Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMD vs. INTEL

tiptronic

Postări Recomandate

Am PC din '96, am inceput cu 486DX luat de la un prieten, ridicat imediat la 586 de 100MHz care rula, de fapt, la 133MHz, dup'aia Duron 700, 1300...

Una dintre cele mai bune combinatii a fost AMD Barton 2600+ + Asus GeForce 6600GT Black Edition, pe o MB Epox 8RDA3I, fenomenala combinatia! A trebuit sa schimb placa video din cauza Dx, dupa care a urmat tot sistemul. Dar ansamblul mentionat inca ruleaza, fara probleme, dar si fara pretentii. Si, placi de baza ca alea, nu se mai fac, frate!... 

D'aia zic ca se poate si mix si nu toate AMD au fost pocnitori. Parerea mea! N-am avut, insa, niciodata Radeon, d'aia stau in cumpana. Am incredere in AMD, din experienta, dar nu stiu ce sa zic despre Radeon...

Ultima configuratie, de 10 ani, Intel + Nvidia, pe Asus P5Q, chipset Intel, fara nicio problema hardware, ma indreapta tot catre Intel.

Faza e ca, dupa alegerea componentelor, pretul e acelasi. AMD e mai ieftin decat Intel, dar am ales Radeon pe 256 bit si 8GB, mai scumpa decat Nvidia pe 192 bit si 6GB.

Dati-va, un pic, cu parerea:

image.thumb.png.bfd3110f135221bc88b8a87993d7a5a9.png

Link spre comentariu

Ce placa video ai tu acolo ??

Asta este a mea si atat a costat. Si o vad ca este aproximativ la fel ca a ta. A fost oferta, dar reducerea nu a fost de la 2430ron la 1050ron in nici un caz, ci doar vreo 2-300lei ! Sau tu ai cautat doar ce este mai scump ?

FAxm24B.png

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Bai danila, vorba lu @sharky, mai lasa-ne ! 

Nu ne mai arata cum urasti tu din ficati AMD-ul. Cand vei lua un AMD si il vei testa, eu atunci, te rog, sa ne spui cate vorbe vrei despre el.

Sa nu ma intelegi gresit, nu iubesc AMD-ul, nu am nici-un fel de ryzen, desi, la un moment dat, ma tot uitam la varianta 1700 cu 8 coruri. Am un sistem facut cu Xeon generatia 4 cu 12 coruri si 24 threaduri si cu toate astea nu pot vorbi, nici de bine, nici de rau, noile procesoare ryzen ca nu le-am testa.

Deci putina bun simt nu ar strica, adica hai sa nu aruncam cu kkt doar pentru faptul ca scrie pe el AMD.

Link spre comentariu

Bai mascatule, vezi ca ai cateva raspunsuri la obiect putin mai sus in ultima zi care doar confirma exact ce am zis eu.

Nu stiu ce faci tu cu xeon-ul ala dar daca nu ai cine stie ce aplicatii speciale si folosit in productie, doar ai dat banii degeaba pe el si un simplu i7 se misca mai repede.

Si eu am avut in intretinere un server cu procesor amd care costa mai mult decat o masina nou nouta, cu niste caracteristici de simteai ca serverele NASA sunt mici copii, ram mai mult decat aveau majoritatea harddisk-ul si hard-uri SAS de 15k, server nou nout, nu sh, nu vechitura depasita, si cu toate optimizarile tot nu era in stare sa administreze niste baze de date cu 500milioane de inregistrari care trebuiau sa raspunda la query-uri in cateva secunde.

Inlocuirea server-ului cu unul cu procesor xeon a rezolvat problema.

Identic, aveam o aplicatie de monitorizare care procesa niste baze de date mari. M-am trezit ca provider-ul a facut "upgrade" la amd si mergea mai prost ca inainte. A trebuit sa fac cerere sa ma treaca inapoi pe intel si s-a vazut clar imbunatatirea pe noua generatie pe care am fost trecut. Poveste de acum 3 ani.

Combinand astea cu experientele personale povestite mai sus, cred ca sunt destul in masura sa trag o concluzie. Chiar trebuie sa pun botul si sa ma ard cu fiecare procesor in parte ca sa imi dau seama care este realitatea ? Nu, multumesc, chiar asa de prost nu sunt. Citeste mai sus comentariile celorlalti colegi de forum.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
8 hours ago, tiptronic said:

Dati-va, un pic, cu parerea:

image.thumb.png.bfd3110f135221bc88b8a87993d7a5a9.png

Ce as lua eu (strict personal):

Uita de 4x2GB!

As lua (inca o data, le am si sint minunate) memoriile astea:

http://www.shop4pc.ro/advanced_search_result.php?keywords=F4-3200C14D-16GTZR&x=10&y=7

Memorii.jpg

Dupa cum vezi pentru Ryzen sint cu 100 lei mai scumpe.

As merge 100% pe Intel CPU si Nvidia graphics (toate PC-urile mele sint bazate pe Intel CPU si Nvidia graphics), nu ai probleme de drivere, incompatibilitati cu memorii, restarturi, blocari ETC.

O sursa de  600W-650W, eficienta gold sau platinum (mai scumpe).

http://www.cel.ro/surse/sursa-modulara-super-flower-leadex-ii-650w-80-pluss-gold-pNSY1MDcp-l/

http://www.cel.ro/surse/sursa-modulara-seasonic-focusplus_-650-650w-80-pluss-gold-pNSYyPD0n-l/

Procesoarele overclockate la maxim (5 GHz Intel sau 4 GHz AMD) nu ar depasi 150W in cazul Intel si 200W in cazul AMD (am fost generos cu watii, worst case scenario).

Placa video, INDISCUTABIL aceasta, are super reducere, (detin placa in unul din sisteme) este superba si RECE, nu va depasi 200W-250W in full load (worst case scenario):

http://www.cel.ro/placi-video/placa-video-gigabyte-geforce-gtx-1070-g1-gaming-8gb-ddr5-256bit-pMyo6NjEt-l/

GPU.jpg

Dai un ban, dar stai in fata.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Cateva observetii:

- daca mergi pe prima varianta ( i7-8700K ) vezi ca procesorul asta NU vine cu un cooler inclus, trebuie achizitionat separat

- NU e recomandat a se monta pe o placa de baza chipset H370 ( cum ai ales tu ), ci doar Z370 pentru a putea face overclock

Pentru cazul AMD:

- NU inteleg de ce ai ales Ryzen 7 1700X si nu alegi un procesor de ultima generatie cum e Ryzen 2700X. Daca aleg Ryzen 7 2700X vezi ca trebuie sa schimbi si placa de baza sau sa-i faci update de BIOS daca o vrei musai pe aceea aleasa de tine ( nu poti sa faci singur update daca nu ai procesor compatibil ) asa ca platesti pentru update la pcgarage sau de unde o cumperi

- Ryzen merge foarte bine cu memorii cat mai rapide ( peste 3200 Mhz )

In rest placile video RX580 si GTX1060 sunt identice la performanta.  Ambele duc jocuri la FullHD, dar deja isi arata limitarile.  Mergi mai bine pe GTX1070 sau 1070Ti sau 1080.  Eu detin GTX1080 si deja in unele jocuri de abia am cele 60 fps cu totul pe ultra in unele zone ( are performante duble fata de ce vrei tu sa iei ).

Link spre comentariu

Dai un ban, dar stai in fata::rade:

Spectre Returns! Speculation Attacks using the Return Stack Buffer : https://arxiv.org/pdf/1807.07940.pdf

This attack successfully works on fully patched machines. The attack bypasses all software and microcode patches:it bypasses Retpoline since no indirect jumps are used. It bypasses the microcode patches since they do not appear to limit speculation through the RSB. It  bypasses  RSB  refilling  (which  is  only  implemented  on  Skylake+,  but  not  on  the  Xeon  processors) since no mode switches to the kernel are triggered during the attack. Thus, SGX is vulnerable to SpectreRSB even on fully patched machines.

Intel-minus-treizeci-la-suta ar putea fi noua marca a corporatiei.

Long story short, Hyper Threading is still very much relevant in 2018 with current-generation Intel CPUs. In the threaded workloads that could scale past a few threads, HT/SMT on this Core i7 8700K processor yielded about a 30% performance improvement in many of these real-world test cases.

Link spre comentariu

+1 cu sursa. Nu ai nevoie de 1kW, vrei vreodata sa pui 2 placi? MA indoiesc.

Una sa fie silent si in rest cred ca si 500w ajung. Eficienta da, sa nu ii auzi ventilatorul prea des.

Idem pt placi, poate le poti asculta, sa nu vajaie nici alea prea mult.

Poate un radiator mai serios pt CPU ar merge.

Rami iar, nu te rupe in figuri. MErg si mai lenti si mai accesibili. Crede-ma tu vrei sa te joci, nu sa masori ca ti-au crescut fps-urile cu 2-3%.

Mai bine tine banii acum si upgradezi dupa 2-3 ani daca inca nu te lasa microbu.

Si tot in idea asta, urmatorul pas ar fi sa iei i5 in loc de i7.

Eu tare ma tem ca iti supraevaluezi asteptarile.

Diferente vor fi, in teste, dar nu pentru asta iti cumperi calculatorul, din ceea ce spui.

Editat de Sharky
Link spre comentariu
4 hours ago, sesebe said:

Mergi cu încredere pe surse Seasonic. Sint printre cele mai bune care se găsesc și la noi iar preturile sint decente. 

Ca veni vorba, sa zic si eu o treaba haioasa cu o sursa Seasonic de 750W noua.

Un prieten are o unitate cu doua placi video 1080ti sa mineze si el niste shit-coins si sa vezi ce misto isi da reset calcu cu sursa asta. A schimbat-o cu alta mai no name (nici nu stiu cum ii zice) tot de 750w si merge calcu ganță acum. Or mai avea si ei kixuri la sursele lor, altfel cica ar fi cele mai bunicele.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Asta se mai poate intimpla daca sursa a fost dual sau three rail pe tensiunea de 12V.

Daca Ti-ul este Gigabyte Aorus, poata sa ajunga sa consume peste 330W ceea ce la o sursa cu 2x30-35A pe 12V o ingenuncheaza.

Cele mai bune pentru forta bruta surse sint cele cu single rail pe 12V

Am de 5-6 ani o corsair TX850 single rail de 12V si a tinut fata probleme 2x Aorus GTX1080Ti Extreme WB+i7 7700K la 4,8GHz, in gaming sau orice teste.

Link spre comentariu

Intre timp a schimbat-o in garantie si tot seasonic de 750W are acum, dar nu stiu daca e dual rail la 12V. Cred ca e single rail. Eu banui altceva, sursa e modulara, cablurile au mufe in ambele parti, si la sursa si la alimentarile video, si eu cred ca mai repede era vorba de niste contacre imperfecte mai ales in sarcina cand video trage tare.

Link spre comentariu

Posibil.

Unul dintre aspectele pentru care nu prea agreez (personal) sursele full modulare.

Cu cit mai putine mufe de contact pe traseul electric, cu atit mai safe.

Link spre comentariu

Nici eu nu am incredere in mufele astea din genul celor care se infig pe placa de baza, la alimentarea procesorului si cea care alimenteaza placa video. Mi se par foarte prost gandite mufele astea mai ales ca se trag puteri destul de mai prin ele. Am avut ocazia sa repar cateva placi de baza cu mufele alea atx aproape carbonizate. Se cereau curenti mari la 3,3v si 5v si contactele alea nu faceau fata. Placile erau de generatie mai veche.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări