Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMD vs. INTEL

tiptronic

Postări Recomandate

Acum 43 minute, sesebe a spus:

@dany_cta tocmai ți-ai dat cu stingu-n dreptu.

Zici ca nu bagi jocuri deloc și îți trebuie placa video numai pt aplicații CAD DAR tocmai ai dat cu piciorul la o placa specializata pt aplicații CAD și ai dat ca recomandare o placa de gaming.

Am zis clar si aplicatia pe care o folosesc, nu ai citit clar: FUSION360 ?! Tu sti macar ce aplicatie e aia ? Crezi ca ai nevoie de efecte de lightning si alte randari speciale cand tu faci o piesa 3d ca sa o frezezi la CNC ?? Si imi recomanzi placa de randari ? Crezi ca eu scot poze cu tablouri la niste amarate de piese de frezat ??? Se pare ca ti-ai dat tu cu ambele picioare in ambele picioare.

Altul care comenteaza complet pe langa... multumesc pentru timpul pierdut in continuare..

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Si care-i legatura dintre Fusion 360 ce functioneaza doar pe Mac sau Windows cu suportul placilor video Radeon la rezolutie 4K 60Hz pe Debian cum te bateai cu pumnul in piept mai devreme ?

Link spre comentariu

Si uite de asta... eu ii dau dreptate si am incheiat discutia cu el. Lasa, el e expertu', si cine nu ii de acord cu el, aia sunt zidari si tractoristi, nu conteaza ca sau jucat cu hardware si software in diverse sisteme de operare, printre care si Fusion, Solid works, Tekla etc. (ce-i drept la nivel de amator - curiozitate - incepator)...

Pe linux exista ceva sa functioneze dar daca imi amintesc bine e pe ceva browser...oricum au trecut vreo 2 ani de cand m-am interesat si jucat cu el. Dar am impresia ca dany_cta are dreptate de placa video pe linux...totusi exista si solutii doar ca el prefera sa faca lumea zidari si tractoristi in loc sa incerce sa discute omeneste, sau macar sa explice corespunzator unde a intampinat probleme concrete la AMD si/sau INTEL, Nvidia si/sau Radeon.

Lasa-l in pace, stie el mai bine....doar are buletin nu?!...nu ca smiley care si l-a pierdut....

Link spre comentariu

Prin august, Epyc II va sosi cu multe...surprize(din pacate nu pot pune pdf-ul cu specificatiile, e highly confidential-deocamdata)::)

https://www.amd.com/en/products/epyc-server

Performantele, asa cum sunt prezentate, sunt socante de-a dreptul, ramane de vazut cum se va comporta integrat in carcasele de server 1U, si mai ales... pretul -necunoscut, deocamdata.

Nici pe piata de embedded nu stau rau urmasii lui Geode::)

https://www.amd.com/en/products/embedded-epyc-3000-series

Link spre comentariu
La 11.07.2019 la 8:40, modoran a spus:

Si care-i legatura dintre Fusion 360 ce functioneaza doar pe Mac sau Windows cu suportul placilor video Radeon la rezolutie 4K 60Hz pe Debian cum te bateai cu pumnul in piept mai devreme ?

Legatura este ca unii dintre noi folosesc si alte tehnologii mult mai avansate decat un click pe desktop. Poate era mai bine sa te documentezi putin inainte sa vi cu comentariul asta acid aici si sa dovedesti ca te depaseste subiectul. Te invit sa cauti singur pe google/oricare alt motor de cautare despre VT-x si o sa afli ce legatura este intre Fusion360 si Debian, apoi vino sa te bati cu pumnul in piept aici.

La 11.07.2019 la 9:20, Ionut Remus a spus:

Si uite de asta... eu ii dau dreptate si am incheiat discutia cu el. Lasa, el e expertu', si cine nu ii de acord cu el, aia sunt zidari si tractoristi, nu conteaza ca sau jucat cu hardware si software in diverse sisteme de operare, printre care si Fusion, Solid works, Tekla etc. (ce-i drept la nivel de amator - curiozitate - incepator)...

Pe linux exista ceva sa functioneze dar daca imi amintesc bine e pe ceva browser...oricum au trecut vreo 2 ani de cand m-am interesat si jucat cu el. Dar am impresia ca dany_cta are dreptate de placa video pe linux...totusi exista si solutii doar ca el prefera sa faca lumea zidari si tractoristi in loc sa incerce sa discute omeneste, sau macar sa explice corespunzator unde a intampinat probleme concrete la AMD si/sau INTEL, Nvidia si/sau Radeon.

Lasa-l in pace, stie el mai bine....doar are buletin nu?!...nu ca smiley care si l-a pierdut....

E cel putin ciudat cum unul care are de-a face cu serverele nu stie despre virtualizare, primul lucru la care s-ar gandi oricine care cunoaste ce e aia.

Legat de problemele cu AMD, nu am cerut niciodata ajutor aici, nici macar nu am mentionat asta, cine sa ma ajute, unul care recomanda quadro ca placa pentru fusion ? unul care recomanda xeon la desktop acasa ? unul care lucreaza in domeniul serverelor si nu are habar ce e aia virtualizare ? unul care zice ca rx580 este o placa ieftina ?

Nu am avut nevoie de ajutor cu placa video sau altele, nu stiu unde ai citit tu asa ceva, sunt destul de evoluat cat sa gasesc singur rezolvarile, doar am mentionat ca prefer sa cumpar o placa nvidia decat sa raman pe amd care are mari probleme, e un comentariu ajutator pentru cine are in plan sa aleaga intre ele. Nu cred ca unul ca tine ar fi putut sa ajute chiar daca nu as fi fost in stare sa gasesc singur solutia. Oricum solutia ideala nu exista, e doar un compromis care cauzeaza alte probleme, dar nu intru in detalii ca oricum te depaseste cu mult subiectul.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna

Am tot citit pe aici.

Eu nu am sisteme performante,dar....

Am receptie satelit.Constatare proprie,calitatea imaginii pe placi video ATI este peste

Nvidia.Sotia mea nu are nimic de-a face cu tehnologia,dar cand a vazut o emisiune de 

calitate de pe ceva satelit frantuzesc a fost surprinsa de "calitatea imaginii".Vorba sotiei:

-Asa negru nu am vazut nicaieri.

Monitor SUN cu electronica si tub Sony-trinitron.

Deci tehnologie de 20 de ani.

Aici se vorbeste despre sisteme"profesionale".Cati useri folosesc asa ceva?

Nasul meu(programator in Cluj-Napoca) era fun AMD.

A avut primul Barton cu cash de 1 M pe care-l cunosc.

De voie de nevoie a trecut la Intel.

Detalii in privat.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Calitatea unei imagini nu o stabileste sotia cuiva care se uita la o emisiune de televizor. Sistemele profesionale sunt pe nvidia.

Daca ai citit tot ai fi vazut ca la nivel profesional intel domina totul, nu vorbim de "marele programator care si-a cumparat barton acasa" aici, ci de sisteme de productie unde sunt niste oameni care chiar stiu diferentele intre ele, nu se uita ca AMD-ul costa cu 10euro mai putin si automat il cumpara ca atat au in buzunar si apoi il pupa in cur la toti ceilalti ca sa isi laude rabla. La programarea generala nici nu ai nevoie de putere mare de procesare, nu ai putea sa zici diferenta intre procesare mai bine decat un utilizator care deschide word sau excel-ul. Jocurile sunt o modalitate buna de a compara puterea procesoarelor si nu prea exista jocuri in care sa straluceasca AMD-ul in fata intel-ului. De fapt nu stiu daca exista macar unul singur ...

Si pentru cei care inca au impresia ca nevasta poate sa stabileasca care placa video e mai buna, la nivel global cam astea sunt in mare procentele de utilizare:

Placi video: 82% NVIDIA, 18% AMD

Procesoare cam la fel: sub 20% AMD, restul de 80% INTEL.

Un producator care exista de mai bine de 30 ani nu reuseste sa sara mai mult de 20% in nici un domeniu fata de firma concurenta cu toate ca au preturile de fatada mult mai mici in ambele .. Asta ar trebui sa dea la multi de gandit.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Daca nevasta este cea care "semneaza" factura de achizitie, atunci nici nu conteaza cit de bine poate face diferenta intre o imagine de calitate si una de calitate mai putin buna.

@dany_cta asa-i ca tu ai cea mai buna masina pe care ti-o poti permite ?!?

Asa-i ca celelalte masini din aceeasi categorie de pret sint mai slabe ca a ta ?!?

Asa-i si cu ceilalti cu calculatoarele. Cel mai bun este cel pe care-l ai acasa.

Link spre comentariu
Acum 33 minute, sesebe a spus:

@dany_cta asa-i ca tu ai cea mai buna masina pe care ti-o poti permite ?!?

Asa-i ca celelalte masini din aceeasi categorie de pret sint mai slabe ca a ta ?!?

Am masina care face ceea ce trebuie sa faca in modul cel mai bun. Ca masina de zi cu zi am un Smart. Nu il laud, e un gunoi de masina din plastic, dar la ceea ce trebuie sa faca o face mai bine decat celelalte din clasa lui si pret, deci da, este mai bun, altfel nu il cumparam ci alegeam modelul mai bun. Daca aveam alta optiune mai buna, in nici un caz nu il alegeam pe el in locul optiunii mai bune din clasa si pret similar, as fi un idiot sa fac asta, nu ? De ce sa cumpar un produs inferior la aceeasi bani ? Cand l-am cumparat chiar am avut cateva conditii si am asteptat mai bine de un an pana l-am gasit, chiar exista si persoane pe forum cu care discutam de Smart cu un an inainte sa il iau. Smart-ul este chiar cam cea mai scumpa din clasa de masini mici, puteam lejer sa imi cumpar un 1.9tedei cum vor toti, un ka sau alt gunoi, dar nu avea calitatiile smartului.

Nu cumpar produse cu ochii inchisi, ma documentez bine si fac alegerea cat se poate de optima. Nu o sa ma vezi pe mine sa ma duc sa cumpar o masina si sa cumpar orice gasesc pe moment, ori iau ce caut, ori nu iau deloc, nu exista compromisuri.

Si nu este cea mai buna masina pe care mi-o pot permite nici pe departe, este alegerea optima. Cu siguranta imi permit multe, dar nu sunt alegerea optima.

Oricum pot sa presupun in ce directie vrei sa impingi discutia dar daca citeai mai bine in spate ai fi avut raspunsul clar si fara drept la replica, fara sa iti dea nici o posibilitate sa initiezi discutia in felul in care o sa incerci.

Mult noroc.

La 08.07.2019 la 19:52, dany_cta a spus:

Nu ma deranjeaza ca exista al 2-lea, n-are decat, el nu face nimic gresit. Gresit fac tractoristii/zidarii care isi cumpara unul de-ala ca e ieftin si ei nu inteleg specificatiile, primesc niste cifre in bot si gata, au impresia ca e cea mai buna afacere, si apoi il lauda si il ridica in slavi, cand daca vi cu un amarat de i3 - i5 le dai ceata de nu mai stiu de ei.

Repet pentru cei care nu inteleg o fraza mai lunga: nu este gresit ca exista, nu este gresit ca este produs, nu este gresit ca este vandut, nu este gresit ca este cumparat, este gresit ca este laudat si ridicat in slavi de toti care habar nu au ce e aia un core si cum e folosit in aplicatii, cand este grav inferior. N-are decat sa existe, dar las-o dracu de lauda cand de 30 ani a produs doar caldura si statistici inainte de lansare.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Si tu daca citeai mai in spate ai fi vazut ca si eu sint fan convins ca pt aplicatiile profesionale Intelul e cel mai bun.

Am avut si AMD-uri dar sint multi ani decind am trecut pe Intel si nu-mi pare rau.

Ideea nu stiu daca ai inteles-o, ceea ce are omul in casa este mai bun decit cealalta (celelalte) optiune(-i), asta in minim 80-90% din cazuri.

Link spre comentariu
Acum 15 minute, sesebe a spus:

Ideea nu stiu daca ai inteles-o, ceea ce are omul in casa este mai bun decit cealalta (celelalte) optiune(-i), asta in minim 80-90% din cazuri.

Afirmatie complet gresita. Daca omul nu are cunostintele necesare sa faca alegerea optima pentru el si doar s-a luat dupa vorbele gresite ale altcuiva cand a facut alegerea, ceea ce are in casa nu este mai bun decat alta optiune, doar ca de multe ori nici el nu stie asta, asa cum si tu cand aveai AMD nu stiai ca e alegerea gresita pana ai trecut pe intel si ti-ai dat seama de acum nu iti pare rau. La momentul respectiv, chiar daca tu jurai ca este cea mai buna optiune, in realitate nu era, dar tu nu stiai asta.

Tocmai de aia e bine sa spunem adevarul verde in fata, noi, astia care stim, in loc sa ii lasam pe cei care ieri au aprins primul calculator si au devenit experti peste noapte sa faca recomandari cand ei nu au probat ambele variante si nu inteleg diferentele.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
Acum 2 ore, dany_cta a spus:

Afirmatie complet gresita. Daca omul nu are cunostintele necesare sa faca alegerea optima pentru el si doar s-a luat dupa vorbele gresite ale altcuiva cand a facut alegerea, ceea ce are in casa nu este mai bun decat alta optiune, doar ca de multe ori nici el nu stie asta, asa cum si tu cand aveai AMD nu stiai ca e alegerea gresita pana ai trecut pe intel si ti-ai dat seama de acum nu iti pare rau. La momentul respectiv, chiar daca tu jurai ca este cea mai buna optiune, in realitate nu era, dar tu nu stiai asta.

Tocmai de aia e bine sa spunem adevarul verde in fata, noi, astia care stim, in loc sa ii lasam pe cei care ieri au aprins primul calculator si au devenit experti peste noapte sa faca recomandari cand ei nu au probat ambele variante si nu inteleg diferentele.

Mda, am avut dreptate, chiar nu intelegi ideea ....................

Link spre comentariu

Aici nu vorbim pe vorbe goale "cel mai bun e ala pe care il ai", nu daca ala pe care il ai nu face perfect ce trebuie sa faca, e un gunoi si ai luat teapa, nu e deloc bun.

Cat ai avut de-a face cu oameni care vin la tine ca le merge PC-ul greu, ca nu poate ala micu sa se joace nu stiu ce GTA, FarCry, Warcraft sau alt joc pompos ? Chiar daca eu am refuzat mereu sa ma ocup de astfel de probleme si mereu i-am trimis la un angajat, am vazut o gramada de cazuri (ei insistau sa vina la mine ca eu eram al mai mare) in care omul a facut din prima o alegere gresita pentru ca asa i-a recomandat "expertul" fie din vecini, fie cel de la magazin cand a cumparat calculatorul si a luat un AMD "mai tare decat intel" care apoi nu poate sa ruleze jocurile recente, exact motivul pentru care l-a luat. Si reinstalarea de windows nu rezolva problema ...

Zi-le lor ca 80-90% din cazuri PC-ul pe care au dat o gramada de bani si care nu e in stare sa ruleze jocurile pe care le vrea ala micu, e cea mai buna optiune pentru ei, inainte sa scoata alti bani din buzunar sa cumpere un alt calculator nou nout ca upgrade-ul la placa video nu o sa fie de ajuns si daca pui placa video si procesorul, mai bine faci upgrade la tot. Iti reamintesc ca jocurile iti solicita cel mai mult PC-ul, si cand tu cumperi un pc mediocru, nu iti permiti sa iei ceva de top, si mai pui si procesor AMD numai bun de excel si powerpoint, dar care avea prezentari si benchmark-uri frumoase inainte de lansare... fps-urile in jocuri au grav de suferit, si ala micu le simte pe pielea lui, apoi incepi sa alergi pe la toti expertii sa vezi de ce nu merg bine jocurile.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Genul de persoane ce cumpara unitati pentru "ala micu" de fapt habar nu au ce cumpara, nici pomeneala sa citesca "prezentari si benchmark-uri frumoase inainte de lansare", de fapt multi efectiv nu stiu ce procesor si ce configuratie are sistemul respectiv.  Singurul criteriu pentru ei este faptul ca e "la oferta".

Cine se informeaza din prezentari si benchmarkuri stie ce sa cumpere fara sa intrebe vanzatorul la magazin ( de fapt nici nu calca prin vreun magazin fizic pentru asa ceva ), care poate fi un "tractorist" si el.

Acum 5 ore, dany_cta a spus:

Cat ai avut de-a face cu oameni care vin la tine ca le merge PC-ul greu, ca nu poate ala micu sa se joace nu stiu ce GTA, FarCry, Warcraft sau alt joc pompos ? Chiar daca eu am refuzat mereu sa ma ocup de astfel de probleme si mereu i-am trimis la un angajat, am vazut o gramada de cazuri (ei insistau sa vina la mine ca eu eram al mai mare) in care omul a facut din prima o alegere gresita pentru ca asa i-a recomandat "expertul" fie din vecini, fie cel de la magazin cand a cumparat calculatorul si a luat un AMD "mai tare decat intel" care apoi nu poate sa ruleze jocurile recente, exact motivul pentru care l-a luat. Si reinstalarea de windows nu rezolva problema ...

Exact ce am spus mai sus, omul efectiv nu stie ca un "sistem" trebuie sa fie echilibrat, ori cele preasamblate au carente mari la acest capitol, fie procesor bun si placa video slaba, lipsa unui SSD, memorie RAM putina, placa de baza "cea mai ieftina", etc.  Totul se leaga.

Nu procesorul in sine limiteaza jocurile ( ce naiba procesor e ala ?  Ca orice Ryzen 5 pana in 1000 de lei obtine 10 - 15 - 20 % mai putine fps-uri decat un i9 9900K - diferenta este de cele mai multe ori insesizabila ( bine, in unele jocuri conteaza ).    )

Daca vorbim de vreo antichitate gen seria FX posibil sa ai dreptate, dar repet, cine este informat nu cumpara asa ceva in anul 2019, poate doar "tractoristii".

Acum 5 ore, dany_cta a spus:

Zi-le lor ca 80-90% din cazuri PC-ul pe care au dat o gramada de bani si care nu e in stare sa ruleze jocurile pe care le vrea ala micu, e cea mai buna optiune pentru ei, inainte sa scoata alti bani din buzunar sa cumpere un alt calculator nou nout ca upgrade-ul la placa video nu o sa fie de ajuns si daca pui placa video si procesorul, mai bine faci upgrade la tot. 

De ce sa faci "upgrade la tot" ? Presupunand ca ai socket AM4 ( are cativa ani de cand e lansat ) si sa zicem ca ai luat cel mai ieftin procesor AMD ( da, sa zicem  ca nu te-ai informat ) poti oricand sa-l schimbi doar pe acesta fara nimic altceva.   Ghinion daca ai fi cumparat cel mai ieftin Intel Celeron, tot prost ar fi mers jocurile si teapa, ca intre timp socketul s-a schimbat, singura alternativa ramane piata sh sau procesor nou ramas pe stoc la preturi aberante pe la emag.

Si apoi vezi ca iti mai trebuie musai si o placa video puternica, indiferent de brand, un SSD si memorie RAM cat mai multa ( 16 GB minim in ziua de azi ).

Link spre comentariu

Buna

Se pare ca Dany le stie pe toate.

Dar nu a inteles un lucru,simplu de fapt.

Ideea este ca,daca o persoana fara cunostinte a observat "calitatea imaginii" trebuie sa fie

ceva.Un cunoscator ar fi intrat in amanunte(nu-i cazul aici).

Userul modoran a zis ceva interesant,"un sistem trebuie sa fie echilibrat".are perfecta dreptate.

Eu de exemplu nu am nevoie de sisteme puternice.Le folosesc doar pentru divertisment si pentru contabilitate.

Am sisteme de la 486,la un server de 35Kg cu 4 procesoare(doua nuclee),32GbRAM ECC si 4 HDD SCSI de 10k.

Cele mai multe le tin doar in scop didactic.Imi pare rau ca am dezmembrat primul meu sistem,un 386 SX cu HDD 5,25 de 21Mb.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări