Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator semnal cablu TV

Postări Recomandate

Intreb aici pentru ca nu stiu unde in alt loc pe forum.

Mentionez ca nu ma pricep in niciun fel la astfel de aparatura, de aceea intreb daca exista asa ceva.

Problema este ca semnalul TV furnizat de provider are fluctuatii mari si genereaza in special in orele de seara desincronizari de sunet si imagine, precum si blocaje ale imaginii.

Rata semnalului, asa cum o arata TV-ul la "Calitate semnal" urca si coboara continuu, nu sta fixa, oricat ar fi nivelul.

La fel se intampla si cu "Bit rate errors" care afiseaza mai mult sau mai putin continuu, valori care indica erori. Cu alte cuvinte nu sta in 0 (zero).

Serviciul este furnizat prin cablul coaxial si card CI+. Erorile aratate apar pe canalele necodate (non HD, sau nu) chiar si atunci cand cardul CI+ este indepartat.

Providerul sustine ca semnalul este foarte bun, l-a masurat, insa realitatea confirma altceva.

Repet, in special in orele de seara, in general dupa ora 22. Asta nu inseamna ca nu se intampla, aleator, si in timpul zilei, insa cu intensitate si repetabilitate mult mai reduse.

Probabil ca oricate sesizari as face, nimic nu se va schimba, pentru ca imi imaginez ca providerul nu va recunoaste niciodata ca vina ii apartine.

Ca atare, va intreb, exista vreun dispozitiv electronic care sa poata fi intercalat intre cablu si TV, care sa preia semnalul funrizat si sa-l stabilizeze?

Multumesc.

P_20180624_233221.jpg

Editat de radudd
Link spre comentariu

Unde a masurat providerul semnalul?

E bine sa stim si cum se numeste provider-ul.

Editat de valangjed
Link spre comentariu

Semnalul a fost masurat la:

- intrarea in TV

- iesirea din amplificatorul de pe casa scarii unde este conectat cablul meu

- iesirea din cutia de distributie unde intra fibra optica, spre amplificatorul de mai sus

La primul deranjament, semnalul a fost marit la amplificator si dupa masurare la TV a indicat 75 db.

La al doilea deranjament, semnalul masurat la intrarea in TV era de 90 dB.

Nu imi pot explica cum a sarit la valoarea asta.....

Providerul este Telekom, apare numele si in poza de mai sus.

Nu pot schimba providerul pentru ca abia am semnat contract pe 2 ani si din alte considerente ce tin de partea financiare.

Dupa cat am patimit, mi-am propus sa rabd 2 ani, dupa care, duca-se acolo unde le doresc incepand de acum 18 zile de cand a inceput povestea.

In concluzie, exista un astfel de dispozitiv electronic care sa mentina semnalul stabil?

Editat de radudd
Link spre comentariu

Fiind vorba deci despre o retea de distributie din bloc (pe casa scarii cum ai scris),... se intampla aceeasi problema si la celelalte apartamente?

Daca da, atunci problema este din distributia furnizorului si impreuna cu ceilalti ar trebui sa faceti reclamatie.

Daca doar la tine se intampla, atunci problema este de la ultimul dispozitiv comun (incluzand iesirea acestuia) catre apartamentul tau si pana la TV-ul tau. Fiind vorba de cablu coaxial, in aceasta situatie inclusiv inserarea unui splitter la una dintre iesirile functionale catre celelalte apartamente la care semnalul este ok, si conectarea cablului tau la acel splitter ar putea rezolva problema, insa tu stii mai bine ce-i acolo, respectiv daca se poate face asta... Sau conectat chiar si din apartamentul vecin...

Oricum, manifestarea mai ales la orele serii si nu mereu este ciudata...

O solutie tehnica de felul celei despre care ai intrebat, exista, este vorba de un amplificator de banda larga cu reglaj automat al nivelului la iesire (cu RAA), insa nu cred ca vei gasi pe cineva doritor sa piarda timpul cu asa ceva, si nici nu este solutia optima.

Link spre comentariu

Am inteles si multumesc pentru raspunsul amplu.

Pe scara mai sunt conectate inca 3 sau 4 posturi. Tehnicianul nu a putut preciza, unde. Asta nu inseamna ca acele posturi conectate sunt si functionale.

Este posibil sa se fi renuntat intre timp si sa fi ramas conectarile in cutia cu pricina.

Cu toate astea am depistat un vecin cu care am si vorbit. Diferenta intre mine si el este ca la el este este varianta cu receiver HD.

Nu inteleg de ce as opta pentru receiver HD, (alte cabluri, alta cutie prin casa) atat timp cat am TV cu slot pentru card CI+.

Ultima noutate, sosita chiar in timp ce scriam aceasta postare!

Telekom s-a pus in miscare! Am fost sunat si mi s-a promis ca urmeaza verificari ample.

Editat de radudd
Link spre comentariu

90 de dB la mufa de antena este enorm!!! Chiar si 75 dB nu este suportat de multe tv-uri! Din cea mai a dracu' practica: noi am mers cu 65-70 dB la mufa tv, valoare care a fost foarte buna in toate cazurile!  Apropo, pe ce canal a masurat, pot fi dezechilibre mari intre S02 si C46, de exemplu! Tot din practia, fenomenul descris, apare si la receptoare cu defecte in sursa de alimentare, mai precis, clasicii condensatori uscati, se vad umflati sau trebuie esr-metru. Aparatele tuturor furnizorilor mer cam caldute, nu este imposibila nici acesta varianta. Oricum, nu ar trebui sa dureze mai multe de 13 minute interventia!

Link spre comentariu

Cel putin in casa, nu a masurat pe un canal anume. A scos cablul din TV, l-a conectat la un alt cablu de cca. 1 m si apoi acesta in aparatul de masura. Asta a fost tot.

Bun, ca sa revenim, am inteles ca ar putea exista un dispozitiv care sa stabilizeze cumva semnalul, insa din cate imi dau seama acest dispozitiv nu exista de cumparat, ci trebuie contruit. Deja lucrurile se complica, prin urmare astept sa vad rezolvarea.

Multumesc pentru moment pentru tot ce mi-ati aratat aici.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, radudd a spus:

Bun, ca sa revenim, am inteles ca ar putea exista un dispozitiv care sa stabilizeze cumva semnalul, insa din cate imi dau seama acest dispozitiv nu exista de cumparat, ci trebuie contruit. Deja lucrurile se complica, prin urmare astept sa vad rezolvarea.

idee gresita...

dispozitivul atenuator trebuie sa fie de banda larga , nu ai cum sa ai atenuator pentru fiecare canal receptat.Daca apare pe un canal un semnal de nivel foarte mare intra in actiune atenuarea , dar vor fi si canalele cu semnal bun atenuate in acelasi raport . deci va fi bun cel de nivel mare si celelalte vor fi distruse. 

asa ca ideea asta nu renteaza.

Link spre comentariu

1.Uitati-va si pe alt receptor din casa.

2.intrebati  vecinii daca au aceeasi pb. daca nu pb. este pe reteaua proprie.

Nu mai cautati stabilizator de semnal pt. ca nu exista asa ceva, problema poate proveni din mai multe cauze:

- conectica proasta

- poate exista vre-un vecin conectat clandestin caz in care poate provoca intreruperi .neliniaritati,intermodulatii,etc.

ale semnalului daca se conecteaza direct pe tronsonul de cablu.

-asa cum spune si Marele Savant semnalul este nepermis de mare la int. receptorului, trebuie sa se incadreze intre 60-80 dBuV .

Daca dvs aveti 90dB in casa, amplificatorul ar putea avea semnal prea mare pe iesire si poate intra in autooscilatie.Un amplificator reglat corect nu ar trebui sa depaseasca 105dB pe frecventele mari.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Vlad

Buna seara, ma intereseaza daca a mai avut cineva problemă sa se ardă tv-ul prin cablu tv si daca da cum se poate stabiliza tensiunea ce vine prin cablu.in seara asta am al doilea tv ars si cam costa iar pe curent am stabilizator de tensiune.

Va multumesc 

Link spre comentariu

Nu ai nevoie de stabilizator de semnal, ci de o mufă separatoare de curent continuu, ce conţine doi condensatori.Cei de la cablu au obiceiul să-şi alimenteze amplificatoarele şi distribuitoarele locale prin cablul tv, iar asta poate afecta grav unele televizoare care nu au decuplare cu condensatori eficientă.Mai ales că prin surse în comutaţie pot apărea chiar tensiuni de 120Vc.a. induse capacitiv prin cablul de semnal.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări