VEF Postat Iulie 3, 2018 Partajează Postat Iulie 3, 2018 Buna ziua ! Am inteles ca pe forum sunt inregistrati niste domni care au lucrat la firma care producea amplificatoarele Menadi . Spuneti-mi va rog ce modele de putere mai mare s-au fabricat au fost si de 2*400 sau 2 *600w de 2 *800 stiu . Nu m-am orientat inca pe care sa il fac vreau sa vad intai cat m-ar costa fiecare transformatorul vreau sa il iau de la Petra Iasi si sa vad cat mai imi cer si aia . Cablajul as vrea sa il fac in forma originala . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 3, 2018 Partajează Postat Iulie 3, 2018 (editat) Cauta-l pe Victor, este cel mai in masura sa te sfatuiasca. Pe el l-am vazut sortind finali MJ15024 si MJ15025 Motorola, cind am fost intr-o vizita la dl Menadi la fabrica. Editat Iulie 3, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 3, 2018 Partajează Postat Iulie 3, 2018 Au fost două modele ... Link spre comentariu
VEF Postat Iulie 3, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2018 In afara de 2*800w au foat si de 2 * 600w ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 3, 2018 Partajează Postat Iulie 3, 2018 Erau doua modele , diferite din punct de vedere al schemei . Amplificatoarele pot fi dimensionate după dorința constructorului , în funcție de puterea dorită . Link spre comentariu
VEF Postat Iulie 3, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2018 (editat) Eu stiam numai de modelul cu tranzistori finali MJ si cu un amplificator operational la intrare celalt cum era Imi trimiteti va rog schemele email [email protected] Editat Iulie 3, 2018 de VEF Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 3, 2018 Partajează Postat Iulie 3, 2018 Amândouă aveau operațional pe intrare și finali MJ . Link spre comentariu
VEF Postat Iulie 3, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2018 Mai aveti schemele ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 3, 2018 Partajează Postat Iulie 3, 2018 Habar nu am , o să caut . Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 3, 2018 Partajează Postat Iulie 3, 2018 Ultimul model de amplificator Menadi : Sper sa te descurci ... Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 4, 2018 Partajează Postat Iulie 4, 2018 (editat) Degeaba , nu am alte detalii . Au fost descărcate de pe un alt forum http://www.telecomenzi.ro/forum/viewtopic.php?t=12480&sid=33b6fec02380f3dd1b578b9b61ee81ee Eu nu mai am in arhivă nimic legat de vechile amplificatoare ... Editat Iulie 4, 2018 de Victor Corectie Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 4, 2018 Partajează Postat Iulie 4, 2018 (editat) Victor dar ceva informatii despre parametrii amplificatoarelor alea ne poti spune? Ma intereseaza slewrate in principal. MERCI ! Editat Iulie 4, 2018 de sesebe Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 4, 2018 Partajează Postat Iulie 4, 2018 Practica nu se potriveste cu teoria intotdeauna . Poate am fost eu nepriceput , eram la inceputuri ... Prototipul avea 40 V / uS , era perfect stabil pe sarcini capacitive bla bla . Dar crapa in exploatare ... Am dat vina pe supratensiuni in retea , pe lipsa de eficienta a radiatorului si a ventilatorului , am schimbat suruburile si piulitele finalilor TO3 de M3 cu M4 , am folosit radiatoare neizolate etc . Am experimentat diverse configuratii de superdioda , SOA etc . Dupa ce am stabilit o varianta eficienta de SOA , superdioda , radiator , ventilator etc am ajuns la concluzia ca in domeniul Audio Pro e de preferat un SR mai mic . Am stabilit ca acea ultima schema este extrem de stabila din toate punctele de vedere ( in limitele tehnologice ale epocii respective ) cu un SR la bornele de iesire de 25 V /uS . Nu trebuie sa va speriati , in domeniul Audio Pro nu deranjeaza un SR relativ mic , deoarece se folosesc doar sisteme multicai ( subwoofer + bas/mid + inalte ) si datorita pantei de taiere a crossoverelor nu se pot forma IMD deranjabile . Mai exista si alte compromisuri , dar nu mai am chef de scris . Poate altadata ... Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 4, 2018 Partajează Postat Iulie 4, 2018 Impresia mea era ca o schema de genul acesta ar trebui sa permita un slewrate mult mai mare (nu neaparat stabila) dar m-ai scutit de citeva intrebari existentiale..... Merci ! Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 4, 2018 Partajează Postat Iulie 4, 2018 Oh , nu totul reiese din cele de mai sus ... Este motivul pentru la borne care nu vei masura real un SR mai mare de 10 V/uS la amplificatoare in clasa D din categoria Audio Pro ... Dar aceasta informatie a fost obtinuta cu sacrificiul multor tranzistoare finale adevarate . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum