Vizitator Postat Iulie 15, 2018 Partajează Postat Iulie 15, 2018 6 hours ago, mojnost said: Exista pe net filmulete cu fabricatia tuburilor, am vazut unul facut de RCA sau Mullard - nu-mi amintesc exact, se vede acolo bobina pentru incalzire prin inductie, arata ca un termoplonjon si tubul e introdus in bobina cu getterul aliniat si tinut putin. Eu am activat gettere ..real. Ce am scris mai sus este din experiente reale de acum vreo 10 ani cand ma ocupam cu asta. Aveam un atelier unde schimbam sistemele de emisie la tuburi catodice. Si, nu din intamplare, cunosc inca doua ateliere, de fapt singurele in Germania, unde se construiesc, de la zero, tuburi electronice. Nu sunt ateliere de productie ci doar de cercetare, oricum, procedurile de executie ale unui tub electronic sunt aceleasi, incepand de la construirea balonului de sticla, a electrozilor, introducerea bazei in balon, sudarea si evacuarea gazelor...etc. Stiu cum arata o pompa turbomoleculara sau un generator de inalta frecventza pentru incalzirea prin inductie si implicit defectele de fabricatie si cauzele acestora. Tuburile rusesti nu m-au impresionat deloc, nici prin parametrii si nici prin forma fizica. Eu, personal, le vad undeva intre Philips si China. Ceva mai bunicele sunt Telefunken si , natural, Western Electric, Eimac ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 15, 2018 Partajează Postat Iulie 15, 2018 Acum 50 minute, der_doktor a spus: Eu am activat gettere ..real. Ce am scris mai sus este din experiente reale de acum vreo 10 ani cand ma ocupam cu asta. Aveam un atelier unde schimbam sistemele de emisie la tuburi catodice. Si, nu din intamplare, cunosc inca doua ateliere, de fapt singurele in Germania, unde se construiesc, de la zero, tuburi electronice. Nu sunt ateliere de productie ci doar de cercetare, oricum, procedurile de executie ale unui tub electronic sunt aceleasi, incepand de la construirea balonului de sticla, a electrozilor, introducerea bazei in balon, sudarea si evacuarea gazelor...etc. Stiu cum arata o pompa turbomoleculara sau un generator de inalta frecventza pentru incalzirea prin inductie si implicit defectele de fabricatie si cauzele acestora. Tuburile rusesti nu m-au impresionat deloc, nici prin parametrii si nici prin forma fizica. Eu, personal, le vad undeva intre Philips si China. Ceva mai bunicele sunt Telefunken si , natural, Western Electric, Eimac ... Astea rusesti pe langa faptul ca se aud mai incet la nivelul detalii sunt si mai praf de bass nici nu se prea pune problema! Sunt curios cum se comporta RCA Sylvania... Link spre comentariu
mojnost Postat Iulie 15, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2018 (editat) 6 hours ago, der_doktor said: Eu am activat gettere ..real. Ce am scris mai sus este din experiente reale de acum vreo 10 ani cand ma ocupam cu asta. Aveam un atelier unde schimbam sistemele de emisie la tuburi catodice. Si, nu din intamplare, cunosc inca doua ateliere, de fapt singurele in Germania, unde se construiesc, de la zero, tuburi electronice. Nu sunt ateliere de productie ci doar de cercetare, oricum, procedurile de executie ale unui tub electronic sunt aceleasi, incepand de la construirea balonului de sticla, a electrozilor, introducerea bazei in balon, sudarea si evacuarea gazelor...etc. Stiu cum arata o pompa turbomoleculara sau un generator de inalta frecventza pentru incalzirea prin inductie si implicit defectele de fabricatie si cauzele acestora. Tuburile rusesti nu m-au impresionat deloc, nici prin parametrii si nici prin forma fizica. Eu, personal, le vad undeva intre Philips si China. Ceva mai bunicele sunt Telefunken si , natural, Western Electric, Eimac ... Stim cu totii ca ne place mai mult pretul tuburilor rusesti decat tuburile in sine. Cine n-ar vrea sa lucreze cu tuburi tfk, da pana sa avem ecc83 tfk de 50 usd bucata ne multumim cu un 6n2p de un dolar. Din experienta ta despre producatorii de tuburi poate poti sa-mi spui ceva despre acest tub, pe net am gasit informatii controversate despre brand, ba ca a fabricat, ba ca a rebranduit ... Editat Iulie 15, 2018 de mojnost Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 15, 2018 Partajează Postat Iulie 15, 2018 Eimac refacut . Link spre comentariu
mojnost Postat Iulie 15, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2018 3 hours ago, Ion_Bumbu said: Eimac refacut . Ce inseamna refacut? Rebranduit de nou sau reparat? Astea scumpe se repara, stiu ca o firma dun USA reconditioneaza. Am tubul de vreo 5-6 ani, de nou, intre timp cutia a putrezit si tubul a ruginit pe ici pe colo, se vede si in poza. Link spre comentariu
mojnost Postat Iulie 15, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2018 Erata: mai sus am scris de 6p3s-e cu Ig1 1 - 4 microA am gresit, eram in minte cu scala pentru Ig1 la 6p3s, 15 microA cap scala, la 6p3s-e cap de scala e 0,75 microA si indicatia citita de mine inseamna 0,1 - 0,4 microA adica e in specificatii (maxim dat de fabricant 0,5 microA). Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 15, 2018 Partajează Postat Iulie 15, 2018 Facut de Eimac, refacut de UE. Un amic radioamator din state avea ceva Eimac in PA, mai mic metaloceramic luat tot branduit asa si spunea ca la origine a fost Eimac. 3CX1500 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 15, 2018 Partajează Postat Iulie 15, 2018 8 hours ago, mojnost said: Stim cu totii ca ne place mai mult pretul tuburilor rusesti decat tuburile in sine. Cine n-ar vrea sa lucreze cu tuburi tfk, da pana sa avem ecc83 tfk de 50 usd bucata ne multumim cu un 6n2p de un dolar. Din experienta ta despre producatorii de tuburi poate poti sa-mi spui ceva despre acest tub, pe net am gasit informatii controversate despre brand, ba ca a fabricat, ba ca a rebranduit ... Este rebranduit, adica facatura...originalul Eimac se intituleaza 4X5000A . Nici macar CPI nu este. http://www.tubecollectors.org/eimac/archives/4x5000a(56).pdf Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 15, 2018 Partajează Postat Iulie 15, 2018 (editat) https://frank.pocnet.net/sheets/140/8/8909.pdf E notatia veche, au schimbat cind au trecut de la seria metal sticla la metal ceramica. Cele cu X raminind cu sticla, cele cu CX metal ceramice. https://frank.pocnet.net/sheets/140/8/8170.pdf Asa, aici gasiti toate tuburile facute de Eimac: http://www.tubecollectors.org/eimac/eimac.html 4x5000 este o notatie din 56 pe o fisa provizorie. 4CX5000A este productie dupa `64. Ca o fi facke...posibil dar nu dupa acea denumire te poti lua. Editat Iulie 15, 2018 de Ion_Bumbu 1 Link spre comentariu
mojnost Postat Iulie 16, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2018 13 hours ago, der_doktor said: Este rebranduit, adica facatura...originalul Eimac se intituleaza 4X5000A . Nici macar CPI nu este. Foarte probabil sa fie rebranduit insa cu "facatura" nu sunt de acord, nu scrie pe el Eimac ca sa-i acuzam de fals. Sunt multe firme de rebrand, cum sunt QTL, Zaerix, aceasta United Electron, acestea vindeau tuburi bune, binenteles ca le cumparau de unde erau mai ieftine. Tubul cu pricina a fost importat in Ro de comunisti, am reusit sa salvez 2 si restul au ajuns la fier vechi, eu le am de vreo 10 ani si imi pare rau ca nu le-am pastrat mai bine, au mucegait cutiile iar tuburile au ruginit. Chiar sunt curios la ce s-au folosit in Ro, poate stie cineva, sigur nu s-au facut apmplificatoare audio de 17 kw, acum am vazut in datasheet ca are si specificatii de audio, nu doar de rf. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 16, 2018 Partajează Postat Iulie 16, 2018 Nu stiu sa fi fost folosit inainte de 89 tubul acela la statii radio. Posibil ceva import dupa 90 in loc de Tesla. Da, era folosit in Af dar in modulatoare pentru statiile AM. Se foloseau tuburi Rf si in modulatoare deoarece simplifica logistica si mai ales...politica de recuperare, cind era gata in Rf se trecea pe post de modulator. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 18, 2018 Partajează Postat Iulie 18, 2018 ''Foarte probabil sa fie rebranduit insa cu "facatura" nu sunt de acord, nu scrie pe el Eimac ca sa-i acuzam de fals. Sunt multe firme de rebrand, cum sunt QTL, Zaerix, aceasta United Electron, acestea vindeau tuburi bune, binenteles ca le cumparau de unde erau mai ieftine'' Din cate stiu exista ''original'' si ''replica''. Logic, daca nu este ''original'' , atunci este ''replica''. Am masurat destul de multe tuburi si doar variantele originale ating parametrii specificati in foaia de catalog, cu oarece tolerante de fabricatie. Nu degeaba costa ...cat costa, un tub de la mama lui. http://www.jacmusic.com/nos/images/Fakes/ Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 18, 2018 Partajează Postat Iulie 18, 2018 (editat) Fiind tub Rf sansa sa fie fake este cu un tub chinezesc rebranduit. Chinezii inca`l fac si este de gasit de cumparat nou insa scrie clar pe el cine`l produce. Totusi tinind cont ca`i mai vechi si luat prin vechile filiere (probabil DRTv) sansa sa fie chinezesc e mica. Eu am 4cx250B General Electric facute in China, dar scrie clar asta. Pina la urma nu pot comenta mult, din acela n`am avut in mina. La fel de adevarat e ca`i destul de greu de utilizat in conditii de amator... Editat Iulie 18, 2018 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
mojnost Postat Iulie 19, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2018 The United Electronics Company was based in Newark New Jersey and founded in 1934. It was one of the first manufacturers in the USA of transmitting power tubes. They became part of Ling Electronics in 1958. After this period they then bought valves from RCA, GE and Sylvania instead of producing the items in house. They also subcontracted valve manufacture to the Far East and had valves made for then in many locations across the world and marketed the valves under the United Electron brand. Am citit articolul din linkul pus de der_doktor , nu stiam ca se fac atatea fake-uri. Insa despre ale mele 4cx5000a nu pot spune ca sunt fake, dupa cum spune si pe saitul jacmusic si ne spune si simpla logica, fakeul este falsificarea ascunsa a datelor unui tub pentru a obtine pret mai bun, de exemplu un ECC83 JJ sters si aplicata stambpila cu ECC803 tesla sau telefunken. Or la 4cx5000a firma United Electron daca nu a produs tuburile si le-a rebranduit si-a pus datele proprii pe tuburi, nimic ascuns. Ma interesa producatorul, daca este chiar United Electron sau care ar fi accela insa se pare ca e dificil de aflat. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 19, 2018 Partajează Postat Iulie 19, 2018 Au! Far East....totusi nu se impaca cu Made in USA, de aia am impresia ca`s refacute. N`au aia curajul sa scrie Made in USA si sa le vinda pe piata larga, ala nu costa cit un E88CC! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum