Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Selena B-215

sesebe

Postări Recomandate

Revin cu o lista cu tranzistori.

Astia ar cam fi tranzistorii intilniti de mine prin scheme de Selena. 

M-ar interesa in principar prima pozitie pt ca se gasesc greu echivalente functionale dar sint bineveniti si ceilalti mai ales cei de RF. 

Cine are de dat ma poate contacta pe privat sa-mi faca o oferta.

Ma refer in special la @QQme pt ca vad ca-i din oras cu mine si e mai simplu cu transportul. 

Un Nr de telefon pe privat e perfect.

ovgHBJS.jpg

Link spre comentariu

Deci sa înțeleg ca nimeni nu are KT 3126 B sau alți tranzistori PNP potriviți ca înlocuitori în etajele de FI, oscilator local și RF amplificator? 

Ce as putea pune acolo și de unde sa cumpăr? 

Link spre comentariu
Acum 12 ore, sesebe a spus:

Deci sa înțeleg ca nimeni nu are KT 3126 B sau alți tranzistori PNP potriviți ca înlocuitori în etajele de FI, oscilator local și RF amplificator? 

Ce as putea pune acolo și de unde sa cumpăr? 

încearcă cu .

2sc343

2sa1266

2sa1015

2n3906

2sc9012

2sa1346

2sa562    toti se gasesc la Arad.

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

De pe un magazin online: "BF509 Tranzistor, silion, PNP, 50V, 300mA, 300mW, 550Mhz, TO-92 Echivalent:BC547"

Va vine sa credeti asa ceva? BF de radiofrecventa echivalat cu BC de audiofrecventa.

Link spre comentariu

Pai nu-s amandoua cu 5 ? ... plus ca 547 are indexul mai mare ! ...

P.S. - 509 erau cautate pe vremuri , pentru selectoarele FIF cu pnp ... mai ales dupa furtuni cu traznete !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Stiu

Acum 41 minute, gauss a spus:

Pai nu-s amandoua cu 5 ? ... plus ca 547 are indexul mai mare ! ...

P.S. - 509 erau cautate pe vremuri , pentru selectoarele FIF cu pnp ... mai ales dupa furtuni cu traznete !

Știu. BF509 erau pe întrare și BF506 erau la oscilatorul local iar mixerul, dacă-mi amintesc bine, era un NPN (BF199 ?) 

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Pentru pnp RF-Si merg perfect BF450/451, BF324, BF479 (au alt tip de capsula - problema la montare). Sunt cu Ft mare si Ccb<1pF. BF479 ar fi bun la oscilatorul local, cu modificarea rezistentei din emitor, sa mearga la curent mai mare (Ic=5-10mA), astfel incat mixerul cu diode sa aiba castigul de conversie si rezistenta la intermodulatii mai mari. Se schimba si  tranzirtorul din stabilizatorul intern de tensiune, cu altul cu puterea putin mai mare, sa suporte consumul marit al oscilatorului local. Diodele din mixer este bine sa fie inlocuite cu D18 sau D20 (ca cele din detectorul de raport FM), sortate (greu de procurat), eventual cu Diode (Ge gold bonded) de tipul D311 (Д311), care au rezistenta serie mica si asigura un factor de zgomot mai mic. S-ar putea incerca si diode Schottky, de RF (Cd maxim 1 pF).

Tranzistoarele BF506/509, BF272 au caracteristica de RAA inainte si nu merg bine la Ic>3mA si Uce<5V (sunt pentru televizoare). Nu mai stiu daca BF316 sunt normale, sau ca BF272, dar cu zgomot ceva mai mare (obtinute prin acelasi oroces de fabricare si sortate).

Puteti folosi tranzistoare AF106 (Ge), cu modificarea rezistorului din emitor. 

KT339 este echivatent 100% cu BF173, sau cu BF199 (in capsula de plastic). In partea de JF merg BC-urile si BD-urile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări