Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung ue55es6100 tcon sau display ?

Vizitator vortexo

Postări Recomandate

Vizitator vortexo

Buna ziua .Detin un tv samsung ue55es6100 si a luat-o razna in sensul ca se suprapun imaginile si raman active pe ecran cate 15 secunde

La o auto diagnoza ecran se vede asa:

Cam ce ar putea fi? T-con sau display?

20180708_124311.jpg

Link spre comentariu

Slabe sanse sa gasesti si chiar daca gasesti, pretul va fi colosal, undeva 80% din pretul tv-ului. De curiozitate, cit te-a costat tv-ul?, daca erai mai aproape de mine cred ca mergea sa ti-l repar la un pret decent......

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator vortexo

Azi mi-am luat inima in dinti si am desfacut tv-ul.

Am descoperit unul din circuite laterale carbonizat.

Sunt 8 in total,4 pe o parte si 4 pe cealalta

Este ars cel din dreapta jos.

Cum il misc se misca si dungile de pe ecran

Este vorba de LN282503

Intrebare unde gasesc asa ceva?

20180710_201840.jpg

Link spre comentariu

În principiu nici nu vei găsi așa ceva ca piesă de schimb.Ca să-l recuperezi de pe un panel spart e o posibilitate, dar rămâne problema lipiturilor, conexiunile sunt foarte subțiri și nu prea văd cum le-ai putea face.Cred că sunt mari șanse ca displayul să trebuiască schimbat, dar la cât costă, nu prea e fezabil.S-ar putea să găsești acum televizor nou la un preț apropiat...

Link spre comentariu
Vizitator vortexo

Oricum este compromis displayul.

Daca as gasi de pe unul spart cateva folii as putea incerca.

Nu am ce pierde

Din ce am vazut pe site-uri externe se pare ca e un defect des intalnit la acest tip de panel

Editat de vortexo
Link spre comentariu

Incearca sa-l contactezi pe colegul Orgasmo (Victor) din Cluj poate te poate ajuta. Eu am trimis display cu drivere gaurite la reparat in Iasi.

Link spre comentariu

Pentru userul Vortexo:Sant curios,cum schimbi driverul lateral?Nu de alta dar nu le iese treaba astora cu masina de "bonding",tot mai dau rateuri...si sant cativa care lipesc ecrane de ceva ani..ecranul tau cred ca merge "urechit"...este un topic mai vechi aici pe forum care.ti arata cum sa faci asta.

Link spre comentariu

Mai bine cumperi alt tv,cum am facut eu.Si la al meu s-a defectat ecranul dar daca il trimiteam cuiva cu masina "bonding" cine stie cat imi lua pe reparatie,am auzit ca este tare scumpa manopera,iar schimbarea ecranului nici nu mai vorbesc cat m-ar fi costat.

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu
3 hours ago, vortexo said:

Oricum este compromis displayul.

Daca as gasi de pe unul spart cateva folii as putea incerca.

Nu am ce pierde

Din ce am vazut pe site-uri externe se pare ca e un defect des intalnit la acest tip de panel

Daca vrei sa repari displayul, cu o lama de cuter taie toate driverele laterale(urechi), exact ca in video, nu am facut pina acum aceasta operatiune, dar din experienta mea, as putea sa spun ca metoda e valabila si nu e nici o pacaleala, trebuiesc taiate toate "urechile" de pe partea cu "urechea" bolnava, inlocuirea driverului defect se face cu masina speciala de lipit si cu banda ACF si cine face asa ceva, are si preturi pe masura, am lipit si eu destule folii(SD) cu banda ACF pe PCB-ul displayului, dar pe sticla nu am reusit niciodata, in concluzie fara masina de bonding nu merge....

https://www.youtube.com/watch?time_continue=33&v=DsWr43WrjPs

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări