fi fost greu sa o relipesc. Multumesc tuturor pentru ajutor si raspunsurile prompte. La buna vedere.

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...
Acum 16 ore, yokoono a spus:

Eu nu mai am. Am avut problele cu hardul, acum aproape 1 an, si am pierdut tot de pe el.

HDD-ul pica cand t-e lumea mai draga, e disc cu frecare mecanica si nu intram in detalii.....indiferent ca are 1 an sau 20, am patit si stiu ce spun....de vre-o 3 ani fac kackup numai pe SSD-uri, astea "TRAIESC VESNIC" , daca se bulesc blocuri in nanduri, informatia se mutata automat de controller pe alt nand.....una peste alta si SSD-urile se pot defecta, dar fata de un HDD e distanta de la pamant la neptun...:rade:

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Costica Tv a spus:

HDD-ul pica cand t-e lumea mai draga, e disc cu frecare mecanica si nu intram in detalii.....indiferent ca are 1 an sau 20, am patit si stiu ce spun....de vre-o 3 ani fac kackup numai pe SSD-uri, astea "TRAIESC VESNIC" , daca se bulesc blocuri in nanduri, informatia se mutata automat de controller pe alt nand.....una peste alta si SSD-urile se pot defecta, dar fata de un HDD e distanta de la pamant la neptun...:rade:

Sa nu mai spui asta la nimeni.

Dintre mediile existente HDD-urile sint printre cele mai fiabile DAR le trebuie si lor intretinere iar informatiile importante se pastreaza in mai multe locuri pe mai multe medii diferite.

Link spre comentariu
Acum 42 minute, sesebe a spus:

Sa nu mai spui asta la nimeni.

Dintre mediile existente HDD-urile sint printre cele mai fiabile DAR le trebuie si lor intretinere iar informatiile importante se pastreaza in mai multe locuri pe mai multe medii diferite.

Esti "BASCA" nu stii nimic..!!!!!!, vai si-amar de viata noastra...:rade:, internetul e full de HDD vs SSD  si vii tu sa trantesti basina asta :bataie, cel putin eu am spus din expierienta nu am cules nimic de la altii....

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări