Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMD vs. INTEL

tiptronic

Postări Recomandate

Raman pe configuratia Intel + Nvidia, mi se pare cea mai de incredere, din experienta proprie si din auzite.

Nu ma grabesc, inca e sezon de bicla si alergare, mai e pana la iarna, mai sap pe forumuri dupa informatii, pentru ca o simpla cifra sau litera in denumirea produsului face diferenta.

Multumesc!

Link spre comentariu

Chestiile astea se intreaba de obicei chiar atunci cand esti hotarat sa cumperi, nu cu 3 sau 5 luni inainte, pana atunci situatia se poate schimba total.

Link spre comentariu

Ce situatie se schimba total? Va schimbati parerea daca sunteti cu Intel sau cu AMD? Asta era ideea topicului si cred ca nu se intoarce nimeni de la Intel la AMD.

Link spre comentariu

Nu-i nimeni fan AMD, Intel sau Nvidia, toti sunt fanii propriului buzunar si ce performante obtii pentru o anumita suma de bani.  Stai tu linistit ca sunt destui ce au trecut de la Intel pe Ryzen si invers, schimbari din astea se intampla tot timpul, mai ales in ziua de astazi, cand concurenta este mai stransa ca niciodata.

Link spre comentariu

Concurenta strinsa aduce beneficii cumparatorilor.

Sa se bata ei in oferte si noi sa alegem, nu sa ne batem noi pe produse care la fiecare "new generation" ai performanta cu lingurita si te obliga sa schimbi motherboard care desi are acelasi socket LGA1151 procesoarele "nu s-ar potrivi", dar se cam potrivesc...

https://forum.lab501.ro/showthread.php?t=19432

Asta a scris-o un fan Intel (eu).

Link spre comentariu

Pana la urma nu e vorba de fotbal sa fi fan Dinamo sau Steua!:rade:

In functie de raportul pret/performanta in timp am cumparat si folosit si AMD si INTEL si am fost multumit!

Acasa la ce folositi desktopul sau laptopu'  ?

Oricum consider ca cei care pun mai mult de 3500 lei pe un pc/laptop au prea multi bani si fac jocul producatorilor/vanzatorilor.

Link spre comentariu
17 hours ago, DjLeco said:

Concurenta strinsa aduce beneficii cumparatorilor.

Sa se bata ei in oferte si noi sa alegem, nu sa ne batem noi pe produse care la fiecare "new generation" ai performanta cu lingurita si te obliga sa schimbi motherboard care desi are acelasi socket LGA1151 procesoarele "nu s-ar potrivi", dar se cam potrivesc...

https://forum.lab501.ro/showthread.php?t=19432

Asta a scris-o un fan Intel (eu).

Corect !

Vina cea mai mare o are AMD ca au fost lenesi in a scoate ceva bun, cum au acum. Si daca intelu nu a avut concurenta serioasa, a facut ce a vrut, mai ales cu preturile. De asta acum cand vine AMD cu preturi mai mici la procesoare destul de bune, oamenii sunt sceptici ca AMD-urile nu pot concura cu Intel. Dar eu zic ca treburile se vor mai schimba.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Mereu "AMD-ul au scos ceva bun, cum au acum".

Imediat ce a trecut putin timp s-a vazut mereu cat "de bun" a fost si "ce bune" procesoare au avut.

Cum zici tu acum, asa s-a zis mereu. Mereu AMD-ul "a scos ceva competitiv" si doar ce urmeaza sa scoata ceva mult mai tare decat Intel-ul. In realitate niciodata nu s-a intamplat.

Competitiv inseamna multe, nu doar viteza, desi nici acolo nu au reusit vreodata sa egaleze la acelasi nivel. Competitiv inseamna si stabilitate, inseamna caldura generata/performanta, inseamna curent consumat, inseamna chiar si rezistenta in timp, sunt multi care nu schimba calculatoarele mereu la 4 ani, multi inca au procesoare mai vechi de 4 ani, un procesor care rezista la temperaturi mai mici insa genereaza temperaturi mai mari se coace in timp, inseamna protectii si multe altele.

Nu e nici o diferenta in ultimii 25-30 de ani.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Asta nu e tot...unii, dacă văd sigla "Naic" pe o pereche de pantofi sport, îşi dau ochii peste cap, şi scot din buzunar o suma incredibilă pentru niste tenişi chinezesti, iar un tricou de bumbac ordinar, e deajuns să-i pui o broderie de 50 bani pe care să scrie "Adidas" şi se vinde cu 60 de lei la Intersport, deşi acelasi tricou, fabricat tot de Tex Timişoara, fără siglă, costă 8 lei.Prostie pură...sau combinată cu snobism+conformism.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Eu prefer intel pentium si o placa de baza asus sau gigbite placa video asus (Ati Radeon) ca sunt mjult mai bune ca nvidia 

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu
6 hours ago, Spitfire said:

Asta nu e tot...unii, dacă văd sigla "Naic" pe o pereche de pantofi sport, îşi dau ochii peste cap, şi scot din buzunar o suma incredibilă pentru niste tenişi chinezesti, iar un tricou de bumbac ordinar, e deajuns să-i pui o broderie de 50 bani pe care să scrie "Adidas" şi se vinde cu 60 de lei la Intersport, deşi acelasi tricou, fabricat tot de Tex Timişoara, fără siglă, costă 8 lei.Prostie pură...sau combinată cu snobism+conformism.

Asta pana il folosesti de cateva ori in soare, il speli si descoperi ca e alta nuanta si marime deja pe cand ala "Adidas" original il lasi mostenire la copii, si brusc iti dai seama ca nu orice tricou de bumbac e egal.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări