Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung ue55es6100 tcon sau display ?

Vizitator vortexo

Postări Recomandate

Acum 3 ore, sorintvr a spus:

Incearca sa-l contactezi pe colegul Orgasmo (Victor) din Cluj poate te poate ajuta. Eu am trimis display cu drivere gaurite la reparat in Iasi. 

Salut,

Unde ai trimis in Iasi? Are un prieten un display cu LED-uri arse si nu gesesc nicaieri in Iasi sa le schimb. Eu personal nu am conditii pt acest gen de operatiuni.

Poti sa-mi dai pe privat informatiile pt a nu se considera reclama.

Merci !

Link spre comentariu

Daca tot le stii asa de bine dece nu-mi spui si mie unde.

Ma refer la depanatori adevarati cu feedback bun, nu la cirpaci care schimba 2 LED-uri arse si gata a reparat panelul.

Merci de intelegere!

Link spre comentariu

Mergind pe aceeasi logica ar trebui sa putem exclude si T-Con-ul daca e defect sau main board-ul, ca sa nu mai zic de surse care se tot ard. Mai mult in cazul surselor am obtine si un fel de perpetum mobile.....

Nu mai credeti tot ce vedeti pe YouTube. Este dovedid ca in multe cazuri filmele sint trucate.

Acele IC-uri realizeaza comanda efectiva a pixel-urilor din panel. Nu are cum sa functioneze corect fara ele. Daca in cazul unui singur traseu intrerupt intre T-Con si IC-ul de pe margine ar mai putea sa functioneze (semnalele sint LVDS) pt ca exista cite doua linii ce trasmit semnalul diferential si integratul ar mai putea recupera ceva din datele transmise, in cazul unui intreg integrat sigur vor aparea probleme mari de afisare.

Link spre comentariu

Nu mai credeti tot ce vedeti pe YouTube. Este dovedid ca in multe cazuri filmele sint trucate.

Cu parere de rau imi permit sa te contrazic, daca ai citi revistele service tv, in special nr 25 despre functionarea si remedierea ecranelor lcd, sigur ti-ai schimba parerea, eu repar mereu ecrane prin anularea semnalelor ce comanda driverele laterale, am avut cazuri cind pentru remedierea defectului am taiat toate semnalele de comanda a driverelor laterale pe o parte a ecranului si defectul sa remediat, deci cum ar veni acele drivere laterale ne-mai primind semnale de comanda, erau cam degeaba.....deci intr-un cuvint trebuie stiut ca unele ecrane merg comandate dintr-o singura parte, trebuie doar sa stii ce semnale trebuiesc intrerupte catre driverele laterale pe partea defecta....Eu unul daca as fi in locul colegului vortexo, as rade imediat acele urechi, totusi daca nu are curaj sa le taie, mai exista o metoda de remediere in video de jos, atentie! conectarea si deconectarea foliei pe care se pune scoci, se face cu tv-ul deconectat sau oprit in st-by

https://www.youtube.com/watch?v=j7vl7-vZEL8

Pentru colegu' sesebe, una din explicatiile cum poate functiona un ecran doar cu driverele laterale de pe o singura parte

169442634_testdisplay-crop.jpg.9a5755f8cade8a24f97ea03353164b77.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator vortexo

Fie ce o fi .Am sa incerc si aceasta varianta ca fiind ultima solutie

Am montat la loc tv-ul din lipsa de spatiu dar pe la orele 19 reiau operatiunea

Editat de vortexo
Link spre comentariu

Ce-ar fi ca să renunțe complet la display ?!? N-ar mai avea nici o pleblema cu LED-urile, cu spart ecranul cu driverele și, conform multor filmulețe de pe YouTube, sigur va merge perfect. 

Nu glumesc deloc! Dacă un display merge și fără acele drivere atunci dece le-au mai montat fabricanții. Voi n-ai auzit de cost reduction? Ce rost aveau sa mai pună niște componente nu tocmai ieftine și sa includă încă citeva etape în producția de paneluri. 

Pina nu primesc niște explicații rezonabile legate de modul cum merge fără ele și în cazul acesta dece le-au mai montat, n-am sa cred ever asa aberații. 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, sesebe a spus:

Ce-ar fi ca să renunțe complet la display ?!? N-ar mai avea nici o pleblema cu LED-urile, cu spart ecranul cu driverele și, conform multor filmulețe de pe YouTube, sigur va merge perfect. 

Nu glumesc deloc! Dacă un display merge și fără acele drivere atunci dece le-au mai montat fabricanții. Voi n-ai auzit de cost reduction? Ce rost aveau sa mai pună niște componente nu tocmai ieftine și sa includă încă citeva etape în producția de paneluri. 

Pina nu primesc niște explicații rezonabile legate de modul cum merge fără ele și în cazul acesta dece le-au mai montat, n-am sa cred ever asa aberații. 

Pai evident ca nu leau montat degeaba , dar daca sunt defecte si face probleme de ce nu le taiem inainte sa aruncam display-ul , ca oricum nu merita sa inlocuim display-ul fara a incerca aceasta metoda sau a cumpara alt tv , deci merita oricum o sa vada posibil vre-un pixel mort dar macar vede fara dungi

daca nu la gunoi cu el , mie cel putin numi plac gunoaiele de plasme , LCD si LED gunoaie de doi lei gauriti pentru mine , le repar ca asa vor niste clienti pr........?

Link spre comentariu
Vizitator vortexo

Revin cu un update

In urma taierii driverelor laterale partea dreapta problema nu s-a rezolvat dar nici nu s-a agravat

Oricum se vede mult mai bine dar persista problema imaginii duble.de fapt nu este dubla ci persista cam 5 secunde

si implicit apare efectul de reluare

A disparut acea umbra din partea dreapta

Daca ar disparea acea stingere grea eu zic ca ar functiona

Mai am pe ecran doua dungi orizontale una de 3 milimetri cam la 10 cm in partea de jos si pe la mijloc una de 1cm

Mentionez ca acestea sunt pe toata lungimea ecranului

In concluzie daca nu este afectat prea tare panelul acesta functioneaza si fara un rand de drivere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări