d2134 Postat Iulie 4, 2007 Partajează Postat Iulie 4, 2007 Stie cineva cum se calculeaza factorul de amortizare (damping factor) la un amplificator cu tuburi? Link spre comentariu
Kosmin Postat Iulie 4, 2007 Partajează Postat Iulie 4, 2007 uite ce am gasit eu http://en.wikipedia.org/wiki/Damping_factor , poate ajuta... Link spre comentariu
d2134 Postat Iulie 4, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2007 De ajutat, ajuta...Problema este cum se calculeaza Zs, (impedanta de iesire) in cazul amplificatoarelor pe lampi. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 4, 2007 Partajează Postat Iulie 4, 2007 Cum se calculeaza teoretic nu stiu , eventual se poate simula in Spice daca ar fi modelele lampilor , dar nu cred ca rezultatul ar corespunde realitatii , sunt multi factori de luat in calcul . Insa impedanta de iesire se poate masura usor. Exact ca o baterie , numai ca in c.a. , amplificatorul e o sursa de tensiune , daca ar avea impedanta 0 de iesire tensiunea nu ar varia functie de curentul debitat. Deci dai amplificatorului la intrare semnal sinusoidal cu frecventa dorita ( impedanta de iesire si deci damping factorul depind de frecventa ) pentru a obtine aproape puterea maxima si modifici rezistenta de sarcina , sa zicem de la 4 la 5 ohmi . Masori tensiunea si curentul pe ( prin ) sarcina in cele doua situatii si raportul variatiilor este impedanta de iesire a amplificatorului :yawinkle: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum