balasmihail Postat Iulie 6, 2018 Partajează Postat Iulie 6, 2018 Am o surubelnita alimentata cu un acumulator LI-ION. Placa electronica de incarcare si supraveghere a acumulatorului contine si o dioda care conduce si in sens invers, iar eu o consider defecta. Acumulatorul se incarca, chiar daca ledul nu indica acest lucru, dar atunci cand actionez butonul, motul tinde sa actioneze dar se opreste. Masurand tensiunea pe motor am constatat ca ea apare pentru cateva fractiuni de secunda, dupa care dispare. Nu am reusit sa identific aceasta dioda si poate ma puteti ajuta. Atasez si cateva poze cu placa si dioda in cauza. Dioda se afla pe cablaj, cu partea albastra unde este notat D1. Va multumesc. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 6, 2018 Partajează Postat Iulie 6, 2018 După aspect as zice că-i un Zener dar ce valoare nu știu. Scoate schema de pe cablaj, postez-o aici și poate ne dam seama ce trebuia sa fie acolo. Sau arunc-o și cumpăra-ți alta. Link spre comentariu
q_acdc Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 Cumva este o mașină de găurit Ikea? Link spre comentariu
balasmihail Postat Iulie 8, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2018 Este o surubelnita gen poistol, care poarta emblema Ikea. Link spre comentariu
q_acdc Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 Fixa 14,4 v sau Fixa 7,2v? Link spre comentariu
balasmihail Postat Iulie 8, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2018 Fixa 3,6v, asa scrie pe eticheta. Link spre comentariu
q_acdc Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 (editat) Săptămâna viitoare o sa caut în subsol, am doar variantele enumerate. (din poza pare sa fie același cablaj) Editat Iulie 8, 2018 de q_acdc Link spre comentariu
balasmihail Postat Iulie 8, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2018 Multumesc q_acdc. Link spre comentariu
q_acdc Postat Iulie 9, 2018 Partajează Postat Iulie 9, 2018 (editat) Îmi pare rău, nu este la fel. Dioda Pj 3349,tensiune măsurată la încărcare este 0.9 volți (pe dioda) Editat Iulie 9, 2018 de q_acdc Link spre comentariu
balasmihail Postat Iulie 9, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2018 Asa este, difera, nu-i nimic, multumesc pentru efort. Link spre comentariu
q_acdc Postat Iulie 9, 2018 Partajează Postat Iulie 9, 2018 Am desfăcut cealaltă jucărie :dioda zener pe cablaj este notata ZD (6,9) restul cu D. Link spre comentariu
balasmihail Postat Iulie 9, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2018 Ok, multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum