danutz- Postat Iulie 2, 2018 Partajează Postat Iulie 2, 2018 (editat) Salutare! Am de cateva luni un acumulator dintr-un aparat care nu a fost incarcat de foarte multe ori si care nu prea tine. Desfacand capacul de sus si dopurile de pe fiecare celula am constatat ca nu este nici un lichid in interior (e uscat). Ar merge bagat electrolit de baterie auto ? Aveti in link-urile atasate poze cu acumulatorul. poza1 poza 2 poza 3 Editat Iulie 2, 2018 de danutz- Link spre comentariu
manolo Postat Iulie 2, 2018 Partajează Postat Iulie 2, 2018 Nu,acest tip de baterie nu are lichid ,au un gel ,din cauza proastei intretineri e cam bun de aruncat. Link spre comentariu
danutz- Postat Iulie 2, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2018 La ce te referi prin proasta intretinere ? Link spre comentariu
danutz- Postat Iulie 2, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2018 Mai am o nedumeririe . Daca este cu gel , de ce are dopuri de umplere ? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 2, 2018 Partajează Postat Iulie 2, 2018 (editat) Pare a fi mai repede un acumulator VRLA, daca acele "dopuri" in esenta sint din plastic siliconic moale si fac o etansare din sensul exterior spre interior, cind se creaza gaze in interior le elibereaza. Asta este principiul valvei de sens din acumulatorul VRLA. Pare in interior ceva "tifon" alb, daca este asa ai un acumulator AGM VRLA. Acea pisla de fibra de sticla mentine electrolitul. Este extrem de dificil de regenerat un astfel de acumulator. In cazul in care s`a evaporat apa din electrolit poti incerca sa pui apa distilata citiva cm3 la fiecare element si poti sa speri ca`si va reveni. Nu completa cu electrolit deoarece acidul nu se pierde din ele. Necazul e ca nu sii cit sa pui in el, nu are nivel si nici nu trebuie sa fie lichid in celula. Editat Iulie 2, 2018 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
danutz- Postat Iulie 2, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2018 3 minutes ago, Ion_Bumbu said: Pare a fi mai repede un acumulator VRLA, daca acele "dopuri" in esenta sint din plastic siliconic moale si fac o etansare din sensul exterior spre interior, cind se creaza gaze in interior le elibereaza. Asta este principiul valvei de sens din acumulatorul VRLA. Pare in interior ceva "tifon" alb, daca este asa ai un acumulator AGM VRLA. Acea pisla de fibra de sticla mentine electrolitul. Este extrem de dificil de regenerat un astfel de acumulator. In cazul in care s`a evaporat apa din electrolit poti incerca sa pui apa distilata citiva cm3 la fiecare element si poti sa speri ca`si va reveni. DA . Acele dopuri sunt din cauciuc (asa pare ) . Asa este , este ceva hartie sau panza aparent intre placi. Link spre comentariu
yo7lhe Postat Iulie 2, 2018 Partajează Postat Iulie 2, 2018 (editat) Din poza pare a avea urme de scurgeri de electrolit la imbinari. Nu cred ca a fost noua. Sau daca a fost a fost tratata dur(functionare la temperatura ridicata, supraincarcare, cicluri profunde, s.a) Acest tip de baterie se preteaza la functionare in tampon cu foarte putine cicluri de descarcare profunda(la 10.8V). Citeste pe net despre bateriile SLA, sunt baterii cu electrolit putin. Poti incerca, fara cine stie ce sanse, cu cateva picaturi de apa distilata in fiecare celula. Dar dupa asta poti avea surpriza sa curga. Cat am scris vad ca ai primit deja un raspuns. Editat Iulie 2, 2018 de yo7lhe completare Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 2, 2018 Partajează Postat Iulie 2, 2018 Bun, ai acumulator Pb in tegnologie VRLA AGM. N`ai ce pierde mult la el, pune citiva cm3 de apa in fiecare celula. Astea mai au un obicei prost, se corodeaza puntile de legatura dintre elemente deoarece nu`s imersate in electrolit... De, experiente trecute... Link spre comentariu
morocanosul Postat Iulie 3, 2018 Partajează Postat Iulie 3, 2018 As incerca varianta asta dar sunt sceptic in privinta reusitei...! PS. Este vorba de APA DISTILATA nu din alte surse. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 3, 2018 Partajează Postat Iulie 3, 2018 Vezi mai sus discutia referitot la apa, nimeni nu cred ca`si pune probleme sa bage nici in radiator apa de la robinet da` mai in baterie! Scepticismul e bun dar mai trebuie si o baterie sa incerci asta. Din citeva zeci "operate" procentul de reusita a fost de aprox 30%. Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 3, 2018 Partajează Postat Iulie 3, 2018 Daca bateria s-a descarcat vre-odata prea mult si a stat asa, sigur s-a sulfatat. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum