xdanx Postat Iulie 13, 2018 Partajează Postat Iulie 13, 2018 Am citit ca este o imbunatatire subtantiala a sunetului daca sunt inlocuite rezistentele din grila preului cu un choke. In cazul meu este 100k la masa. Ce parere aveti?? Merita? https://www.ebay.com/itm/640H-grid-choke-6s45-8233-12at7-6j7-6sn7-One-Pair/302800984073?hash=item4680585809%3Ag%3A5MYAAOSwTA9X5SmR&_sacat=0&_nkw=grid+chokes&_from=R40&rt=nc&_trksid=m570.l1313 Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 13, 2018 Partajează Postat Iulie 13, 2018 Bineînțeles că merită ca doar înlocuiești o rezistenta de 5 centi cu o bobina de 50$. Cei care au spus ca suna mai bine ce motive au dat ca să sune mai bine. Eu nu vad nici un motiv ca să sune mai bine, va suna la fel. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iulie 13, 2018 Partajează Postat Iulie 13, 2018 in audio nu-i vad rostul.Se poate numi un circuit 'trece sus" inductanta la gnd plus capacitatea parazita a conexiuni din grila, va trece o banda de frecventa mai sus de acordajul acestui circuit . In audio nu-si are rostul. Link spre comentariu
xdanx Postat Iulie 14, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2018 NU stiu exact de asta am si intrebat, Gasisem pe un site de modificari la un SE. Acolo zicea ca un choke este mai bun ca orice rezistenta oricat ar fi ea de calitativa si audiofila si am mai gasit asta: This is the standard Choke circuit. The grid choke, like all coils, has low DC resistance, and high AC resistance. The AC resistance will make the choke "invisible" for the signal. However the low DC resistance will ground the grid nicely, so any bias current from the grid will not affect the bias of the tube. The result is avery stabile, predictable bias. Any risk of bias shiftin case ofoverload,or by gridcurrent, is strongly reduced, as the gridis always at zero Volt for DC. Link spre comentariu
Patefon Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 Cand vorbim de 0.1-0.2 microamperi care navalesc intr-un rezistor de 500k gasim un offset de 0.05 pana la 0,1 Volti. Cand lampa se uzeaza acest offset se duce la 0.04 - 0,08 Volti in timp ce curentul anodic zboara spre 50% din valoarea “de nou”. Unde e influenta majora? P.S. Sunt tuburi cu grila foarte deasa care folosesc acel curent de grila pentru stabilirea curentului din anod. Dar sunt cazuri particulare, foarte rar folosite. Link spre comentariu
dvb Postat Iulie 15, 2018 Partajează Postat Iulie 15, 2018 (editat) Ca si asa e duminica, putem sa extrapolam putin si sa ne punem intrebarea; daca acel drosel ar costa cit o rezistenta l-am pune? Ca-i mult mai mare ca o rezistenta!!! Nu intru in comparatii de performanta-cost cu alte tipuri de cuplaje (RC, galvanic, interstage, etc) pot doar sa remarc ca in general si din punct de vedere functional lumea compara acest cuplaj cu acela RC in regim static si dinamic nominal de lucru. In realitate, "regimul normal dinamic de lucru" presupune o informatie muzicala care poate sa depaseasca adeseori 100dB, intervenind fenomenele de clipping, overload, supraincarcare... depasire de scurta durata a nivelului semnalului pe grila. Cite un astfel de virf de scurta durata transforma tubul final in dioda redresoare si de fapt din acest moment merita sa emitem o comparatie tehnica intre cum se comporta si recupereaza un grup RC fata de unul LC, bunaoara. Gasiti aici ce am facut eu ca exercitiu (pagina 10, din pacate vad ca nu mai pot face trimitere la un post anume ca inainte... asa ca pun si oscilograma de la 1,25MHz ca "semn de carte") Iar mai jos un "white paper" mai generalist de la Andy Grove -Audionote http://www.ankaudiokits.com/agrove_interstage.html Later edit: Da, posturile nu mai sint numerotate ca inainte dar daca se da click pe data mai noua (3 Nov. 2015) ne duce la postul cu pricina... Editat Iulie 15, 2018 de dvb 1 Link spre comentariu
xdanx Postat Iulie 15, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2018 Asteptam raspunsul dvs. si banuiam ca o sa aveti alta opinie...Nu ma intereaza diferenta de pret intre drosel si rezistenta, sunt cu PP-ul functional iar in momentul de fata sunt la stadiul de documentare si imbunatatire pe ici pe colo pe unde se poate. Astfel incat as vrea sa fiti mai transant mai la obiect si sa-mi spuneti exact pe schema mea daca ar fi mai efficient, sau mai castigat sa pun in locul resistentei de 100k de la intrare un drosel. Singurul impediment la mine ar fi marimea droselului ca si asa sunt foarte inghesuit in carcasa actuala. Multumesc anticipat pentru un raspuns mai pe intelegerea unui incepator. Link spre comentariu
dvb Postat Iulie 15, 2018 Partajează Postat Iulie 15, 2018 @xdanx Scuze, nu pot sa dau pareri transante pe bucati de schema, de fapt nimeni nu poate... Link spre comentariu
xdanx Postat Iulie 15, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2018 schema intreaga Link spre comentariu
dvb Postat Iulie 15, 2018 Partajează Postat Iulie 15, 2018 OK, nu la asta ma refeream, simularea este a prietenului meu Lazaroiu si a oricui ar fi nu se imbunatatesc lucrurile asa... In general ce am scris mai sus se refera la SE, gen 300B sau familia (de veri si verisoare ) Link spre comentariu
xdanx Postat Iulie 15, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2018 ok am inteles sau nu am inteles, o las asa. O sa caut alta modificare, pe asta o terminai Link spre comentariu
300B SE Postat Iulie 15, 2018 Partajează Postat Iulie 15, 2018 Mai bine îl întrebați pe autorul acestei scheme, dl. Lăzaroiu (@LMO). Succes! Link spre comentariu
dvb Postat Iulie 15, 2018 Partajează Postat Iulie 15, 2018 ... cu alte cuvinte, un choke grid merge pe o configuratie exotica SE, ca cea din deschiderea topicului, cu componente foarte scumpe si de calitate maxim posibila cu materialele moderne, intr-o schema practica scandaloasa pentru majoritatea electronistilor; si anume fara reactie negativa! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum