surubarila Postat Iulie 24, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2018 Cu siguranta n-a mai fost umblat in TV.Detalii am dat si vor urma , adun cat mai multe info si apoi postez.Era mai bine daca la fiecare sfert de ora sa intreb : am masurat X , e bun , nu stiu ce e Y dati-mi un sfat etc ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 24, 2018 Partajează Postat Iulie 24, 2018 (editat) 24 minutes ago, surubarila said: Cu siguranta n-a mai fost umblat in TV.Detalii am dat si vor urma , adun cat mai multe info si apoi postez.Era mai bine daca la fiecare sfert de ora sa intreb : am masurat X , e bun , nu stiu ce e Y dati-mi un sfat etc ? Pentru mine e ok, pentru ca repar acasa si "arunc" mai mereu ochii pe monitor...... Editat Iulie 24, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
surubarila Postat Iulie 24, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2018 (editat) Stiu si va multumesc ! Pe T-con e un regulator 3V3 , montez MB si masor.Poze mai clare n-am cu ce...Siguranta F1 prin care se alimenteaza cu 5V e buna. Editat Iulie 24, 2018 de surubarila Link spre comentariu
surubarila Postat Iulie 24, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2018 Tensiunea de 5V generata in MB e OK cu panglica spre T-con scoasa , cand o pun la loc nimicuta.Intre Vin regulatorul de pe T-con (5V din MB) si GND , un analogic bun indica 8 ohmi in ambele sensuri.Asta nu e concludent , maine il dezlipesc si (eventual) il schimb.Daca fara el am 5V e clar , mai sunt trei C-uri smd intre Vin si masa , tot maine verific.O seara linistita va doresc ! Link spre comentariu
bobo Postat Iulie 24, 2018 Partajează Postat Iulie 24, 2018 Scoate conzii smd si o sa vezi ca unul din ei este in scurt. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 24, 2018 Partajează Postat Iulie 24, 2018 Rezolvare. metoda cu acumulatorul de 3,7v..................... Link spre comentariu
surubarila Postat Iulie 24, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2018 (editat) 1 oră în urmă, Costica LCD a spus: Rezolvare. metoda cu acumulatorul de 3,7v..................... Stiam metoda tot de pe forum , mi-e teama ca iese cu fum......poate nu numai din C-uri.Mai stateam in seara asta sa-i scot , cum m-a sfatuit d-l Bobo insa trebuie sa ma odihnesc , maine tai lemnele pt. iarna , tocmai ce mi le-a adus..... Editat Iulie 24, 2018 de surubarila Link spre comentariu
surubarila Postat Iulie 25, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2018 Acum 20 ore, bobo a spus: Scoate conzii smd si o sa vezi ca unul din ei este in scurt. N-am eu norocul asta....sunt buni , la fel si stabilizatorul.Poza nu e reala dar corespunde 100% cu PCB-ul Tcon-ului din TV , mare lucru nu mai e de verificat.O sa scot integratul , in RO nu se gaseste (la o prima cautare) si din strainezia n-am cumparat niciodata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 25, 2018 Partajează Postat Iulie 25, 2018 (editat) Daca cumperi nou la tipla sau daca gasesti de la un display spart, iti recomand pentru dezlipit/lipit, aceasta mini plita, fara sa dai cu aer cald deasupra, altfel risti 90% sa distrugi integratul, SM-urile sunt foarte sensibile termic...lucru sigur..... https://www.optimusdigital.ro/ro/piese-imprimante-3d-altele/3066-element-de-incalzire-ptc-220v-270-9-30w.html?search_query=element+de+incalzire&results=26 Sa verific eu, poate gasesc din recuperari, de la displayuri sparte, altfel nu gasesti, doar pe Aliexpress..... Editat Iulie 25, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
surubarila Postat Iulie 25, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2018 Mersi ! Astept intai raspuns de la dvs , pun si la <cumparari>. Pe cel presupus fitilizat merge sa-l scot cu statia de aer cald ? O sa incerc sa separ cei doi pini incercuiti ai Ci , asta daca 5V "de dupa" L1 nu duce si in alta parte.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 25, 2018 Partajează Postat Iulie 25, 2018 (editat) Ce mare branza un k-l de cas....sa tai traseul de alimentare, ca sa vezi daca scurtul e in SM....daca nu, atunci e un c-u cu rezistenta pe 5V.....pica la greu...sunt supra dimensionate ca tensiune, de aceea pica.....m-am saturat cite am gasit..... Editat Iulie 25, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iulie 25, 2018 Partajează Postat Iulie 25, 2018 Cu un eser miron63 imediat gaseai scurtul daca scurtul nu depaseste 20 omi Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 26, 2018 Partajează Postat Iulie 26, 2018 Nu inteleg de ce nu dai 5V din sursa reglabila ( sau mai putin ) si vezi ce se incalzeste ala este defect. Treaba de 1 minut maxim fara sa tai trasee si sa dezlipesti integrate la intamplare. Presupun ca merge si varianta cu acumulator deja amintita, desi eu inca nu am incercat-o. Nu se arde nimic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 26, 2018 Partajează Postat Iulie 26, 2018 (editat) 3 hours ago, modoran said: Nu inteleg de ce nu dai 5V din sursa reglabila ( sau mai putin ) si vezi ce se incalzeste ala este defect. Treaba de 1 minut maxim fara sa tai trasee si sa dezlipesti integrate la intamplare. Presupun ca merge si varianta cu acumulator deja amintita, desi eu inca nu am incercat-o. Nu se arde nimic. Cu tot respectul, fata de colegu' surubarila, ai si tu dreptate........scurtul oricum nu este pe naveta spatiala cu motor fotonic...... Varianta cu acumulator de 3,7V, e garantata suta la mie, in prima faza rezistenta de limitare o pui de un 1 ohm, apoi de 0,15-0,22 ohmi, metoda e folosita cu mare succes, la tot ce inseamna scurt.......daca scurtul e total(sirma), mai pui in paralel un acumulator de 3,7v(baterie de laptop) si apoi componenta incepe sa fumeze A mai fost prezentata aici o metoda de colegu' sorin schiriac, cu schimbarea c-urilor(dezbracati) prin rasucire cu patentul......si aceasta metoda e garantata de mine......am schimbat sute de c-uri cu metoda lui si bineinteles ca am luat si bani dupa urma postari lui....... Editat Iulie 26, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
surubarila Postat Iulie 26, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2018 Multumesc domnilor ! Abia am ajuns acasa , maine o sa va urmez sfaturile. Chem si proprietarul (nu cred c-o sa inteleaga ceva) dar e mai bine ca totul sa fie "la vedere"....asta pt. ca mi-e prieten. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum