matzah Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 Venind de pe retail/productie dar din alt domeniu incerc o opinie: - Ai doua variante, vii cu un design bun/unic etc unde practic iti vinzi expertiza ta in domeniu si cu ceva notorietate in spate ai o alta libertate in a aplica adaos comercial ... sau... analizezi piata de profil cu care vei concura si preturile propuse de ea. Incerci sa faci un produs similar dar la MAXIM jumatate din pretul de vanzare de pe piata pe care incerci sa intri (distributie proprie, retail prin parteneri etc). Daca nu gasesti furnizori/nu poti cumpara volume suficiente cat sa te incadrezi in conditia de pret de mai sus... te lasi de ambitiile cu vanzari. - Nu vinde caracteristici, vinde experiente. Daca ai un amp de 50W la 100 dolari si-l promovezi, sigur pe piata mai exista unul de macar 60W la acelasi pret. Daca tu promovezi ca poti face 50W la 100 dolari, induci clientului final ideea ca asta e un criteriu de departajare, omul se apuca sa caute cine pe piata performeaza mai bine pe acest criteriu. - Obisnuieste-te cu ideea ca daca intri cu produsele tale in lanturi de magazine sau pe retail in general, aia vor castiga totdeauna mai mult la vanzarea unei bucati decat tu ca producator. Daca nu poti trai cu ideea asta, renunta la retail si vinde direct tu. Tebuie sa fi foarte mare si produsele tale sa fie foarte populare unei audiente largi de clienti, cat sa ai puterea de a negocia o pozitie mai buna fata de magazine. Astea de mai sus se aplica daca vorbim de o afacere sustenabila nu de hobby-uri platite ocazional. 1 Link spre comentariu
George Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 (editat) 4 hours ago, Faust2018 said: Pină la sfirsitul anului va intra in productie si un amplificator pentru auditii 2X50w , piața.....la extern . Cel de 5W tot pentru exterior? Editat Iulie 14, 2018 de George Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 In Romania nu se mai poate face productie cu bunuri de larg consum in domeniul electronic . Contextul economic international actual nu permite productia prin ingradiri macroeconomice si legislative . Daca nu pricepi sensul celor scrise de mine , vei fi obligat sa suferi pe pielea ta ceea ce au patit si altii . La nivel de hobby poti strange niste fire intr-o cutie si gata , ai facut amplificatoare cu lampi . Esti producator . 1 Link spre comentariu
matzah Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 Exclud complet ideea de a produce in Romania ceva pe domeniul audio - ca si afacere. Chiar si daca toata productia merge la export. Chiar daca apare unul si spune ca "da dom'le eu pot/fac", chiar si asa exista o alternativa mai buna. Esti dedicat afacerii? Muta-te in Shenzhen si fa-ti produsele acolo. Adica te duci acolo, stai fizic si sufli in ceafa chinezului care asambleaza module. Link spre comentariu
ndor Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 Acum 13 minute, matzah a spus: Adica te duci acolo, stai fizic si sufli in ceafa chinezului care asambleaza module. Adica exact asa cum fac si marii producatori , HP, Dell , Iphone, ....etc. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 Nici vorba de ansamblare in China ... Nimeni , repet nimeni nu poate trece in România de nivelul hobby . Cei ce inca au habar ce si cum nu au banii necesari , cei ce au banii nu au habar ce inseamna un flux tehnologic de productie , desfacere etc . A , sperante si fluturi in stomac mai au unii sau altii din cand in cand , si pe aici , prin România . Link spre comentariu
gg101 Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 13 minutes ago, matzah said: Exclud complet ideea de a produce in Romania ceva pe domeniul audio - ca si afacere. Chiar si daca toata productia merge la export. Din ce motive o excluzi atat de radical ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 Partea cu exportul dedicat ( cazul tau ) este mai degraba exceptia de la regula decat ceva obisnuit ! Cati au realizari si recunoastere internationala de nivelul palmaresului lui Gelu ? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 (editat) Acum 25 minute, Victor a spus: Nici vorba de ansamblare in China ... Nimeni , repet nimeni nu poate trece in România de nivelul hobby . Cei ce inca au habar ce si cum nu au banii necesari , cei ce au banii nu au habar ce inseamna un flux tehnologic de productie , desfacere etc . A , sperante si fluturi in stomac mai au unii sau altii din cand in cand , si pe aici , prin România . Victore , nu mai vorbi prostii, dacă tu nu știi cum să faci o afacere ....asta nu înseamnă că alții nu stiu . Faza este urmatoarea , piața asta este suprasaturată , sunt puțini oameni care mai cumpără echipamente pe tuburi , toți micii producatori au mici afaceri de familie sau ei centrează ei dau cu capul , cite amplificatoare cu tuburi crezi că s-au vindut ieri in Europa ? Poate unu sau niciunul. Tu te bagi in seamă despre afaceri exact cum se bagă Leco in discuții despre masini ,ambii neavind habar despe ce vorbesc . Cine crezi că este prost să investească 100000....150000 euro intr-o astfel de afacere si apoi să admire mult si bine stiva de amplificatoare ? Tu de ce crezi că eu am vandut proiectul catre Electromagnetica si nu am facut eu microproducție ? Știi sau ai macar banuiala cam cit a costat punerea la punct a acelui proiect , că te vad mare tehnolog . Intreaba-l pe Gelu cit a investit si cit a scos ? In fiecare an trageau diverși de mine să ne cuplam si să luam un stand la Frankfurt , unde a fost si Gelu , nu m-am dus si nici nu o să mă duc , pierzi banii de pomană , este mult mai rentabil să lucrezi pe comandă , unicate . Editat Iulie 14, 2018 de viobio Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 @Viorel Iar te bagi inseama de parca ai stii cum e treaba cu productia in domeniul electronicii ... Vezi-ti de sfaturile tale pentru cei ce inca mai casca gura la tine , eu nu am nevoie de sfaturi de la cei ca tine , fara experienta in productia de masa din industria electronica . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 (editat) Acum 22 ore, lorik199 a spus: Va salut, ar exista cerere pentru amplificatoare cu tuburi pentru piata interna/externa? Ma gandesc sa dezvolt un amplificator undeva intre 150-200E pentru un SE de 2x5-6W, daca ar avea cat de cat succes sa trec si la o varianta mai potenta 15-20w sau mai mult. Ciți bani ești dispus să pierzi ? Editat Iulie 14, 2018 de viobio Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 Ca fapt divers " unii " au fost la MusicMesse in 1998 . Inca mai am pe undeva un catalog cu produsele expuse ... Cu mult inainte ca " altii " sa stie ce aroma are fludorul ... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 Acum 1 minut, Victor a spus: @Viorel Iar te bagi inseama de parca ai stii cum e treaba cu productia in domeniul electronicii ... Vezi-ti de sfaturile tale pentru cei ce inca mai casca gura la tine , eu nu am nevoie de sfaturi de la cei ca tine , fara experienta in productia de masa din industria electronica . Ce pana mea experiență ai tu ? Arată ceva pus la punct de tine cap coadă eu am aratat mai sus , eu m-am ocupat de tot . Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 Da , e adevarat , nu stiu sa fac afaceri , nu ma pricep la partea financiara . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 Acum 1 minut, Victor a spus: Ca fapt divers " unii " au fost la MusicMesse in 1998 . Inca mai am pe undeva un catalog cu produsele expuse ... Cu mult inainte ca " altii " sa stie ce aroma are fludorul ... Și ?? Mai există produsele alea pe piața ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum