Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

M830B defect

ghimpe--

Postări Recomandate

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ghimpe--

8

• niq_ro

4

• SOLDAN CONSTANTIN

3

• mvali

3

Top autori în acest subiect

Destul de greu dupa schema aia...oricum merci..sa vad ce fac...

cum dracu e greu? ai scris langa ele ce cod au, vad la cea arsa un 12 deci e R12 si pe schema apare de 20k.. si asa mai departe.. oricum sanse mici sa fi scapat integratul (ICL-ul 7106) daca l-ai bagat in priza pe domeniul de ohmi :axe:ti-ar trebui un aparat cu autoscalare care rezista la "priza", evident ca pe domeniul de curent sare siguranta, dar... mai bine inainte de utilizare verifici pe ce domeniu e pusPS: schema la rezolutie mai mare o gasesti la http://www.radioradar.net/en/service_ma ... m830b.html :yawinkle:
Link spre comentariu

cum dracu e greu? ai scris langa ele ce cod au, vad la cea arsa un 12 deci e R12 si pe schema apare de 20k.. si asa mai departe.. oricum sanse mici sa fi scapat integratul (ICL-ul 7106) daca l-ai bagat in priza pe domeniul de ohmi :axe:

Pai imi era greau tocmai pentru ca rezolutia este prea mica. Din pacate nici in linkul dat de tine nu prea pot sa disting valoarea rezistentei nr.6 :(Integratul nu stiu daca a scapat, vreau sa schimb rezistentele si api sa verific daca si cum functioneaza :smt003 L-am ars altfel: tot verificam voltajul la priza, apoi am dat repede pe ohmi sa verific continuitatea la un traseu, apoi am masurat iar repede voltajul la priza fara sa comut pe AC :banghead: Oricum e bine ca mai am un DMM (DT9208A) :smt003
Link spre comentariu

Merci, valoarea lui R6 cred ca este 100ohmi si nu 100k... Stiu un magazin care avea de vanzare rezistente cu 0,1% toleranta desi erau cam mari (rusesti, d'alea vechi :smt003 )

Link spre comentariu

Nu tin cu nici un urs dar am avut si eu Mastech 830B care avea un ICL7106 si de doua ori l-am prajit odata am masurat 220V pe scala de 20mah , si mai odata am masurat pe rezistente curent si s-au ars 3 tranzistori si doua rezistente si bininenteles integratul nu a scapat in nici unul din acele cazuri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări