Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

La 24.07.2020 la 23:56, mercenarx a spus:

cum a determinat tipul asta ce cod trebuie pentru display?

pai nu e codul display,e modelul tv si o spune clar,posibil sa fi scris soft de alt model tv dar cu aceeiasi placa,si imaginea fiind intoarsa omul a setat modelul de tv pe care il are el,samsung-urile mai moderne au o lista intreaga de modele in menu service(posibil toata seria de la cea mai mica la cea mai mare diagonala)

Link spre comentariu

ok , si cum aflu ce cod imi trebuie pentru placa mea?

am rescris eeprom cu dumpul original , imaginea s-a intors in pozitia corecta , insa cu defectul original : imagine patata..

am reusit sa modific in sm parametrul  R5_GAIN , si totul a revenit la normal

Editat de mercenarx
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Salut,

@mercenarxpoti posta te rog dumpul tau final cu, care ti-a mers? Am un 5200 care a avut acelasi panel cu al tau si am imagine inversata acum si nu o pot rezolva cu nici un dump din tot ce am gasit pe net. Am schimbat panelul si a trebuit sa modific din jeida in vesa si s-a intors imaginea. Nu am copie dupa eepromul original si nu ii dau de cap. Codul la placa are alta litera la final la mine, BN94-08318M.

Link spre comentariu

daca te referi la tipul de display nu merge cu nici unul, le-am incercat pe toate, inclusiv cele de alte dimensiuni. Mentionez ca imaginea a fost corecta ca orientare dupa schimbarea de panel. Nu stiu daca din greseala am mai modificat ceva pana am gasit jeida/vesa, dar acum nu vrea nici daca revin la jeida.

LE: am rescris spi si eeprom, pereche din alt tv, un 5270, si tot nu vrea. Ce am constatat este ca dupa rescriere s-au mentinut datele de conectare reteaua wireless si data si ora verificarii de update online. Mai pastreaza si in alta parte setari?

Editat de WhiteAndBlue
Link spre comentariu

nu stiu ce meserie avetii unii dar fiecare isi repara tv acasa asa cum face ochiuri in tigaie

nici chiar asa

jeida / vesa nu are nicio treaba cu imagine intoarsa

la Samsung HD intoarcerea imaginii se face prin schimbarea type in option in service

am mai spus odata

Editat de Tavi
Link spre comentariu

mda, nu sunt expert in tv-uri si nici nu fac bani din asta. Ceea ce stiu, am aflat pe barba mea, sunt genul de om care cere ajutor dupa multe incercari si la mine functioneaza regula de trial and error. Sunt mai multitasking de felul meu fac cam orice, it, electronica, electrica, auto,mecanica, constructii, zidarie si or mai fi. Sa nu mai zic de "scule", posibil sa am mai multe decat ce au cei de meserie, dar pentru mine este un hobby.

Daca vrei sa sti povestea de ce ma streseaza acest tv..... In urma cu un an am luat o teapa cu acest tv, a venit spart de la vanzator... Rama metalica din spatele lcd-ului lovita grav, carcasa de plastic neavand nimic.... clar teapa, respectivul dadea vina pe curier desi nu avea cum sa se intample asta. Mi-am propus atunci sa il fac iar acum mi-a cazut in mana un display de monitor LG FHD, am facut legaturile am imagine, am iluminare doar ca standardele difereau. Imi e foarte simplu sa intorc display-ul invers,oricum trebuie sa ii adaptez carcasa, dar am un pitic care imi sta pe creier ca am vazut imaginea neintoarsa pe el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări