Vizitator corneliu888 Postat Iulie 9, 2018 Partajează Postat Iulie 9, 2018 (editat) La un TV LG cu 5 ani vechime a aparut (treptat cred) o banda verticala de circa 5 cm decolorata pe imagine. Dunga este fixa si se vede in functie de continutul imaginii; este de fapt o modificare a luminozitatii putin mai intunecata sau mai luminoasa decat zona adiacenta. Se mai poate repara sau trebuie altul nou? Deocamdata se mai poate folosi pentru ca efectul nu e mereu deranjant. Multumesc anticipat celor ce vor raspunde. Editat Iulie 9, 2018 de corneliu888 Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 9, 2018 Partajează Postat Iulie 9, 2018 In principiu cred ca sint citeva persoane chiar si aici pe forum ce pot rezolva de obicei acesta problema dar solutia nu este intotdeauna definitiva si in plus este foarte greu de revolvat. Link spre comentariu
Vizitator corneliu888 Postat Iulie 12, 2018 Partajează Postat Iulie 12, 2018 In concluzie nu prea se repara. Multumesc frumos pentru raspuns. Link spre comentariu
naetv Postat Iulie 13, 2018 Partajează Postat Iulie 13, 2018 54 minutes ago, Iacob_Adrian said: Cat despre Ecranul respectiv, se poate rezolva simplu si fara mari costuri. adica ? ceva mai concret se poate ? am si eu unul care arata asa Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 13, 2018 Partajează Postat Iulie 13, 2018 Asta pare mai mult defect de TCON dar poate fi și de la panel. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 13, 2018 Partajează Postat Iulie 13, 2018 5 hours ago, naetv said: adica ? ceva mai concret se poate ? am si eu unul care arata asa Nu e defect de panel, curata bine folia pe partea respectiva sau daca ai pe t-con procesor bga de acolo e nasulia Link spre comentariu
yokoono Postat Iulie 13, 2018 Partajează Postat Iulie 13, 2018 (editat) Si eu tot t-con zic. Corectorul gama, celebrul AS 15/17F. Merita schimbat. Pentru inceput. Editat Iulie 13, 2018 de yokoono Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 13, 2018 Partajează Postat Iulie 13, 2018 Respect si stima(pentru virsta) esti pe aproape....T-urile mai au un corector gamma pe PCB-ul displayului, depinde ce T-con are tv-ul...... Link spre comentariu
naetv Postat Iulie 13, 2018 Partajează Postat Iulie 13, 2018 multumesc pentru raspunsuri , acum nu ma pot uita , in noaptea asta sau miine Link spre comentariu
Vizitator corneliu888 Postat Iulie 16, 2018 Partajează Postat Iulie 16, 2018 (editat) Am aflat ca TV-ul este Grundig (nu LG cum am inteles initial), nu a reusit sa gaseasca modelul dar dupa vechime si dimensiune probabil 32VLC3200BA. Ca aspect ecranul prezinta o singura banda cu probleme de luminozitate si mai putin pronuntate ca cele aparute aici. Editat Iulie 16, 2018 de corneliu888 Link spre comentariu
naetv Postat August 10, 2018 Partajează Postat August 10, 2018 On 7/13/2018 at 3:26 PM, Costica LCD said: Nu e defect de panel, curata bine folia pe partea respectiva sau daca ai pe t-con procesor bga de acolo e nasulia On 7/13/2018 at 3:47 PM, Costica LCD said: T-urile mai au un corector gamma pe PCB-ul displayului, depinde ce T-con are tv-ul...... Scuze pentru intirziere , dar deabia acum am reusit sa umblu la tv . Din pacate , pentru mine , se pare ca nu este nici t-con nici din benzile dintre t-con si placutele displayului - am avut un alt tv identic - cu display spart - si am schimbat pe rind t-con cu benzi cu tot , banda lvds dintre MB si t-con si chiar si MB si rezultat zero , nici mai bine nici mai rau .Nu mai stiu daca am verificat starea componentelor de la tv cu ecranul spart , dar cred ca este putin probabil sa dea acelasi defect . In situatia aceasta mai pot incerca ceva ? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 10, 2018 Partajează Postat August 10, 2018 E cit se poate de clar ca defectul e la folia SD(driver superior) din zona respectiva a defectului sau lichide scurse ca are t-conul jos, trebuie demontat displayul si vazut ce este acolo.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum