lorik199 Postat Iulie 13, 2018 Partajează Postat Iulie 13, 2018 Va salut, ar exista cerere pentru amplificatoare cu tuburi pentru piata interna/externa? Ma gandesc sa dezvolt un amplificator undeva intre 150-200E pentru un SE de 2x5-6W, daca ar avea cat de cat succes sa trec si la o varianta mai potenta 15-20w sau mai mult. Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 13, 2018 Partajează Postat Iulie 13, 2018 Din pacate, se pare ca nu exista piata pentru asa ceva, era chiar aici pe forum la "Bazar"un SE cu EL 84 realizat de un coleg din Baia Mare, daca nu ma-nsel, cu numai 300 de lei, foarte bine realizat, cu carcasa din tabla taiata cu laser, cu laterale de lemn, pozat in interior, lucrat fain, a stat mult timp la vanzare, si nu s-a dat. Risti sa nu-ti scoti nici pretul materialelor. Poate mai degraba ar merge ceva lampas pentru chitaristi, cu efecte, etc. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 13, 2018 Partajează Postat Iulie 13, 2018 (editat) Cred că merge doar pe o piață de nișă, construind doar la comandă, cu specificațiile clientului....există totuși amatori de astfel de amplificatoare.Dovadă că încă se produc tuburi, chiar dacă în număr limitat... Editat Iulie 13, 2018 de validae Link spre comentariu
George Postat Iulie 13, 2018 Partajează Postat Iulie 13, 2018 Un articol dintr-un ziar: https://adevarul.ro/locale/braila/electronist-moda-veche-braileanul--amplificatoare-lampi-aparatele-intrec-calitatea-sunetului-gadgeturile-moderne-1_57ee815c5ab6550cb82614ed/index.html Link spre comentariu
Patefon Postat Iulie 13, 2018 Partajează Postat Iulie 13, 2018 E chestie de marketing. Si daca nu exista piata se construieste. Intrebarea este cine sustine costurile? Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 13, 2018 Partajează Postat Iulie 13, 2018 Răspunsul este dat de balanța financiară de intrări - ieșiri . Dacă nu ai profit , totul rămâne la nivel de hobby , iar daca profitul e mic , te plafonezi și dispari repede din peisaj . Link spre comentariu
elm Postat Iulie 13, 2018 Partajează Postat Iulie 13, 2018 Ar fi o chestiune grozavă apariția unui producător de echipamente cu tuburi (nu doar amplifuri stereo, ci și aplifuri pentru chitară, preamplificatoare, etc) dar la nivel mai mare, de IMM. Altfel, e cum spune Victor - producție mică = profit mic = nerentabil. Un producător industrial, însă, chiar și mic ar necesita investitori seriosi și acces pe piața externă (la noi e suflet mult și bani mai puțini). Și mă întreb cum ar sta acest producător cu forța de muncă, că meseriașii se duc iar tineretul vrea doar IT și nici aia Link spre comentariu
mojnost Postat Iulie 13, 2018 Partajează Postat Iulie 13, 2018 Daca reusesti sa-ti faci un nume/brand in domeniu poti obtine profit. Fara un brand care sa impuna ceva (sunet deosebit, calitate, garantie etc.) si sa te bazezi pe forumuri si olx e greu sa-i intreci pe chinezi - un exemplu la intamplare ce pot face sub 100USD (2 x 25W e vrajeala cu 6p1p SE) amp 2x25W USB Daca faci 2-3 prototipuri bune si frumoase si reusesti sa le faci suficienta reclama poti vinde si la preturi mult mai mari. Am intalnit de curand un tip care a cumparat niste 6s33s si mi-a spus ca are scule (preu, amp) pe tuburi, de mii de euro. Binenteles ca nu l-a interesat prea mult pretul tuburilor 6s33s. In linii mari treaba e comerciala, ca la orice produs, functioneaza aceleasi reguli. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 13, 2018 Partajează Postat Iulie 13, 2018 Ca sa poti avea profit , trebuie sa stii sa faci un proiect bun . Toti pot copia proiecte , dar un proiect bun e foarte greu sau extrem de greu de facut . Trebuie sa se " lege " multe variabile , ca rezultatul sa fie pe plus . Daca nu ai studii ( de proiectare , de executie , de marketing etc ) si experienta , nu poti realiza produse ieftine dar bune . Atentie , una e proiectul , alta e produsul , alta e partea comerciala . De unul singur ... e exclus sa poti reusi vreodata . Mai bine uita de electronica in scop comercial . Poate ca un simplu hobby , ceva de aruncat bani si ucis timpul liber . 1 Link spre comentariu
Patefon Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 Ca sa “formezi” o piata trebuie sa ai disponibilitatea de a face cateva amplificatoare care sa la expui in punctele comerciale cu scule Hi-End. Apoi sa fii dispus sa imparti profitul cu comerciantul. Tu 25% comerciantul 75%. Altfel il tine pana se prafuieste si ti-l da inapoi. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 (editat) Există piața pentru așa ceva , nu o să te îmbogățești , îți trebuie nume , bani , rabdare . Acum 3 ore, Patefon a spus: Ca sa “formezi” o piata trebuie sa ai disponibilitatea de a face cateva amplificatoare care sa la expui in punctele comerciale cu scule Hi-End. Apoi sa fii dispus sa imparti profitul cu comerciantul. Tu 25% comerciantul 75%. Altfel il tine pana se prafuieste si ti-l da inapoi. 30% dealer , 70% eu . Editat Iulie 14, 2018 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 Acum 15 ore, elm a spus: Ar fi o chestiune grozavă apariția unui producător de echipamente cu tuburi (nu doar amplifuri stereo, ci și aplifuri pentru chitară, preamplificatoare, etc) dar la nivel mai mare, de IMM. Altfel, e cum spune Victor - producție mică = profit mic = nerentabil. Un producător industrial, însă, chiar și mic ar necesita investitori seriosi și acces pe piața externă (la noi e suflet mult și bani mai puțini). Și mă întreb cum ar sta acest producător cu forța de muncă, că meseriașii se duc iar tineretul vrea doar IT și nici aia Pină la sfirsitul anului va intra in productie si un amplificator pentru auditii 2X50w , piața.....la extern . Link spre comentariu
ndor Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 Profitul se obtine prin marketing puternic . Cu alte cuvinte , bagi 2 lei in proiect si 20.000 in marketing . Si o sa ai profit . Cel putin pentru Romania, nu conteaza cat de bun sau prost este produsul , daca in descriere nu spui ce-i place clientului sa vada , nu ti-l cumpara . Iar ca sa vinzi asa ceva pe aici , pe forumul asta ....de la greu , la foarte greu . Aici toti stiu de toate . Iar afara , acolo trebuie sa fie in primul rand calitate la un pret mic . mai ales pentru cineva necunoscut in domeniu. Si sa poti suporta costurile de export. Incearca sa vinzi pe ebay. Link spre comentariu
norad Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 @Faust2018: Puterea de iesire e 5 sau 50W ? Referitor la topic, acum mai muti ani am construit un amplificator stereo cu PCL86, EZ81 si vu-metre cu 6E1P. Doar traful de alimentare m-a costat 100 lei la Petra. Trafurile de iesire au fost bobinate pe niste tole recuperate din tv-uri cu lampi. Cred ca am mai dat si pentru bobinaj vreo 50-100 lei. Daca era sa cumpar totul: lampi, trafuri, piese, cutie, apreciez ca as fi ajuns pe la vreo 350-400 lei. Or, mai trebuie sa si muncesti ca sa il construiesti. Si toate astea pentru o cutie care scoate vreo 3W cu 10% distorsiuni. S-avem raison... Va exista piata de desfacere pentru amplificatoare cu tuburi? Da, va exista. Nu stiu daca in Romania, ca aici e cam saraca lumea. Dar in vestul Europei va merge afacerea. Clientii sunt cei care au trecut prin scoala ca gasca prin apa. Sunt cei care habar nu au ce este un circuit RLC serie sau paralel. Si sunt multi, foarte multi asemenea indivizi. Si vor fi si mai multi in viitorul apropiat. 1 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 norad, ce ai văzut în poză este un amp pentru chitară, de 5w, se fabrică de citiva ani. Cel pentru auditii de 2X50w este în stadiul de prototip, ca arata cu totul altfel. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum