Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung ue55es6100 tcon sau display ?

Vizitator vortexo

Postări Recomandate

Cap de linie, alt tv, vinzi modulele pe OLX, la tine nu a functionat metoda cu taierea urechilor pentru ca a fost defect intern in ecran din cauza driverului afumat sau invers, adica defectul intern a cauzat distrugerea driverului afumat.....se observa clar in video pe youtube ca acolo driverul era doar dezlipit ci nu defect si ecranul nu avea alt defect intern, de aceea metoda a functionat.....

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Oricum nu a avut ce pierde ca display-ul a fost compromis si atunci adio cu el , asa mai invatam cite ceva , trebuia taiate doar driverle laterale cu probleme nu toate , dar asta este , am uitat sa spun scuze

Link spre comentariu

Toate trebuie taiate Florine, dar cum am spus mai sus la el a fost defect intern in ecran cauzat de driverul afumat sau invers, defectul intern a cauzat distrugerea driverului, de aceea nu a functionat metoda cu taierea.....

T-conul n-are treaba, e ok

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nici cu schimbarea driverului nu se rezolva nimic, crede-ma ca stiu ce spun.....Cind o sa am mai mult timp liber, o sa demontez un tv functional cu displayul putin spart si o sa tai driverele de pe o laterala, apoi o sa postez tot in acest topic filmuletul, sa se vada clar ca unele ecrane functioneaza normal si fara aceste drivere......

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 4 ore, Costica LCD a spus:

Nici cu schimbarea driverului nu se rezolva nimic, crede-ma ca stiu ce spun.....Cind o sa am mai mult timp liber, o sa demontez un tv functional cu displayul putin spart si o sa tai driverele de pe o laterala, apoi o sa postez tot in acest topic filmuletul, sa se vada clar ca unele ecrane functioneaza normal si fara aceste drivere......

:da:aplauze

Link spre comentariu

Nu m-am documentat, fiindcă nu repar paneluri, dar o explicație pentru comanda dublă (verticală și laterală) a panelului ar fi o redundanță pentru cazul că unele contacte s-ar deteriora cu timpul, crescându-le rezistența de contact.Fiind comandat din două părți simultan, panelul ar avea asigurată comanda fermă și-n cazul unor contacte slabe la folii.De fapt cred că s-a văzut la multe paneluri că în timp apar linii necomandate corect, traduse prin dungi negre sau albe, probabil unii producători s-au gândit să fiabilizeze panelurile prin adăugarea unei redundanțe în comenzi, adăugând driverele laterale.....

Link spre comentariu

Am uitat sa spun, metoda cu taierea driverelor pe una din laterala, functioneaza la displayurile care au imagine normala si independenta pe jumatate de ecran,  testul se face prin conectarea pe rind a celor doua panglici dintre t-con si ecran............

Link spre comentariu
Vizitator vortexo

Imaginea nu este dubla doar rata de refresh este de ...5 secunde:nerv

Daca ar fi normala as putea folosi tv-ul

20180712_140142.jpg

Editat de vortexo
Link spre comentariu

Se poate sa ai scurt efectiv in sticla,de asta sa fi pocnit driverul sau...sa fi intrerupt reteaua cand le.ai taiat,eu le tai cu un foarfec foarte fin.Incearca sa le scoti cu aer cald toate driverele de pe partea afectata,cu grija sa nu topesti folia polarizatoare de pe ecran.Am vazut o "scula" hand-made cu care tipii care lipesc drivere le dezlipeau foarte usor,un fel de plita cu o muchie foarte subtire,fixata sub sticla in dreptul driverului,o foloseste Floristeanu,de exemplu.Cu un microscop sau o lupa foarte puternica vezi ce.i acolo...

pentru Sesebe:

"Daca tot le stii asa de bine dece nu-mi spui si mie unde.

Ma refer la depanatori adevarati cu feedback bun, nu la cirpaci care schimba 2 LED-uri arse si gata a reparat panelul."

Cine stabileste feedback.ul?Daca ai masina de lipit drivere nu inseamna ca ai si mana de schimbat led.uri sau ca te numesti "depanator adevarat".Bine ar fi ca "meseriasii" sa se rezume la un domeniu,doar tv sau audio sau ce fac ei mai bine...nu de toate ,de la periuta de dinti electrica pana la nava spatiala.La fel,ca sa schimbi o bareta cu led,uri inveti o maimuta sa puna barete noi si gata,e mare mester!Ce ar trebui sa fac?Sa-mi fac singur reclama?Sa te chem la mine la atelier?Deocamdata...nu am ajuns la alte ateliere sa.mi repare televizoarele ,e cam invers...asa ca ce recomandari sa fac...?

Editat de radu72
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări