maxente Postat Iulie 27, 2019 Partajează Postat Iulie 27, 2019 Acum 9 ore, dany_cta a spus: Cat ai avut de-a face cu oameni care vin la tine ca le merge PC-ul greu, ca nu poate ala micu sa se joace nu stiu ce GTA, FarCry, Warcraft sau alt joc pompos ? Chiar daca eu am refuzat mereu sa ma ocup de astfel de probleme si mereu i-am trimis la un angajat, am vazut o gramada de cazuri (ei insistau sa vina la mine ca eu eram al mai mare) in care omul a facut din prima o alegere gresita pentru ca asa i-a recomandat "expertul" fie din vecini, fie cel de la magazin cand a cumparat calculatorul si a luat un AMD "mai tare decat intel" care apoi nu poate sa ruleze jocurile recente, exact motivul pentru care l-a luat. Si reinstalarea de windows nu rezolva problema ... Vorbesti de procesoarele astea noi de la AMD sau de cele de cand era bunica fata mare ? Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 27, 2019 Partajează Postat Iulie 27, 2019 Cel mai comic e ca multi cumpara doar o... eticheta de la Intel, de exemplu, chiar ieri am efectuat "necropsia" unui SSD Intel 535 de 120GB, memoriile flash erau marca Hynix, iar controllerul marca Seagate. Intel si-a gravat carcasa SSD-ului cu sigla lor, asta era de la ei.... Dar proprietarul era convins ca poseda un SSD care a fost bun, "de marca"... Link spre comentariu
dany_cta Postat Iulie 27, 2019 Partajează Postat Iulie 27, 2019 (editat) Acum 5 ore, modoran a spus: Genul de persoane ce cumpara unitati pentru "ala micu" de fapt habar nu au ce cumpara, nici pomeneala sa citesca "prezentari si benchmark-uri frumoase inainte de lansare", de fapt multi efectiv nu stiu ce procesor si ce configuratie are sistemul respectiv. Singurul criteriu pentru ei este faptul ca e "la oferta". Cine se informeaza din prezentari si benchmarkuri stie ce sa cumpere fara sa intrebe vanzatorul la magazin ( de fapt nici nu calca prin vreun magazin fizic pentru asa ceva ), care poate fi un "tractorist" si el. Exact ce am spus mai sus, omul efectiv nu stie ca un "sistem" trebuie sa fie echilibrat, ori cele preasamblate au carente mari la acest capitol, fie procesor bun si placa video slaba, lipsa unui SSD, memorie RAM putina, placa de baza "cea mai ieftina", etc. Totul se leaga. Nu procesorul in sine limiteaza jocurile ( ce naiba procesor e ala ? Ca orice Ryzen 5 pana in 1000 de lei obtine 10 - 15 - 20 % mai putine fps-uri decat un i9 9900K - diferenta este de cele mai multe ori insesizabila ( bine, in unele jocuri conteaza ). ) E grea limba romana, am zis clar ca vinovati sunt cei care lauda rahaturile alea, am dat citatul de cateva ori, target-ul nu este sa ii conving pe cei care nu citesc si nu se documenteaza despre procesoare, nu as avea cum, nu ? Targetul e cu totul altul. Si in nici un caz nu o sa laud un gunoi de procesor doar pentru ca unii dintre noi habar nu au ce cumpara si cred ca si-au cumparat racheta cu 10$ mai ieftina, apoi vin sa isi laude gunoiul aici de parca noi nu stim ce e ala, si bineinteles ca al lor e cel mai rapid, mai rapid decat al lui vecinu de la Intel, chiar daca milioane de teste reale facute ii contrazic, nu nene, al lor e cel mai rapid. Acum 2 ore, -Atlas- a spus: Buna Se pare ca Dany le stie pe toate. Dar nu a inteles un lucru,simplu de fapt. Ideea este ca,daca o persoana fara cunostinte a observat "calitatea imaginii" trebuie sa fie ceva.Un cunoscator ar fi intrat in amanunte(nu-i cazul aici). Userul modoran a zis ceva interesant,"un sistem trebuie sa fie echilibrat".are perfecta dreptate. Eu de exemplu nu am nevoie de sisteme puternice.Le folosesc doar pentru divertisment si pentru contabilitate. Am sisteme de la 486,la un server de 35Kg cu 4 procesoare(doua nuclee),32GbRAM ECC si 4 HDD SCSI de 10k. Cele mai multe le tin doar in scop didactic.Imi pare rau ca am dezmembrat primul meu sistem,un 386 SX cu HDD 5,25 de 21Mb. Spor tuturor Alex Las-o balta, deja ai dat cu mucii in fasole cu nevasta care vede calitatea unei placi video pe o emisiune de televiziune. In cazul in care nu stiai calitatea se vede pe randari nu pe decodari, acolo apar alti factori in care setarile, preferintele si monitorul sunt mai importante decat placa in sine. Ca si cum ai lauda o masina pentru faptul ca straluceste ornamentul de pe manerul de deschidere usi. Sunt destule amanunte pentru tine ? Daca ma urmareai vedeai ca nu intru niciodata in amanunte, nu pot sa invat pe toata lumea, eu doar incerc sa ii ajut sa gandeasca. Editat Iulie 27, 2019 de dany_cta Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 27, 2019 Partajează Postat Iulie 27, 2019 Acum 9 minute, dany_cta a spus: E grea limba romana, am zis clar ca vinovati sunt cei care lauda rahaturile alea, am dat citatul de cateva ori, target-ul nu este sa ii conving pe cei care nu citesc si nu se documenteaza despre procesoare, nu as avea cum, nu ? Tu vorbesti de oameni care nu se documenteaza cand tu o ti langa despre niste procesoare, pe care nici macar nu ai pus mana, dar stii ca sunt gunoaie ??? Bre nea' dany, in caz ca nu stiai noi suntem in anul de gratie 2019. Ia auzi cum suna asta, doua mii nouasprezece. Nu mai e mult si o sa fim in anul ''20-20''. Deci, printre doua turbine ''alezate'' de tine, nu ar strica sa mai verifici ceasul si sa iti reactualizezi si tu mintea la data de azi. Daca tu bati mereu campii despre niste lucruri de acum 15 ani, te faci de ras, zau asa !!! Rade lumea de tine pe forum ! Link spre comentariu
dany_cta Postat Iulie 27, 2019 Partajează Postat Iulie 27, 2019 (editat) maxente Si ce s-a schimbat in ziua de azi ? Poate tu nu ai inteles clar ce inseamna cuvantul a te documenta. Nu inseamna ca trebuie sa ai fiecare procesor in parte in mana, dupa logica asta nimeni nu ar fi putut vreodata sa isi faca o parere despre nimic pentru ca nu exista nimeni in lumea asta care a avut fiecare procesor. La fel si in alte domenii, utilaje, masini si orice. Deci afirmatie aberanta. Ia hai sa vedem ce s-a schimbat. Ce jocuri se joaca in ziua de azi ? Pai o gramada de fortnite, nu ? Ca doar nu league sau warcraft sunt alea care folosesc procesorul la maxim. Vezi mai jos cum se prezinta un benchmark in doua mii nouasprezece. Cumparam un procesor de top ca sa il tinem pe medium ? Cum il trecem pe high pierde GRAV in fata concurentei ? Probabil un intel cu 2 generatii mai vechi deci cativa ani diferenta scoate mai mult. Stai jos si tu, nota 2. Nu ma mai face sa imi pierd timpul aiurea cu alt comentariu fara sens. Editat Iulie 27, 2019 de dany_cta Link spre comentariu
-Atlas- Postat Iulie 27, 2019 Partajează Postat Iulie 27, 2019 Acum 10 minute, dany_cta a spus: Buna L-ai modificat in photoshop? Spor tuturor. Alex Link spre comentariu
dany_cta Postat Iulie 27, 2019 Partajează Postat Iulie 27, 2019 (editat) Acum 9 minute, -Atlas- a spus: Buna L-ai modificat in photoshop? Spor tuturor. Alex Las-o balta ca o dai in penibil. Ar trebui sa iti fie rusine pentru un astfel de comentariu public. Iti lua mai putin de 30secunde sa gasesti graficul respectiv de unul singur din sursa de unde l-am luat. Mai bine intreab-o pe nevasta care se vede mai bine pe grafic pe monitorul tau trinitron. Editat Iulie 27, 2019 de dany_cta Link spre comentariu
validae Postat Iulie 27, 2019 Partajează Postat Iulie 27, 2019 Bun aşa....Intel e mai bun decât AMD. Cumpăraţi-vă frate câte un vârf de gamă şi întreceţi-vă cu ele... Link spre comentariu
Postări Recomandate