Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresor de precizie milivoltmetru AF Almanah Tehnium 1984

VEF

Postări Recomandate

Buna ziua ! Am gasit in almanahul Tehnium 84 o schema interesanta de redresor cu amplificatoare operationale pentru masurarea cu un voltmetru magnetoelectric a  tensiunilor intre 10mV-10V  cu frecventa intre  15 Hz-15KHz  . Pentru cine nu stie mi se pare util pentru  ca cu multimetrele analogice  nu se pot masura tensiuni alternative atat de mici din cauza rezistentei interne mici si tensiunii de prag a diodelor redresoare . Pe mine ma intereseaza daca montajul are o oarecare precizie si daca poate fi imbunatatit cumva vreau sa il folosesc cu un MAVO 35 . Am mai comprimat pozele si nu stiu cum se vede in revista  se vede clar . Mai e o  pagina dar nu imi mai da voie sa o incarc si pe aia .

1306577199_schemacomprimatajpg.thumb.jpg.b7eef506e5cae2df82c7dbb5a97ddb89.jpg

1676108743_voltetruaocomprimar.thumb.jpg.c678af201ab18a6425d2c8943fa728ab.jpg

Editat de VEF
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VEF

3

• sesebe

2

• flomar60

1

• csu

1

Citisem pe undeva, o sursa de încredere, ca redresoarele fără prag realizate cu operationali nu pot urca prea mult în frecventa indiferent de tipul de operațional folosit. Parca ceva despre saturarea iesirii dar s-ar putea sa ma înșel asupra motivului. 

Link spre comentariu

Ba nu-i nasol deloc. 

Dacă ai sa studiezi datasheet-ul ai sa vezi ca cel cu 8 pini merge plantat direct în mijlocul capsulei de 14 pini. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări