Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strung de banc S125H S.C. MES S.A. Suceava

Vizitator John_escu

Postări Recomandate

Vizitator John_escu

Salutare tuturor, de putin timp am achizitionat strunguletul mentionat in titlul topicului, am inceput restaurarea acestuia si o sa va exemplific cateva idei pe care le am:

- inlocuire motor la 220v cu doua sensuri cu unul la 380v + un convertizor de frecventa care regleaza turatia si sensul motorului;

- curatare de rugina si revopsire;

- ungerea axului universalului;

- ungerea si eliminarea jocului saniei portcutit;

- reglarea papusii mobile (este reglabila);

- indreptarea surubului pentru avans automat....etc.

Vin acum cu intrebarea: 

Cunoaste cineva acest model sau are ceva documentatie despre el?

Atasez cateva poze cu un strung identic ca stare si model singura diferenta consta in modelul universalului (al meu este TOS de 80mm)

Am nevoie de indrumare pentru reglarea papusii mobile.

Iar daca ar avea cineva un portcutit cu schimbare rapida mi-ar fi de mare ajutor intrucat nu-mi accepta cutite decat cu coada de maxim 8mm, am facut rost de niste maratoane dar as vrea sa folosesc si niste cutite cu placute vidia pe care le-am cumparat de pe Ebay.

2018-07-03 11.57.09.png

2018-07-03 11.55.31.png

2018-07-03 11.54.28.png

Link spre comentariu

Se poate freza din coada cutitelor daca sa intre in locasul de 8mm, dar probabil nu o sa ai suficienta forta si turatie sa ai nevoie de vidia pe acest strung. Se gasesc portscule cu schimbare rapida asa micute pe ebay, dar cred ca ar fi o investitie inutila. Daca te inveti sa ascuti cutitele din rapid este suficent pentru capacitatea strungului.

Link spre comentariu
Vizitator John_escu

Salut, stiu sa ascut cutitele din otel rapid, dar am un set de cutite cu placute care se schimba, luat de pe ebay, pe care as vrea sa-l folosesc...ma gandesc ca nu o sa le slabesc foarte mult daca frezez 2 mm din partea de jos a cozii.

As mai avea o optiune....sa dau jos sania pentru strunjirea la unghi si sa pun un portcutit in locul ei.

Multumesc pentru raspuns.

Link spre comentariu
On 7/3/2018 at 12:00 PM, John_escu said:

Iar daca ar avea cineva un portcutit cu schimbare rapida mi-ar fi de mare ajutor intrucat nu-mi accepta cutite decat cu coada de maxim 8mm, am facut rost de niste maratoane dar as vrea sa folosesc si niste cutite cu placute vidia pe care le-am cumparat de pe Ebay.

Eu am cumparat odata cu strungul (CQ9318) si setul de prindere rapida:

https://www.uni-max.ro/cap-port-scule-cu-prindere-rapida-51/d/7

Port cutitele accepta cutite care au coada de 12 mm. Nu este cel mai performant dar scuteste o multime de timp (si nervi) cu aducerea varfului cutitului la inaltimea corecta.

Dupa ce am cumparat freza am mai facut inca trei port cutite asa ca pot spune ca stau bine la acest capitol.

Momentan iti poti face treaba cu ce ai si sa urmaresti cand setul respectiv apare la oferta.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
La 03.07.2018 la 12:00, Vizitator John_escu a spus:

Salutare tuturor, de putin timp am achizitionat strunguletul mentionat in titlul topicului, am inceput restaurarea acestuia si o sa va exemplific cateva idei pe care le am:

- inlocuire motor la 220v cu doua sensuri cu unul la 380v + un convertizor de frecventa care regleaza turatia si sensul motorului;

- curatare de rugina si revopsire;

- ungerea axului universalului;

- ungerea si eliminarea jocului saniei portcutit;

- reglarea papusii mobile (este reglabila);

- indreptarea surubului pentru avans automat....etc.

Vin acum cu intrebarea: 

Cunoaste cineva acest model sau are ceva documentatie despre el?

Atasez cateva poze cu un strung identic ca stare si model singura diferenta consta in modelul universalului (al meu este TOS de 80mm)

Am nevoie de indrumare pentru reglarea papusii mobile.

2018-07-03 11.57.09.png

2018-07-03 11.55.31.png

2018-07-03 11.54.28.png

Va salut! Ați mai găsit informații despre strung?

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Buna ziua,

Un prieten a cumparat un strung asemanator si a primit toate rotile dintate insirate pe o bucata de sarma.

Puteti va rog sa-mi trimiteti o poza cum sunt montate rotile dintate de ma motorul strungului dumneavoastra, poate reusim sa-l facem sa mearga?

Va multumesc,

Jean Gherase

[email protected]

0745 114 307

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări