Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscopul E 0108

le5100kw

Postări Recomandate

Osciloscoapele se merita a fi reparate, pentru constructia unuia mai performant de la zero fara aparatele de masura pentru etalonare este o operatie riscanta, nu exista garantia ca se obtine un produs fiabil si in parametrii doriti,cu banii necesari componentelor se cumpara unul nou si nu se mai pierde timpul cu reglajele si constructia.Osciloscopul, ca si alte aparate de masura, sunt scule pe care te bazezi pentru a obtine rezultate exacte la masuratori si nu aproximative, se folosesc la ele componente cu clase de toleranta de 0,1% pana la maxim 1%.De aceea se si numesc aparate de masura, nu-i asa? :weedman:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• le5100kw

6

• Mikrosha

3

• Blind

2

• Dr.L

2

Top autori în acest subiect

Vizitator trioda

pai...le5100kw a gasit, nu eu...Si daca scrie in titlu "Probleme E0108" inseamna ca chiar e E0108. Doar ca tipu' are scurt in traf. DR.L la fel. Am mai vorbit cu un inginer si a avut si el aceeasi problema, de nu l-a rezolvat nici pana azi...Deci probabil ca asta-i si la mine... :smt022 Oricum, sa nu trag concluzii pripite. Sunt curios; s-a ocupat cineva vreodata pana acum de rebobinat asa ceva?Cat despre 104...Uitandu-ma la http://www.niqro.3x.ro/osciloscop.htm , imaginea a doua de la 104, vad ca seamana mult, si pare ca difera unele valori (sau nu se-nteleg). Ma intriga o chestie; "cand era in pragul inchiderii intreprinderea IAMI a produs niste transformatoare noi care merg mai bine ca astea vechi si sunt de culoare alba in comparatie cu cele vechi care erau negre."Al meu e alb, dar nu pare deloc sa mearga bine, nici in zilele lui bune. Adica defectul asta a fost mereu, dar se manifesta cand vroia el. Acum se manifesta permanent. Cica in plus baza de timp mergea din 2 in 3, si cand comutai iesea placa cu totul din slot. Romanesti!Dupa sesiune o sa verific amanuntit si chiar vreau sa-l fac sa mearga bine tot oscilospocu' asta.

Cunosc pe cineva care acum 10 ani bobina trafuri de linii si chopere intro "veselie" nu stiu daca face si acuma ca... i sa ridicat "standardul" ,daca va intereseaza am sa intreb.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator DANPC

Salut,Pai nu asa vine chestia,el debobineaza el bobineaza si le pune la loc cum e originalu.

ar fi o idee.. am scos traf-ul si m-am uitat la el cu atentie.. se pare ca mai greu decat bobinatul este sa-i nimeresti inapoi legaturile corect..

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am rezolvat problema cu transformatoru la osciloscop.Trafu era defect si l-am cumparat de la un prieten cu ID-ul amper3775, discutati cu el, are o sumedenie de componente de osciloscop. Atentie mare, sunt 2 modele de transformatoare de 104 si 108 si schema de alimentare difera cu mult!!!!!!! In rest totul e asemanator. Si inca ceva la E108 sunt 2 feluri de transformatoare: albe si negre, cele negre s de calitate inferioara, iar cele albe s mai bune, SUNT PATIT CU ELE :yawinkle: :weedman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări