ghimpe-- Postat Iulie 4, 2007 Partajează Postat Iulie 4, 2007 Mi-am ars multimetrul. Imi poate spune si mie cineva ce valori au rezistentele marcate in poza?? Link spre comentariu
vio2007 Postat Iulie 4, 2007 Partajează Postat Iulie 4, 2007 incearca sa le identifici dupa schema: http://www.eserviceinfo.com/com/downloa ... M830B.html Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Iulie 4, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2007 Destul de greu dupa schema aia...oricum merci..sa vad ce fac... Link spre comentariu
q_acdc Postat Iulie 4, 2007 Partajează Postat Iulie 4, 2007 Integratul a scapat? (eu nu cred) Link spre comentariu
niq_ro Postat Iulie 5, 2007 Partajează Postat Iulie 5, 2007 Destul de greu dupa schema aia...oricum merci..sa vad ce fac...cum dracu e greu? ai scris langa ele ce cod au, vad la cea arsa un 12 deci e R12 si pe schema apare de 20k.. si asa mai departe.. oricum sanse mici sa fi scapat integratul (ICL-ul 7106) daca l-ai bagat in priza pe domeniul de ohmi :axe:ti-ar trebui un aparat cu autoscalare care rezista la "priza", evident ca pe domeniul de curent sare siguranta, dar... mai bine inainte de utilizare verifici pe ce domeniu e pusPS: schema la rezolutie mai mare o gasesti la http://www.radioradar.net/en/service_ma ... m830b.html :yawinkle: Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Iulie 5, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2007 cum dracu e greu? ai scris langa ele ce cod au, vad la cea arsa un 12 deci e R12 si pe schema apare de 20k.. si asa mai departe.. oricum sanse mici sa fi scapat integratul (ICL-ul 7106) daca l-ai bagat in priza pe domeniul de ohmi :axe:Pai imi era greau tocmai pentru ca rezolutia este prea mica. Din pacate nici in linkul dat de tine nu prea pot sa disting valoarea rezistentei nr.6 :(Integratul nu stiu daca a scapat, vreau sa schimb rezistentele si api sa verific daca si cum functioneaza :smt003 L-am ars altfel: tot verificam voltajul la priza, apoi am dat repede pe ohmi sa verific continuitatea la un traseu, apoi am masurat iar repede voltajul la priza fara sa comut pe AC :banghead: Oricum e bine ca mai am un DMM (DT9208A) :smt003 Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Iulie 5, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2007 R6=100kMultam! :partyman: Later Edit: Ce toleranta reprezinta Dunga Verde ca eu nu am mai intalit pana acum... Link spre comentariu
niq_ro Postat Iulie 5, 2007 Partajează Postat Iulie 5, 2007 0,5% vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_color_code nu cred ca gasesti asa ceva, dar.. poti cumpara 10-20 de 1% si le masoriu cu aparatul celalalt si care se incadreaza in toleranta o pui in aparatul defect, adica intre 99,5 si 100,5k :yawinkle: Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Iulie 5, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2007 Merci, valoarea lui R6 cred ca este 100ohmi si nu 100k... Stiu un magazin care avea de vanzare rezistente cu 0,1% toleranta desi erau cam mari (rusesti, d'alea vechi :smt003 ) Link spre comentariu
niq_ro Postat Iulie 5, 2007 Partajează Postat Iulie 5, 2007 da, ca acum vad ca celelate din divizor sunt 900, 9k, etc Link spre comentariu
Yo4You Postat Iulie 5, 2007 Partajează Postat Iulie 5, 2007 dai jos integratul ala pune un soclu si un ICL7106 pe el si merge ;)fain aparatul vreau si eu unul de ala chiar busit sa pot sa pun un ICL7106. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Iulie 5, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2007 Poate nu e busit integratu.... tu ti cu ursu?? :smt003 Link spre comentariu
Yo4You Postat Iulie 7, 2007 Partajează Postat Iulie 7, 2007 Nu tin cu nici un urs dar am avut si eu Mastech 830B care avea un ICL7106 si de doua ori l-am prajit odata am masurat 220V pe scala de 20mah , si mai odata am masurat pe rezistente curent si s-au ars 3 tranzistori si doua rezistente si bininenteles integratul nu a scapat in nici unul din acele cazuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum