validae Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Doru77 Incearca mai bine cu un difuzor de inalte si sunete deranjante gen sirena auto, frecventele inalte sunt mult mai deranjante, nu poti sa le ignori usor. Cea mai eficienta arma acustica neletala folosita in prezent de americani se bazeaza pe difuzoare unidirectionale de inalta frecventa, provoaca efectiv durere ! Nu o sa poti sa obtii in regim de amator asa ceva, dar o sa-l deranjeze la culme pe cocalar Daca poti directiona sunetul cu un ghid de unda cat mai eficient, sa nu superi tot cartierul, si mai bine ! Link spre comentariu
doru77 Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Nu e nevoie. L-am omorat pe cocalar cu muzica. Neplacerea lui, bucuria mea! :freaza:Si in plus, am contribuit la culturalizarea maselor. Link spre comentariu
ahegyes Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Vreau sa audaug si eu cateva precizari:- frecventele joase - nu pot fi directionate;- frecventele care produc senzatia de panica, stare de voma, ameteli, dureri de cap, se regasesc undeva intre 5 - 20hz si astea la puteri acustice foarte mari - peste 110db - ceea ce e foarte greu de generat cu instrumente obisnuite (amplificator audio, difuzor, etc...). Ar fi cateva astfel de subwoofere pe piata dar au pretul cu cel putin 5 cifre in $.- chiar daca reusesti sa produci sa zicem 110-115dB la 15hz - trebuie tinut cont ca sunetul se atenueaza foarte multodata ce distanta de la sursa creste. Atfel - ca vecinul tau care se afla la o distanta de 5-10m fata de sursa ta (in cel mai fericit caz) sa incaseze 110dB - tu trebuie sa produci vreo 130dB sau mai mult. Exista un tabel cu atenuarea in functie de distanta - da un google. Ca sa produci 130dB la 15hz ai nevoie de scule nu gluma - adica nu e sigur ca scapi cu 5 cifre in $.- frecventele inalte - ultrasunetele (peste 20khz)- nu au niciun efect asupra omului in schimb pisicile, cainii, sobolanii, tantarii, etc... vor fi iesiti din minti.- aplicarea unor frecvente gen sirena ar fi cele mai practice - dar - acestea cred ca ar deranja mai rau pe ceilalti vecini decat pe cocalar. Link spre comentariu
Vizitator Paddy Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Doar o completare la ce a spus colegul Ahegyes: frecventa critica (cea mai greu de suportat) pentru om este 7Hz (+/-), deoarece determina rezonanta organelor interne. Exista in dotarea armatei americane astfel de dispozitive care sunt folosite (ar putea fi folosite...) pentru "riot control". Generarea se face mecanic: se injecteaza un amestec combustibil gen benzina + aer intr-un tub si se detoneaza cu o frecventa de 7Hz. Greu de realizat in practica.PS: De ce nu incerci cu raze X? Trec si prin pereti... Link spre comentariu
validae Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Nu cred ca intentiona sa-l extermine pe cocalar, altfel posta la un forum de arme si munitii Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Ar mai fi o metoda sa il calmeze pe cocalar, sa ii scoata siguranta de la tablou cand incepe sa vomite manelarie prin difuzoare Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Solutiile de riposta "exterminatorie" au fost postate in gluma si oricum nu sunt aplicabile. Intradevar generarea infrasunetelor ca arma se face cu alte dispozitive decat difuzoarele, si repet, nici ultra si nici infrasunetele nu sunt solutia unei astfel de probleme.Poate niste muzica simfonica ... arma mortala pt fanii manelelor. Link spre comentariu
doru77 Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Eu zic sa nu va jucati cu infrasunetele. Am citit pe undeva ca un tip a facut niste experimente cu infrasunete si l-au gasit mort cu organele interne in stare de nefunctionare sau hemoragii, nu imi amintesc bine. Poate e legenda urbana, dar e de luat in calcul. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Apropo de infrasunete, fizicianul Davy, in secolul trecut, a facut o modificare la o orga cu tuburi la cererea proprietarului unui teatru de epoca unde se prezentau piese de teatru de groaza.A schimbat un tub de bass cu unul ce genera infrasunete.La urmatoarea piesa din stagiune, organistul a inceput sa cante, din tubul modificat nu se auzea nimic dar lustrele au inceput sa se cutremure, caii de pe strazile alaturate au luat-o la goana speriati si spectatorii ingroziti de vibratii au parasit iute sala.Imediat proprietarul teatrului a ordonat sa fie aruncat tubul cu pricina, ca nu-i mai veneau clientii la spectacole. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Solutiile de riposta "exterminatorie" au fost postate in gluma si oricum nu sunt aplicabile. Poate niste muzica simfonica ... arma mortala pt fanii manelelor. Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Metoda scoaterii sigurantelor de la tablou este foarte aplicabila Link spre comentariu
Vizitator iliviu Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Imediat proprietarul teatrului a ordonat sa fie aruncat tubul cu pricina, ca nu-i mai veneau clientii la spectacole.Stii cumva unde au aruncat tubul? Vreau sa audaug si eu cateva precizari:- frecventele joase - nu pot fi directionate;- frecventele care produc senzatia de panica, stare de voma, ameteli, dureri de cap, se regasesc undeva intre 5 - 20hz si astea la puteri acustice foarte mari - peste 110db - ceea ce e foarte greu de generat cu instrumente obisnuite (amplificator audio, difuzor, etc...)...Multumesc pt. raspunsul f. pertinent. In situatia in care infrasunetele nu pot fi directionate, exclud metoda asta. Dar microundele pot fi directionate? Ma gandesc sa fac un tun din cateva cuptoare cu microunde. Link spre comentariu
Patefon Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 @vaccea basul este intre 60-80 Hz, midbasul incepe de la 80 Hz, iar subbasul coboara de la 60 hz in jos. Daca te intereseaza numai basul, atunci fa-ti boxa care sa aiba F0 la 80 Hz si gata.Oricum, nu a spus nimeni sa-ti faci ceva care sa coboare pana la 35 Hz nu ? EU iti recomand sa-ti faci ceva ce sa cobaore decent pana in 50 Hz. O sa fi multumit. :smt006Perfect de acord. Ca sa-ti faci o opinie despre ce frecvente genereaza instrumentele muzicale adaug doua pozulici. Una cu frecventele generate de o chitara bass (cea mai joasa nota B0 corespunde la 30.87 Hz) si una cu domeniile de frecventa pentru diverse alte surse (cu rosu sunt figurate fundamentalele, cu albastru armonicele. Cat despre orgile care ar produce 16.4 Hz cica ar fi 5 la numar in lumea asta. Link spre comentariu
ahegyes Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Multumesc pt. raspunsul f. pertinent. In situatia in care infrasunetele nu pot fi directionate, exclud metoda asta. Dar microundele pot fi directionate? Ma gandesc sa fac un tun din cateva cuptoare cu microunde. Da - microundele pot fi directionate - chiar pe asta se bazeaza spre exemplu cuptorul cu microunde.Problema cu microundele este ca nu stiu daca ar putea sa il deranjeze intr-un fel me manelist. Apoi lucru cu microunde presupune cunostinte aprofundate in domeniu, ai nevoie de un magnetron (genarator de microunde) si apoi evident un ghid de unda care iarasi e destul de complicat de calculat si mai ales de realizat. Link spre comentariu
emola Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 nu mai bine faci putina productie - pe un cd, la a treia piesa ii ridici frecventele superioare cu 10 db cat sa-i sara piezo-ul pe perete si il plantezi in cutia postala ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum