Vizitator sea Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 Salutare, Am o masina de spalat BEKO WMB 71031 M care nu imi introduce suficienta apa (electrovalvele functioneaza putin), sitele sunt curate, de fiecare data cand spal sunt nevoit sa introduc apa manual cu bidonul. Vreau sa ii atasez un buton care sa imi cupleze una din electrovalve manual, insa nu stiu cum. 1. prima poza este alimentarea 2. in a doua poza sunt electrovalvele (electrovalva cu firele galbene are 4,31kohm iar cealalta are 4.34kohm) 3.4. sunt conexiunile la electrovalve Multumesc! Link spre comentariu
dan-a2 Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 Inverseaza cuplele la electrovalve si furtunele si vezi daca functioneaza mai bine !! Link spre comentariu
validae Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 (editat) Problema e la presostat, care e dereglat și controllerul primește eronat informația că e destulă apă în cuvă, deși nu este așa. Schimbă presostatul sau încearcă să-l reglezi, unele au șuruburi de reglaj...ar fi bine să verifici și dacă furtunul presostatului nu e cumva obturat. Editat Iunie 30, 2018 de validae Link spre comentariu
Vizitator sea Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 (editat) @dan-a2 Nu rezolv mare lucru, daca pun electrovalva de la MANWASH la PREWASH o sa bage apa si mai putina pentru ca programe cu prespalare nu o folosesc. Daca schimb furtunele intre ele tot nu ma ajuta pentru ca electrovalva de la MANWASH se alimenteaza un timp foarte scurt. @validae De la prima spalare intampin problema asta, cei de la garantie mi-au spun ca nu fac obiectul garantiei pentru ca asa sunt reglate sa functioneze, m-am uitat si la presostat nu are niciun reglaj. Am masurat cu multimetrul cati volti sunt intre PHASE si MANWASH, variaza de la 0V - 2.54V, dupa care scade de la 2,54V iar pe multimetru imi arata valori cu minus cand scade sub zero. Ma gandeam ca presostatul de PREWASH (oricum nu folosesc programe cu prespalare) sa il deconectez si sa il alimentez de la pinii liberi unde scrie -5V si 0V (am masurat in diferite etape a spalarii si am constant 4,92V). Nu cunosc caracteristicile acelor electrovalve si nu stiu daca pot alimenta direct de la 5V sau sunt nevoit sa ii pun o rezistenta. Editat Iunie 30, 2018 de sea Link spre comentariu
validae Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 (editat) Electrovalvele se alimentează direct cu 230Vc.a. fiind comandate de către niște triace. Nu mai face experiențe dacă nu cunoști cum funcționează, vei defecta placa grav....dacă mașina e în garanție și firma nu o remediază, fă o sesizare la Protecția consumatorului, fiindcă nu rezolvi nimic altfel. Editat Iunie 30, 2018 de validae Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 (editat) Acum 11 minute, validae a spus: Electrovalvele se alimentează direct cu 230Vc.a. fiind comandate de către niște triace. Da...și firele verzi din schemă ...sunt de fapt conectate la null prin triace...Ca să poată actiona o electrovalvă manual ...poate să întrerupă firul(verde...așa cum e desenat în schemă) care duce la palcă și să-l conecteze direct la null,printr-un comutator( practic, asa e arătat în schemă, dar, cele două fire, de fază și nul pot fi inversate ...în funcție de cum bagi stecherul în priză) Editat Iunie 30, 2018 de elmar Link spre comentariu
validae Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 Nu mi se pare normal să folosești astfel o mașină de spălat automată, comandând manual umplerea cu apă. Trebuie insistat la firma care asigură garanția, sau în cel mai rău caz se schimbă presostatul cu unul care să asigure nivelul corect de apă.... Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 (editat) E adevărat că orice modificare a instalației mașinii ...e o improvizație! Și orice improvizație poate să ducă la accidente grave (electrocutarea celui care o folosește și nu numai a lui, ci și a celor care o pot atinge) Editat Iunie 30, 2018 de elmar Link spre comentariu
Vizitator sea Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 pana vin cei care se ocupa, raman cu bidonul de 5L Link spre comentariu
cimitavita Postat Iulie 1, 2018 Partajează Postat Iulie 1, 2018 la masinile de spalat vanele nu pot fi alimentare mult timp, altfel iau foc. Cele mai multe pot merge incontinuu doar 2 minute. Apoi e necesara o pauza pentru racirea vanei. Daca in timpul acesta apa in cuva nu a ajuns la nivelul dorit, programul ar trebui sa reia alimentarea cu apa a masinii. Ori e o greseala in programul masinii, ori presiunea apei e prea mica. Normal presiunea apei trebuie sa fie mai mare de 1 bar (maxim 10 bari), iar debitul de minim 10 litri/minut. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Iulie 1, 2018 Partajează Postat Iulie 1, 2018 Verificati si sita de la capatul furtunului spre alimentare (nu cea de la electrovalve ) !! Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 1, 2018 Partajează Postat Iulie 1, 2018 (editat) Indiferent dacă traseul apei este parțial obturat sau nu are presiune suficienta controlerul mașinii va tine deschise conținu sau în reprize electrovalva corespunzătoare pina ce se atinge nivelul de apa necesar pt spălare. Acest nivel este sesizat de presostat/-e iar procesorul ia decizii în functie de informațiile de la presostat/-e. In cazul tău cita apa baga mașină pt spălare? In manualul mașinii care sint volumele de apa declarate ca ar fi utilizate la spălare? Dacă sint diferențe mari atunci probabil ca este într-adevăr o defecțiune dar mai exista și posibilitatea ca mașină sa fie comutata accidental sau blocata (din cauza unei defecțiuni de exemplu) pe program de economie de apa. Mai exista și posibilitatea ca asa sa fi fost conceputa mașină, adica sa folosească foarte putina apa. Ca o recomandare generala: nu va mai aruncați sa cumpărați mașini de spălat (și în principiu orice electrocasnic) după indicațiile vinzatorilor sau după prețul cel mai mic sau produsele ce sint la oferta. Studiați mai intii review-urile de pe net și apoi daca nu au probleme care sa va deranjeze mergeți și cumpărați. Editat Iulie 1, 2018 de sesebe 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum