Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Banda verticala pe imagine

Vizitator corneliu888

Postări Recomandate

Vizitator corneliu888

La un TV LG cu 5 ani vechime a aparut (treptat cred) o banda verticala de circa 5 cm decolorata pe imagine.

Dunga este fixa si se vede in functie de continutul imaginii; este de fapt o modificare a luminozitatii putin mai intunecata sau mai luminoasa decat zona adiacenta.

Se mai poate repara sau trebuie altul nou? 

Deocamdata se mai poate folosi pentru ca efectul nu e mereu deranjant.

Multumesc anticipat celor ce vor raspunde.

Editat de corneliu888
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• naetv

3

• sesebe

2

• yokoono

1

Top autori în acest subiect

In principiu cred ca sint citeva persoane chiar si aici pe forum ce pot rezolva de obicei acesta problema dar solutia nu este intotdeauna definitiva si in plus este foarte greu de revolvat.

Link spre comentariu
54 minutes ago, Iacob_Adrian said:

Cat despre Ecranul respectiv, se poate rezolva simplu si fara mari costuri.

adica ? ceva mai concret se poate ? am si eu unul care arata asa

2cp6e1i.jpg

10qwfnk.jpg

qs2wj9.jpg

Link spre comentariu
5 hours ago, naetv said:

adica ? ceva mai concret se poate ? am si eu unul care arata asa

2cp6e1i.jpg

10qwfnk.jpg

qs2wj9.jpg

Nu e defect de panel, curata bine folia pe partea respectiva sau daca ai pe t-con procesor bga de acolo e nasulia

Link spre comentariu
Vizitator corneliu888

Am aflat ca TV-ul este Grundig (nu LG cum am inteles initial), nu a reusit sa gaseasca modelul dar dupa vechime si dimensiune probabil 32VLC3200BA. Ca aspect ecranul prezinta o singura banda cu probleme de luminozitate si mai putin pronuntate ca cele aparute aici.

Editat de corneliu888
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
On 7/13/2018 at 3:26 PM, Costica LCD said:

Nu e defect de panel, curata bine folia pe partea respectiva sau daca ai pe t-con procesor bga de acolo e nasulia

On 7/13/2018 at 3:47 PM, Costica LCD said:

T-urile mai au un corector gamma pe PCB-ul  displayului, depinde ce T-con are tv-ul......

Scuze pentru intirziere , dar deabia acum am reusit sa umblu la tv .
Din pacate , pentru mine , se pare ca nu este nici t-con nici din benzile dintre t-con si placutele displayului - am avut un alt tv identic - cu display spart - si am schimbat pe rind t-con cu benzi cu tot , banda lvds dintre MB si t-con si chiar si MB si rezultat zero , nici mai bine nici mai rau .Nu mai stiu daca am verificat starea componentelor de la tv cu  ecranul spart , dar cred ca este putin probabil sa dea acelasi defect .
In situatia aceasta mai pot incerca ceva ?
970215.jpg
2e5s8ic.jpg
23j5ufa.jpg

Link spre comentariu

E cit se poate de clar ca defectul e la folia SD(driver superior) din zona respectiva a defectului sau lichide scurse ca are t-conul jos, trebuie demontat displayul si vazut ce este acolo....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări