Vizitator alexavram Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 am incercat sa fac un amplificator cu circuitul integrat ua 741 varianta cu 8 pini dar nu functioneaza. se aude un barait si atat. cum as putea sa procedez? Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 Citesti datasheetul integratului si studiezi internetul si apoi pui si schema care nu ti-a mers. Link spre comentariu
Vizitator alexavram Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 Da.Am facut si asta,dar nu stiu ca am gresit Link spre comentariu
flomar60 Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 alexavram,in primul tau post pe acest forum ai facut un enunt de genul " Luna e pe cer...ce cauta acolo !? " -schema dupa care ai lucrat -daca componentele folosite sunt bune-au fost cumparate de noi,recuperate,etc... -experienta in electronica-daca ai mai lucrat,etc.. -sursa de alimentare a montajului-baterii,alimentator,etc... ...si alte informatii pe care le crezi necesare,ca sa ne ajute pe noi-cei carora le-ai cerut ajutorul!-sa-ti oferim idei si sfaturi la obiect functie de experienta ta in constructii electronice... Altfel,ajungi la concluzia ca cei care activeaza pe forumul asta sunt snobi,increzuti,etc,etc si nu vor ,frate,sa ajute un incepator!...lucru total neadevarat!...nu putem noi sa visam ce ai tu acolo fara informatii la obiect...deci ??? Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 1, 2018 Partajează Postat Iulie 1, 2018 Acum 14 ore, alexavram a spus: Da.Am facut si asta,dar nu stiu ca am gresit Ti-am cerut sa pui si schema care nu ti-a mers. Nu ai pus-o deci nu poti zice ca ai facut si asta. Link spre comentariu
Vizitator alexavram Postat Iulie 5, 2018 Partajează Postat Iulie 5, 2018 schema este cea de mai jos. circuitul integrat este nou-nout. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 5, 2018 Partajează Postat Iulie 5, 2018 Datasheet-ul l-ai citit? Arată-mi unde ai găsit în datasheet schema asta. Nu mai întreb ce experienta ai în electronica. Dacă cineva de aici de pe forum considera ca poate să-l ajute pe colegul..... ii urez succes. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 5, 2018 Partajează Postat Iulie 5, 2018 Trebuie sa recunosti ca asemenea reprezentare a unui 741 n-ai mai vazut (lasand la o parte semnificatia pinilor). Alex, niste colegi si-au aratat disponibilitatea pt a te ajuta si tu nici macar o simpla cautare n-ai dat cu indicativul integratului, ca sa gasesti informatii elementare cum ar fi semnificatia pinilor si modul de reprezentare intr-o schema. https://www.google.ro/search?q=ua741&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwiBiura6ojcAhWSalAKHdwWDvcQsAR6BAgBEEM&biw=1680&bih=944 Ba mai si pretinzi ca ai citit datasheet-ul... Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 6, 2018 Partajează Postat Iulie 6, 2018 (editat) Editat Iulie 6, 2018 de Thunderer Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 6, 2018 Partajează Postat Iulie 6, 2018 LM741 nu functioneaza la 5V alimentare. Link spre comentariu
Vizitator alexavram Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 imi cer mii de scuze... Acesata schema este una gresita... am gasit alta schema care merge binisor Link spre comentariu
Vizitator alexavram Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 eu(foarte inteligent) am crezut ca o schema de lm 324 merge si cu asta dar am gresit totul... Link spre comentariu
validae Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 (editat) Cred că ai început într-o direcție greșită, dacă ai început experimentele direct cu amplificatoare operaționale. Poți învăța multe lucruri utile de pe YouTube, dar poți să dai și foc la casă..... Te sfătuiesc să începi mai întâi cu tranzistorul, studiezi despre clasele de amplificare și apoi faci amplificatoare simple în clasa A, AB, etc, ca să poți să și înțelegi ceva.Simpla imitare a unor experimente de pe net te poate zăpăci complet dacă nu pui mâna să citești și teoria....electronica este mult mai complicată decât pare.Caută programe de simulare, e un mare avantaj că nu trebuie să arzi multe piese ca să vezi dacă un anumit montaj funcționează sau nu. Citește despre componentele electronice, unde și cum se utilizează ele, ce înseamnă anumiți parametri, învață să măsori cu un multimetru..... Editat Iulie 8, 2018 de validae Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 (editat) Acel clip YT e o tampenie. Uite aici 2 configuratii de opamp amplificator. Pui Rin de 1k in ambele cazuri. Rf il alegi cat vrei amplificarea. Sa zicem ca vrei sa fie de 2 ori amplificarea. In schema inversoare Rf trebuie sa fie de 2k2 (valoare simplu de gasit), in cea neinversoare (dreapta) il pui tot de 1k ca Rin. Spune cum il alimentezi. Daca este diferential (se pare ca ai +/-9V, dar cred ca nu e de ajuns pentru 741, cauta sa alimentezi la +/-12 sau +/-15V) atunci nu-ti mai trebuie nimic decat condensatoare de decuplare de 100n de la pinii 7 si 4 la masa. La ce-ti foloseste acest "amplificator"? Sper ca nu i-ai pus direct un difuzor la iesire. Editat Iulie 8, 2018 de Thunderer Link spre comentariu
Vizitator alexavram Postat Iulie 10, 2018 Partajează Postat Iulie 10, 2018 Multumesc pt întelegere ambilor colegi si cred ca mi-ati fost de mare ajutor. Voi încerca la simulatoarele de pe calculator si voi vedea ce pot face. Puteti sa îmi trimiteti un link pt un anume simulator? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum