Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce se intampla la 20 hz

GooD of BaSS

Postări Recomandate

• Răspunsuri 59
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

8

• Sharky

6

• adircf

4

• GooD of BaSS

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

daca acordezi la 20Hz traieste difuzorul.Problema e ca va scoate f timid acei 20Hz in schimb vei avea armonice la greu.E12 si multe alte difuri pro cu xmax mic nu au ce cauta la asa frecvente joase daca sunt montate in incinte normale. F multe Xmax mic, fs ridicat care nu prea le permite sa coboare sub 30-40Hz.La 20Hz ar trebui sa nu auzi mare lucru, doar sa simti o vibratie.Daca auzi sunete puternice atunci in mod sigur, dar prin casa nu simti nimic ca se misca atunci sigur din boxa iese altceva.

Link spre comentariu
Vizitator vacea

aoeleo :partyman: :partyman: :partyman: facem moartea caprioarei ? IA ZI TU SHARKY , DACA TOT AI PRECIZAT DE ACORDAJ LA 20 HZ : Cati litrii o sa aiba acea incinta? :2loser: 569? :weedman: e clar ca nu poti scoate bas adevarat din acel difuzor . doar daca te apuci sa ii faci un upgrade de fs sau xmax , dar tot degeaba... :smt006

Link spre comentariu
Vizitator releu

Problema e ca va scoate f timid acei 20Hz in schimb vei avea armonice la greu.

foarte adevarat sharky dar....

orice difuzor coboara la 20Hz

coboara nexus dar la ce SPL, ia spune tu.... ? Iar nu ti-ai facut temele!!!!
Link spre comentariu
orice difuzor coboara la 20Hz

coboara nexus dar la ce SPL, ia spune tu.... ? Iar nu ti-ai facut temele!!!!

Pai si el ce a zis? :axe: :toimonster: :

problema este atenuarea care o are la acea frecventa :yawinkle:
Link spre comentariu

o incinta de 100L cu un tub de 80mm si lungime de 300mm va fi acordata la 20Hz.Pentru 50L ai nevoie de o lungime de 650mm pt acelasi diametru.Pt asa ceva se cere un difuzor in genul celor auto (fs mic, Qts 0.3-0.4 si Vas mic ca sa nu iasa incinta cat casa). Astea pro (marea majoritate, probabil ca sunt si cateva exceptii) vor suna prost in asemenea incinta.Totusi pana cand sa va ganditi cum sa scoateti 20Hz mai bine scoateti restul calumea. Si eu eram mare amator de infrasunete dupa ce vazem in actiune un difuzor cu Xmax de 25mm :weedman: De atunci mi-au mai trecut entuziasmul.

Link spre comentariu

aoeleo :partyman: :partyman: :partyman: facem moartea caprioarei ? IA ZI TU SHARKY , DACA TOT AI PRECIZAT DE ACORDAJ LA 20 HZ : Cati litrii o sa aiba acea incinta? :2loser: 569? :weedman: e clar ca nu poti scoate bas adevarat din acel difuzor . doar daca te apuci sa ii faci un upgrade de fs sau xmax , dar tot degeaba... :smt006

Din cate vad eu tu ai vre-o probema cu sharky ?Ca sa vorbim de bas adevarat, defineste intai ce intelegi tu prin bas adevarat. 20 Hz nu inseamna bas, 20 Hz sunt considerati subbas ( infrabas ) si sunt exact la granita dintre frecventele subsonice si spectrul audibil.Si inca ceva: cum naiba sa-i faci la dif upgrade de Xmax ? :smt005 :smt005 :smt005 N stiu cum faci tu, dar pana inveti mai multe ia pune mana si mai citeste tu pe aici pe forum despre acustica.
Link spre comentariu

Daca tot veni vorba ,cam cum ar trebui sa arate o incinta care sa produca niste mici cutremure :arme :arme :arme :arme ca tare as mai fi interesat .Am un eurutec de 12 inch de ala de care sa mai vb pe forum si are cateva modificari ,imtrefier marit si bobina in 4 straturi suspensia schimbata Xmax de 15mm,toate modificarile facute de mine ,dar asa cum trebuie, care se zbate destul de tare ,ca imi cam plimba boxa prin camera si as vrea sa il dag in o imcinta sa simt un cutremuras:smt082. Cine ma poate ajuta cu o schema de incinta raman dator.INCINTA ACTUALA face ci ea treaba da pana pe la 40hz chiar temura toate prin camera ,cred ca si la vecinu ca ma vizitat,dar la 20hz e doar ventilator face aer prin camera si vibreaza de numa numa ,dar io vreau sa-i simt pe aia 20 :supz:

Link spre comentariu

Schimba difuzorul,cumpara unul specializat pe subbas.Vasile iti poate aduce la vreo 900 de lei :smt005 un Peerless de 12 toli,eu imi cumpar unul de aici din America.Intr-o incinta de 40 litri,cu membrana pasiva o sa ai parte de cutremure :rock: .

Link spre comentariu

Cam greu sa simti 20 Hz in casa. In rpimul rand lungimea de unda la 30 Hz e prea mare ca sa considere din tine un obstacol si sa miste ceva in tine, poate doar hainele o sa vibreze pe tine, dar cam atata. Si cu eurotecul ala de 12" nu o sa cobori sub 40 hz. Pur si simplu, un difuzor daca nu este conceput sa coboare la 20 Hz, atunci nu cobaora eficient ( ma refer la incinte normale ).

Link spre comentariu

simti 20Hz.In primul rand la 20Hz in casa nu ai cum sa ai unda.Ai presiune.Unda de 20Hz nu incape in camere, incape in hangare.Difuzorul cand actioneaza pur si simplu creste presiunea din camera.good of bass : de ce ai largit intrefierul?Oricum incearca sa faci incitna mai mare, de vreo 100L si acordeaza la 20Hz.

Link spre comentariu

PAI CUM DE CE AM LARGIT INTREFIERUL :toimonster: AM SCRIS ACOLO CA AMPUS difului o bobina in 4 straturi,bobina originala avea 2 straturi,cum de fapt au mai toate difurile in general iar la cea in 4 straturi a intrat si sarma mai groasa,pe cea originala am arso pe la vreo 300W si dupa aia am facut inca una tot ca si cea originala,2 straturi,insa tot se ardea ca nu prea ascultam eu numa 150w cat ar fi tinut, :drinkers: .Am avut un dif sony original la bobinat care avea bobina in 4 straturi :smt041 ,era de 6 inch si tinea peste 100w si at am zis hai sa bag si io la eurotec 4 straturi..........si acu rezista la 300w chiar mai mult cred,eu nu am mai mult, :smt022

Link spre comentariu

35-50Hz intra in categoria subbas.Oricum ai dreptate, sub 35Hz nu prea are rost decat in cazuri speciale.Vacea, nu uita ca acel grafic e facut pe panou infinit (incinta inchisa cu volum >> Vas si absortie puternica)Intr-o cutie bass reflex de dimensiuni normale treaba se schimba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări