Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Time domain theory

Vizitator sab0tag3

Postări Recomandate

Vizitator sab0tag3

Am o intrebare pt cunoscatori, are careva o "schema" sau ma rog, idee de cum se poate realiza asa ceva?

http://www.eclipse-td.com/e12_technolog ... logy2.html

Asta e link-ul catre ceea ce ma intereseaza pe mine, si zice-se pe acolo ca ar fi o noua generatie de incinte acustice, mult mai performante decat tot ce exista la ora actuala pe piatza. Mai era si un tip de incinta Yoshi 9 ii zicea, dar despre aia n-am mai gasit nimic concret, doar ceva poze.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• d2134

4

• Sharky

3

• radue

2

• VTP

1

Top autori în acest subiect

Tampenii apar in fiecare secunda pe net! Ideea este sa judeci cu propriul creier si sa nu crezi ca la biserica! Acest tip ultra nou de incinta, dezvoltat prin anii '50 de Elipson, nu e nou! In plus, Elipson facea incinte acustice fara sa manance gogosi! Daca te uiti la caracteristicile tehnice, vezi clar ca totul e o prostie de merketing pentru a mari impozitul pe prostie! La fel si TL din teava de plastic!Retine ca din anii'30 incoace NU s-a mai inventat nici o incinta noua! Toate principiile de baza apar, intre altele in cartea lui G.Briggs (fondator Wharfedale), aparuta in 1945!

Link spre comentariu

Astea sunt chestii de pescuit audiofili. :yawinkle: Am vazut boxe care au raspuns temporal mai bun decat ce din poza...si sunt hornuri foarte complexe. :smt006

Link spre comentariu

Pai au Excitatorul NXT. La ce le-ar mai trebui difuzor?

...foloseste un Excitator NXT care poate genera sunete pe intreaga suprafata a unui material.

Link spre comentariu

ura!si ce principiu nou de INCINTA e asta? (ca despre asta era vorba)E o incinta inchisa cu difuzor diferit.Zielel trecute am dat cu vreo 1.5kW semnal dreptunghiular de 10kHz prin niste rezistente de putere.Tiuiau destul de tare. O sa imi brevetez inventia. :smt004 :weedman:

Link spre comentariu

ura! si ce principiu nou de INCINTA e asta? (ca despre asta era vorba)

Principiul incintei peliculare. Toate celelalte incinte sunt rigide, asta e peliculara. Ia, de exemplu, o minge de plaja, umfla-o bine, fara sa o spargi. Pune urechea pe ea si ciocaneste-o cu degetul intr-un punct diametral opus. Vei obtine un bass rotund, bine definit. Frecventa de rezonanta (Fs) depinde de diametrul mingii, de presiunea cu care ai umflat-o si de masa dopului care se pune pe mustiuc (sa nu iese aerul).

Zielel trecute am dat cu vreo 1.5kW semnal dreptunghiular de 10kHz prin niste rezistente de putere. Tiuiau destul de tare. O sa imi brevetez inventia.

Pai... asa se obtin inaltele nanofine...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări