sesebe Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 Un procesor oricit ar fi de bun nu valorează nimic fără o placa de baza performanta. 1 Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 (editat) Da, si pe langa chipset-urile noi pentru generatia a 3-a de procesoare, AMD a trecut acum la PCI Express 4.0. O alta treaba interesanta la AMD e, ca au un singur socket pentru toate cele 3 generatii de procesoare. Daca vrei sa faci upgrade de procesor, nu schimbi si placa de baza doar sa ai chipset-ul care sa suporte noul procesor si atat. Editat Iulie 4, 2019 de maxente Link spre comentariu
dany_cta Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 Acum 12 minute, sesebe a spus: Un procesor oricit ar fi de bun nu valorează nimic fără o placa de baza performanta. Exact, de aia are nevoie de o placa de 8milioane ca sa puna in valoare incredibila putere a FX-6300-ului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 (editat) 1 oră în urmă, dany_cta a spus: Ai raspuns ca nuca in perete. Trebuia sa dai inca 450-500ron la placa de baza ? pentru ce ?? iti iei cel mai ieftin procesor dar vrei o placa de baza mai scumpa decat el ? Sa inteleg ca pentru amd aveai deja placa de baza si ramul deci intelul este aberant de scump ? pe aceeasi logica eu pot sa afirm ca amd-ul este aberant de scump pentru ca eu am placa de baza pentru intel. Intelegi aberatia ? Nu stiu ce teste ai vazut tu dar e diferenta mare intre cele doua. Si legat de pret ma indoiesc de cei 950ron cand pretul recomandat la lansare a fost 112$. Cel mai ieftin ??? A, in logica ta, ce e AMD e cel mai ieftin pentru ca Intel-urile sunt deja scumpe si nu exista si ieftine?...corect... Placa de baza poate fi mult mai importanta decat un procesor, pentru future upgrade-uri, astfel scutesti alti bani de alta placa de baza cand poti face doar upgrade la procesor, ram si vga. Se vede tata ca nu prea ai lucrat in domeniul asta si nici spirit practic si financiar nu prea ai...tu ii dai cu Intelul tau (probabil primul din viata ta - altfel nu-mi explic entuziasmul infantil) P.S.-stii ca daca ti-ai manjit pisica cu farduri si rujuri, intra la "animal cruelty" in tarile civilizate...nu de alta dar pentru oamenii mai normali asa...e sinistra poza aceea (la modul cel mai serios). Editat Iulie 4, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
dany_cta Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 (editat) Acum 10 minute, celtik a spus: Cel mai ieftin ??? A, in logica ta, ce e AMD e cel mai ieftin pentru ca Intel-urile sunt deja scumpe si nu exista si ieftine?...corect... Placa de baza poate fi mult mai importanta decat un procesor, pentru future upgrade-uri, astfel scutesti alti bani de alta placa de baza cand poti face doar upgrade la procesor, ram si vga. Se vede tata ca nu prea ai lucrat in domeniul asta si nici spirit practic si financiar nu prea ai...tu ii dai cu Intelul tau (probabil primul din viata ta - altfel nu-mi explic entuziasmul infantil) P.S.-stii ca daca ti-ai manjit pisica cu farduri si rujuri, intra la "animal cruelty" in tarile civilizate...nu de alta dar pentru oamenii mai normali asa...e sinistra poza aceea (la modul cel mai serios). Probabil ca am lucrat in fata calculatorului mai multi ani decat ai tu de viata in total adunati. Iar ai raspuns pe langa. Intrebarea era de ce trebuie sa dai 500ron extra pe o placa de baza de la intel ? Si legat de financiar, nu eu sunt ala care a cumparat un FX6300 pentru ca era mai ieftin si "similar" in "benchmark-uri sintetice". Sunt pe al 3-lea i7, mereu numai de top si nu m-as muta la amd nici sa imi dai procesorul pe gratis, nu merita durerea de cap care urmeaza. Cand folosesti calculatorul pentru world of tanks si alte jocuri, poate iei ce e mai ieftin si merg jocurile cat de cat, cand il folosesti la nivel profesional nu iti mai permiti sa cumperi gunoaie. PS: dupa ce termini cu pisica poate incepi sa corectezi si gramatica. PS2: vorbesti de performante si pastrezi placa de baza intre upgrade-uri ? Apoi imi zici ca ai nevoie de o placa de baza de 500ron extra la intel ? Crezi ca placile de baza nu evolueaza ? Schimbi procesorul si pastrezi placa de baza de acum 4-5 ani si gata, e totul perfect ? Editat Iulie 4, 2019 de dany_cta Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 (editat) Da dragule, ca sa trec de la AMD-ul "ieftin si prost" la Intel-ul "scump dar destept", trebuie sa schimb placa de baza (plecand de la premisa ta, ca sistemul meu e de cacao ca nu am Intel ci AMD). De fapt la acea vreme asta era si calculul...un I3 facea grosier cam cat o placa de baza Gigabyte (modelele noi de la acea vreme) + un procesor AMD (FX seria 6000 recent aparuta atunci). Dpmdvdr totul se reduce la cheltuieli totale pentru un sistem construit, amortizare in timp si cheltuieli pentru upgrade-uri in timp, functie de sarcinile executate cu acel sistem. Eu intotdeauna am iesit mai ieftin si cu sarcinile facute, cu platforma AMD. Am lucrat si pe laptop de 17000 de Lei care avea I9 si se cunoaste performanta, dar deja discutam de alte chestiuni. Tu n-ai decat sa-i dai in continuare cu I7-le tau, dar eu vorbesc din propria experienta si ceea ce ma avantajeaza pe mine pe termen mediu si lung. De fapt tu ai refuzat din start orice alta idee in afara de a ta...ceea ce spune multe despre modul in care gandesti. P.S.- Multe soft-uri si jocuri sunt optimizate (pentru marketing) fie pentru Intel/Nvidia fie pentru ATI/AMD - cu complicitatea Microsoft-ului desigur. Din punctul meu de vedere performanta unui calculator nu sta 100% in procesor. Fie el si I7 . Exemplu practic: Umilul Athlon X64-6000+ cu doua nuclee duce Windows 8.1 lejer cu 4GB Ram DDR2 si Vga de 1GB in timp ce minunatul i3-3220 nu poate cu configuratia asta pentru ca sacadeaza, putand sa duca doar Windows 7 la un nivel acceptabil...si exemple mai pot fi, dar discutia deja cred ca se termina aici, mentinandu-mi totodata punctul de vedere, ca Intel-urile sunt prea scumpe (desigur in ceea ce ma priveste pe mine). Editat Iulie 4, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
dany_cta Postat Iulie 5, 2019 Partajează Postat Iulie 5, 2019 (editat) Acum 8 ore, celtik a spus: In primul rand ca i3-3220 nici nu se mai gaseste (are cam 5 ani vechime), iar la vremea cand era in trend, costa undeva la 980 RON in timp ce FX-6300 (care culmea inca se mai gaseste) costa atunci undeva la 560 Ron. Nu puisor, i3-ul nu a costat niciodata 980ron, asta e alta minciuna. A costat in zona 500ron, gasibil mereu si la 450ron, deci mai ieftin decat FX-ul tau. Trebuie sa mentionez ca vine cu cooler, unul chiar bunicel care merge perfect la cei 55w ai lui deci mai scuteai inca 50-100lei banii de cooler prin faptul ca il are inclus. Asa ca pretul era mai mic decat AMD-ul dar performanta in aplicatiile in care il folosesti tu era vizibil superioara. Cei peste 20% diferenta de performanta sunt enormi, 20% e diferenta intre doua generatii intregi, sunt cativa ani de dezvoltare, e alta liga. Astia se bucura cand obtin 5% in plus la o noua generatie. Vad ca o tot dai cu 6x si altele, oare tu sti cat de mult te ajuta aia 6x ? Te ajuta la fel de mult cat te ajuta un microbuz cand te duci singur la munca, sau cand toti membrii familiei sunt tu, sotia si copilul, si totusi ai un microbuz cu 8 locuri. O sa fie mai eficient decat o masina mica ? O sa consume mai putin ? Taxe mai mici ? Locuri de parcare mai usor de gasit ? Viteza de deplasare mai mare ? Sau e pur si simplu inutil si doar te prosteste unul cand ti-l vinde si se lauda ca are 8 locuri si tu habar nu ai ca de fapt o sa cari maxim 3-4 persoane cu el, dar vi aici si te lauzi ca ai 8 locuri deci e mai bun decat o masina mica. Ar trebui toti sa conducem autobuze. Si legat de faptul ca ai deja placa de baza: de ce o ai ? in orice moment a existat un contracandidat de la intel superior amd-ului la pret similar. Dar daca tu ai impresia ca FX-ul ala viseaza sa se compare cu i5-ul, da, intelul e mai scump, dar nu pentru ca sunt scumpe, ci pentru ca nu sti tu ce compari de fapt. Si pentru ceilalti experti care nu descopera apa calda: Oare cum se face ca un procesor cu o frecventa mai mica 3.3ghz vs 3.5ghz-4.1ghz are performante superioare ? Doar core-urile sunt toate la fel, nu ? Nu mai conteaza altceva, ca doar nu descoperim noi apa calda, sau ar trebui sa mai invatam un pic despre apa calda ? Din graficul de mai jos se pare ca unii nu prea au habar despre ce vorbesc pe aici. Si nu stiu despre ce perioada vorbim exact, dar daca este ultimii 5 ani, mai apare o bestie, g3258, un procesor incredibil, sub 300ron, de asemenea cu cooler inclus, dar care se batea cu procesoarele de top pe single thread si cu capabilitati de overclock extreme. Procesorul ala ar fi maturat pe jos cu amd-ul tau in ambele jocuri pe care le joci, totul la jumatate de pret. Probabil la pachet la un pret total cpu+mb de 550ron ai fi gasit si o placa de baza mai buna decat cea veche a ta, ceva mai modern. Editat Iulie 5, 2019 de dany_cta Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 6, 2019 Partajează Postat Iulie 6, 2019 (editat) Se da urmatoarea problema: avem un film format 3/2 (ex: Stan Laurel/Oliver Hardy-Big Noise-1944) si vrem sa-l vedem pe un monitor 16/9 Full HD fara nici un fel de crop sau turtire pe verticala. Placa video integrata (Radeon R5) intr-un APU AMD A6 Kaveri 7400K permite la perfectie asta. La un CPU AMD Ryzen R5 nu se schimba nimic in privinta asta. Interfata Aero din Windows isi arata insa adevarata valoare(pe Intel sacadat), pe un Ryzen pus pe o placa de baza Gigabyte de 250 lei, care in ciuda pretului, are un UEFI excelent, USB 3.1 type A, hot swapp pe toate porturile SATA3.Nimic echivalent pe platforma Intel in privinta placii de baza... Am asamblat la firma numai anul asta peste 200 de sisteme, exceptand vreo 3-4 buc.cu Intel(I5-I7), toate au fost cu AMD, statii grafice, sisteme pentru multimedia home, la Intel n-am vazut nimic interesant pe partea video integrata, iar achizitionarea unei placi video dedicate nu se justifica absolut deloc in absenta gaming-ului.Nici un sistem cu Intel n-a putut reda un film in formatul acela fara deformari severe, full screen. Nu mai vorbim de pret, de superioritatea hardware intrinseca ce o poseda socket-ul AM4, temperaturi neglijabile, etc.Nu mai vorbim de limitarea ingrozitoare existenta la procesoarele Intel din prezent, de a nu putea instala Windows 7, ci doar Windows 10! In concluzie, ca si in trecut, tehnologia e la AMD, marketing-ul la Intel. Editat Iulie 6, 2019 de Spitfire Link spre comentariu
vijelie02 Postat Iulie 6, 2019 Partajează Postat Iulie 6, 2019 De ce ti-ai mai bate capul cu o instalare de Windows 7 pe orice sistem ar fi el(AMD sau Intel)? cand in 14.01.2020 va fi declarat EOL. De ce ti-ai cumpara un calculator de ultima generatie si iti instalezi un sistem de operare vechi de 10 ani? Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 6, 2019 Partajează Postat Iulie 6, 2019 Cum de ce? Asta are clientul, o licenta de volum pentru 20 instalari, cu Windows 7, nu-i poti spune sa-si cumpere 20 licente de Windows 10. Nu a facut upgrade gratuit la Windows 10 cat a fost posibil, nu-i merge pe 10 versiunea lui de Autocad/Arhicad, etc. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Iulie 6, 2019 Partajează Postat Iulie 6, 2019 (editat) O s-o faca din ianuarie 2020 daca nu vrea sa fie "gaurit". Tocmai de aceea s-au inventat licentele cu subscriptie, ca sa se evite incompatibilitatea de care ati vorbit. Editare ulterioara: Exista licenta de upgrade de la windows 7 la windows 10 nu trebuie sa cumpere licenta noua de win10 Editat Iulie 6, 2019 de vijelie02 Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 6, 2019 Partajează Postat Iulie 6, 2019 O sa faca pe naiba...la institutii publice mari mai sunt inca 25-50% din calculatoare pe XP sau Vista...iar de facut upgrade, vor face schimbandu-le cu sisteme all-in-one de unica folosinta, fara sa-si bata capul ca sunt pe Intel sau AMD. Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 6, 2019 Partajează Postat Iulie 6, 2019 Acum 38 minute, Spitfire a spus: Interfata Aero din Windows isi arata insa adevarata valoare(pe Intel sacadat), Hai sa fim seriosi, nuj sacadeaza nimic si nici nu consuma CPU interfata Aero pe Intel ( presupunand ca folosesti un sistem de operare suportat oficial si cu driverul de la Intel ). Acum 40 minute, Spitfire a spus: pe un Ryzen pus pe o placa de baza Gigabyte de 250 lei, care in ciuda pretului, are un UEFI excelent, USB 3.1 type A, Asta-i alta denumire pentru USB 3.0 chior, suporta si placile Intel ( chipseturile lor ) asa ceva fara probleme. ( a nu se confunda cu USB 3.1 gen 2 ce ofera viteza mult mai mare, dar aici intervine marketingul din USB 3.0 s-a facut USB 3.1, dar "fara" v2 ) Acum 42 minute, Spitfire a spus: hot swapp pe toate porturile SATA3.Nimic echivalent pe platforma Intel in privinta placii de baza... Cum nu ? Suporta fara probleme chipseturile Intel hot swap pentru porturile SATA, chiar si cele ieftine. Link spre comentariu
Alphsoo Postat Iulie 6, 2019 Partajează Postat Iulie 6, 2019 (editat) Spitfire ai actiuni la AMD de ridici in slavi produsele lor? Am avut atat intel cat si Amd , iar in urma experientelor cu amd raman la parerea persoanala ca in afara pretului, AMD sunt niste gunoaie comparativ cu intel. Ca sunt unii care sustin ca Dusteru e mai jmeker ca un Land Cruiser, fiecare cu parerea lui. Ca fapt divers ultima oara cand m-am fript cu AMD a fost cu un phenom BE si o placa ATI RADEON, system ce l-am facut in urma recomandarilor de pe net (aceiasi poveste ca si acum Amd= bani mai putini dar mai tare ca intel) desi cu ceva timp inainte mi-a crapat un Athlon xp din senin. Revenind la sistem numai eu stiu cate injuraturi am tras in urma crashurilor din senin, unde nu mai pui ca aveam sub birou un resou de vreo 500W. Editat Iulie 6, 2019 de Alphsoo 1 Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 6, 2019 Partajează Postat Iulie 6, 2019 (editat) Acum 17 minute, Alphsoo a spus: Spitfire ai actiuni la AMD de ridici in slavi produsele lor? Am avut atat intel cat si Amd , iar in urma experientelor cu amd raman la parerea persoanala ca in afara pretului, AMD sunt niste gunoaie comparativ cu intel. Ca sunt unii care sustin ca Dusteru e mai jmeker ca un Land Cruiser, fiecare cu parerea lui. Ai avut dar cand ai avut ? Ok, ai fost in trecut dezamagit de ce scotea amd-u pe vremea aia, dar hai sa vorbim de procesoarele noi acum, sa nu mai vorbim de cele dupa vremea lu tataie, asa cum vorbea si dany de nu stiu ce server amd de-o seama cu tica. Se stie clar ca amd a avut o groapa mare in a scoate ceva bun si intel a fost mereu in fata. Vreau sa vad si eu comparatii cu produsele noi de la amd lasati-le pe alea vechi de cand eram copii ! Editat Iulie 6, 2019 de maxente Link spre comentariu
Postări Recomandate