Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMD vs. INTEL

tiptronic

Postări Recomandate

Servus,

sunt pe cale sa upgradez calculatorul. Are aproape 10 ani cu configuratia asta: Asus P5Q, Intel Core2Quad Q9550@2,83GHz, Gainward Nvidia GF650Ti Boost (asta are doar vreo 4 - 5 ani), 8GB Corsair, 500GB + 650GB Western Digital.

Va cer parerea in legatura cu ce sa aleg: AMD + Radeon sau Intel + Nvidia? Sau combinate?!

Nu prea mai pierd noptile jucandu-ma, dar daca apare un titlu demn de luat in seama, vreau sa "am cu ce, ma!". Asadar, targetul principal e joaca.

Nu vreau sa intam in detalii despre componente, bugetul ar fi de 6 - 7 mii lei, ma descurc cu alegerea lor, doar sa va dati cu parerea asupra platformei: AMD sau INTEL.

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Orice procesor actual Ryzen 5/Ryzen7 sau echivalentul Intel i5/i7 ofera perormante foarte asemanatoare.  Nu are rost "amd vs intel". Placa video face diferenta in jocuri ( gtx1080ti nu are echivalent amd, dar depinde pe ce rezolutie joci si daca ai monitor cu freesync, ceea ce doar amd ofera  )

Link spre comentariu

Intel. un i5 sau i7 cu terminatia K (deblocat la multiplicator, posibilitate mare de OC).

O placa de baza bunicica, cu un VRM solid.

2x8GB DDR 4.

O placa video GTX 1060/6GB, minim, preferabil GTX1070 sau peste.

Bun la jocuri, bun si la editare video (nvidia CUDA).

Toate astea te duc pina in 3000 lei (cu GTX1060).

Nu am pus la socoteala SSD/HDD, sursa, carcasa, ETC.

Daca ai buget mai maricel te pot ajuta cu o placa video Nvidia GTX1070 in garantie (la pret bun), MSI Gaming X, o implementare de top, aproape noua, citeva luni de folosinta.

https://www.msi.com/Graphics-card/GEFORCE-GTX-1070-GAMING-X-8G/Specification

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

@DjLeco Multumesc pentru oferta, dar intotdeauna am upgradat cu componente noi.

Deocamdata, incerc sa gasesc cea mai buna solutie pentru configuratie.

Pana la urma, cred ca voi merge in continuare pe Intel + Nvidia, dar nu stiu, mai scormonesc.

S-auzim de bine!

Link spre comentariu

Daca doriti performanta reala in aplicatii multimedia+fiabilitate, atunci AMD. Daca doriti performanta in teste sintetice+bani aruncati pe brand, atunci Intel.

Nu mi-au placut niciodata platformele Intel, desi as fi preferat un Intel pe vremea socket-ului A, din motive de ciobire pastila+caldura disipata aiurea(la AMD), insa chipseturile intel erau primitive, degeaba aveai procesor puternic, daca erai nevoit sa- pui pe o placa de baza cu chipset Via, cele cu chipset Intel iti ofereau "suprize, surprize"(Intel 845-artificii), iar procesoarele erau tot asa, Prescott poreclit "resou", Tualatin-cel-fara-de-placa-de-baza.

In 2018, as merge pe un Ryzen R5 cu sau fara placa video dedicata, o placa de baza Gigabyte sau Asus, memorie Fury black.

Oricum, daca alegeti Intel, nu va bazati nici o secunda pe coolerul box(nici macar de test), puneti un cooler decent, cu sistem de prindere serios.

Link spre comentariu

Poate se refera la procesoarele de acum 20 de ani cand Intel avea protectie termica incorporata, iar AMD nu ( fara cooler luau foc la propriu ). Evident, nu e cazul celor actuale.

Link spre comentariu

Vreți pt joaca luați-vă AMD, vreți sa faceți chestii serioase gen SIMULARI / Aplicații CAD atunci luați-va INTEL. 

Punctul meu de vedere....per ansamblu Intel sunt superioare. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 4 ore, maxente a spus:

La ce va referiti cand spuneti mai rezistente ?

Pai si credeti ca AMD-ul din ziua de azi sunt mai rezistente ca intel atunci va inselati amarnic , chiar daca procesorul de la AMD sunt mai mari in radiator per procesor asta nu inseamna ca sunt mai rezistente ca intel , eu pun pariu ca las un procesor intel rafa radiator si cooler si nu se intimpla nimic , dar la AMD daca las procesorul fara radiator si cooler ia foc pur si simplu , atunci sami spuneti voi care este mai rezistent? eu am facut test si mam lamurit odata pentrutotdeauna ca AMD-uririle sunt niste procesoare de rahat si cu asta am trminat , numi poate spune nimeni ca sunt mai rezistente ca intel ca sunt ambele probate de mine , cine nu are putere sa incerce asta este , proba asta leam facut eu si stiu ce spun , pentru cine nu crede il rog sa faca proba asta rafa cooler si fara radiator pe AMD cu inregitrare sa vedem cum ia foc

Link spre comentariu

io...merg pe amd...inca nu mia lot foc...sper in iarna...tastatura ie ferbinte daia nu scriu pr bine...scuzi

aici e ca la masini...depende de marca care ti-a cazut cu tronc....rezistent...pai peste 4-5 ani deja este depasit....mainboardul dupa parerea mea sa fie ultima generatie sa poti face ceva upgrade-uri in timp

Editat de zaharia valentin
Link spre comentariu
1 hour ago, Florinel TV said:

Pai si credeti ca AMD-ul din ziua de azi sunt mai rezistente ca intel atunci va inselati amarnic , chiar daca procesorul de la AMD sunt mai mari in radiator per procesor asta nu inseamna ca sunt mai rezistente ca intel , eu pun pariu ca las un procesor intel rafa radiator si cooler si nu se intimpla nimic , dar la AMD daca las procesorul fara radiator si cooler ia foc pur si simplu , atunci sami spuneti voi care este mai rezistent? eu am facut test si mam lamurit odata pentrutotdeauna ca AMD-uririle sunt niste procesoare de rahat si cu asta am trminat , numi poate spune nimeni ca sunt mai rezistente ca intel ca sunt ambele probate de mine , cine nu are putere sa incerce asta este , proba asta leam facut eu si stiu ce spun , pentru cine nu crede il rog sa faca proba asta rafa cooler si fara radiator pe AMD cu inregitrare sa vedem cum ia foc

Cum domnule sa ia foc procesorul ?

Ar fi bine daca ati pune si dovada cu acel procesor care a luat foc. Tare greu imi vine  sa cred asa ceva, nu de alta, dar am mai avut ocazia de teste la unele procesoare intel si AMD, fara radiatorare si stiu foarte bine cum se comporta.

De protectie termica ati auzit ?

Link spre comentariu
Acum 13 ore, sesebe a spus:

Vreți pt joaca luați-vă AMD, vreți sa faceți chestii serioase gen SIMULARI / Aplicații CAD atunci luați-va INTEL. 

Punctul meu de vedere....per ansamblu Intel sunt superioare. 

Procesoarele AMD sint bune la aplicațiile grafice și multimedia iar cele Intel la calcule matematice. De asta eu recomand AMD-urile pt jocuri și multimedia iar Intel-urile pt cei care au nevoie de calcule matematice multiple (simulări -aplicații CAD). 

Totuși am o întrebare pt fanii AMD-urilor: 

de ce toate stațiile de lucru intensiv "profesionale" sint realizate pe platforme Intel? Aproape fără excepție (eu personal nu am văzut pe platforme AMD dar ca să nu fiu chiar asa de categoric pt ca nu pot susține ca am văzut chiar toate listele de la toți marii producători) 

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări