Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect Amplificator Menadi

Postări Recomandate

Buna ziua ! Am inteles ca pe forum sunt inregistrati niste domni care au lucrat la firma care producea amplificatoarele Menadi . Spuneti-mi va rog ce modele de putere mai mare s-au fabricat au fost si de 2*400 sau 2 *600w de 2 *800 stiu  . Nu m-am orientat inca pe care sa il fac vreau sa vad intai cat m-ar costa fiecare  transformatorul vreau sa il iau de la Petra Iasi si sa vad cat mai imi cer si aia . Cablajul as vrea  sa  il  fac   in forma originala .

Link spre comentariu

Cauta-l pe Victor, este cel mai in masura sa te sfatuiasca.

Pe el l-am vazut sortind finali MJ15024 si MJ15025 Motorola, cind am fost intr-o vizita la dl Menadi la fabrica.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Practica nu se potriveste cu teoria intotdeauna  .

Poate am fost eu nepriceput , eram la inceputuri ...

Prototipul avea 40 V / uS , era perfect stabil pe sarcini capacitive bla bla .

Dar crapa in exploatare ...

Am dat vina pe supratensiuni in retea , pe lipsa de eficienta a radiatorului si a ventilatorului , am schimbat suruburile  si piulitele finalilor TO3 de   M3 cu M4 , am folosit  radiatoare neizolate etc .

Am experimentat diverse configuratii de superdioda , SOA etc .

Dupa ce am stabilit o varianta eficienta de  SOA , superdioda , radiator , ventilator etc  am ajuns la concluzia ca in domeniul  Audio Pro e de preferat un SR mai mic .

Am stabilit ca acea ultima schema este extrem de stabila din toate punctele de vedere ( in limitele tehnologice ale epocii respective ) cu un SR la bornele de iesire de 25 V /uS .

Nu trebuie sa va speriati , in domeniul Audio Pro nu deranjeaza un SR relativ mic , deoarece se folosesc doar sisteme multicai ( subwoofer + bas/mid + inalte ) si datorita pantei de taiere a crossoverelor nu se pot forma IMD deranjabile .

Mai exista si alte compromisuri , dar nu mai am chef de scris .

Poate altadata ...

Link spre comentariu

Oh , nu totul reiese din cele de mai sus ...

Este motivul pentru la borne care nu vei masura real un SR mai mare de 10 V/uS la amplificatoare in clasa D din categoria Audio Pro ...

Dar aceasta informatie a fost obtinuta cu sacrificiul multor tranzistoare finale adevarate .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări