Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare amplificator.

Vizitator bogdan13666

Postări Recomandate

Vizitator bogdan13666

Salut,

Am si eu niste boxe Tannoy 605 si vroiam sa va intreb ce amplificator mi-ati recomanda.

Nu vreau unul de putere f mare, vreau ceva care sa sune clar,  cu un sunet cald.

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Boxele au sensibilitatea mica (87dB declarati, probabil 84-86dB real pe intreaga banda de raspuns in frecv). Ca atare, daca vrei sa asculti putin mai tare decat in surdina - fara distorsiuni - este nevoie de un amplificator puternic, care le poate asigura suficient curent.

Ceea ce duce spre o alegere sh, ceva mai scump. Poate un Dual mare, poate un Luxman din seria aurie, poate un Rotel sau chiar un Cambridge daca zici ca vrei un sunet clad.  Dar sa  stii ca in cateva zile, maxim cateva saptamani, o sa te saturi de sunetul "cald", pana la saturatie.

In primele minute am fost incantat de "caldura" (citeste coloratia) unul Cambridge Azur 640, dar dupa un sfer4t de ora mi se facuse realmente greata, prea era co lorat sunetul.

O caldura (coloratie) rezonabila au Accuphase E 213, dar astea-s scumpe din pacate (1k eu & up)

Editat de Shambala
Link spre comentariu
Vizitator bogdan13666
Acum 14 minute, Shambala a spus:

Boxele au sensibilitatea mica (87dB declarati, probabil 84-86dB real pe intreaga banda de raspuns in frecv). Ca atare, daca vrei sa asculti putin mai tare decat in surdina - fara distorsiuni - este nevoie de un amplificator puternic, care le poate asigura suficient curent.

Ceea ce duce spre o alegere sh, ceva mai scump. Poate un Dual mare, poate un Luxman din seria aurie, poate un Rotel sau chiar un Cambridge daca zici ca vrei un sunet clad.  Dar sa  stii ca in cateva zile, maxim cateva saptamani, o sa te saturi de sunetul "cald", pana la saturatie.

In primele minute am fost incantat de "caldura" (citeste coloratia) unul Cambridge Azur 640, dar dupa un sfer4t de ora mi se facuse realmente greata, prea era co lorat sunetul.

O caldura (coloratie) rezonabila au Accuphase E 213, dar astea-s scumpe din pacate (1k eu & up)

Ms frumos de raspuns!

Link spre comentariu

Am aruncat aseara tarziu o privire pe ofertele SH de pe forumul vecin si am gasit cel putin 10 amplifuri sub (sau pana in)  500 lei care ar trebui sa indeplineasca dorintele si cerintele exprimate. 

In caz de angajare a discutiilor pt oricare amplif este extrem de important de cerut poze clare cu interiorul aparatului (si cu partea cu lipiturile), pt a fi sigur ca nu a fost manuta lui Dorel prin el.

Link spre comentariu
Acum 19 ore, bogdan13666 a spus:

Salut,

Am si eu niste boxe Tannoy 605 si vroiam sa va intreb ce amplificator mi-ati recomanda.

Nu vreau unul de putere f mare, vreau ceva care sa sune clar,  cu un sunet cald.

Multumesc!

Indiferent ce alegere vei face, cauta sa fie din aceiasi ani (de fabricatie) cu boxele. Un amplificator Accuphase din 2017 pus pe boxe vechi din 70 sau niste boxe noi de 5000 euro puse pe un amplificator din anii 70-80 vor suna prost indiferent de sursa folosita, cabluri & other shit.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, fluffy37 a spus:

Indiferent ce alegere vei face, cauta sa fie din aceiasi ani (de fabricatie) cu boxele. Un amplificator Accuphase din 2017 pus pe boxe vechi din 70 sau niste boxe noi de 5000 euro puse pe un amplificator din anii 70-80 vor suna prost indiferent de sursa folosita, cabluri & other shit.

Eu nu sint deacord cu asta. 

Alegind cu atenție se poate face o împerechere și în genul celor excluse de tine. 

Inclusiv eu folosesc o Yamaha din 82 (puțin upgradata pe partea de condesatori și cu alimentarea reconceputa de la zero) și boxe noi, inițial cumpărate iar de citiva ani făcute de mine. 

Problema nu-i legata numai de amplificator si/sau boxe. În anii 70-80 chiar și 90 era cautat un anumit gen de sunet și echipamentele erau optimizare sa sune în genul acela dar acum se cauta alt gen de sunet și echipamentele noi (cele care sint mai mult decit o cutie cu piese) sint gindite sa redea sunetul care se cauta acum. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Vizitator bogdan13666
Acum 3 ore, Shambala a spus:

Am aruncat aseara tarziu o privire pe ofertele SH de pe forumul vecin si am gasit cel putin 10 amplifuri sub (sau pana in)  500 lei care ar trebui sa indeplineasca dorintele si cerintele exprimate. 

In caz de angajare a discutiilor pt oricare amplif este extrem de important de cerut poze clare cu interiorul aparatului (si cu partea cu lipiturile), pt a fi sigur ca nu a fost manuta lui Dorel prin el.

Ms frumos de ajutor!

Ma bate gandul sa imi cumpar un amplif Yamaha AX700.

Editat de bogdan13666
Link spre comentariu
Vizitator bogdan13666
Acum 3 ore, fluffy37 a spus:

Boxele Tannoy sunt legate acum la un mic amplif Sony de 20w sau ceva de genul.

Ele se aud si asa destul de bine.

Dar daca tot au 110w rms, am zis sa cumpar un amplif care sa concureze cu ele.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, sesebe a spus:

Eu nu sint deacord cu asta. 

Alegind cu atenție se poate face o împerechere și în genul celor excluse de tine. 

Inclusiv eu folosesc o Yamaha din 82 (puțin upgradata pe partea de condesatori și cu alimentarea reconceputa de la zero) și boxe noi, inițial cumpărate iar de citiva ani făcute de mine. 

Problema nu-i legata numai de amplificator si/sau boxe. În anii 70-80 chiar și 90 era cautat un anumit gen de sunet și echipamentele erau optimizare sa sune în genul acela dar acum se cauta alt gen de sunet și echipamentele noi (cele care sint mai mult decit o cutie cu piese) sint gindite sa redea sunetul care se cauta acum. 

Nu era o afitrmatie universal valabila, ci doar ce am constatat eu dupa aproape 25 de ani de studiu ...practic. Este adevarat ca in anii 70-80 era cautat un anumit gen de sunet  iar calitatea de atunci se obtine acum doar prin pret si nu intotdeauna.

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

Imi pare rau dar nici eu nu sunt de acord, mai ales in cazul aparatelor varf de gama.

La amplificatoarele din anii 70 cam trebuie schimbati toti electroliticii,   dar dupa o revizie ca lumea pot suna f bine pe boxe moderne.

Si invers, boxe de top din anii vechi suna inca extrem de bine cu amplifuri moderne (bune). Exemplu (ascultat personal) Cabasse si Spendor.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări