Jules00 Postat Iulie 3, 2007 Partajează Postat Iulie 3, 2007 Salut. Am combinat P3A si P68 de pe sound.westhost.com si mi-a iesit amp-ul asta. L-am testat si mi-a mers din prima. Ma intrebam daca din punct de vedere al fiabilitatii tranzistoarele TIP41C si TIP42C vor functiona. Am cumparat MJE15030 si MJE15031 dar au semne ca ar fi falsi (oricum arata mai "rau" decat TIP42C/TIP41C) si mai bine nu-i pun....MJE15032 si MJE15033 n-am gasit...Ampu, apropo se aude foarte bine si e stabil in functionare :yawinkle: Link spre comentariu
zal Postat Iulie 3, 2007 Partajează Postat Iulie 3, 2007 Avind doar 100Vc-e TIP41C/42C prefinali s-ar putea sa crape repede la tensiunea aia de alimentare. Pune mai bine MJE15030/15031 daca sint buni, sau BD941/942, KT850/851A,B etc.Pune cond. ceramic de 100pF si intre b-c trz prefinali ramura + (TIP41C).KSP42 vrea sa fie echivalent cu MPSA42? Link spre comentariu
Jules00 Postat Iulie 4, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2007 KSP42=MPSA42.....inca mi-e frica sa pun MJE-urile...caut BD. Oricum la putere aproape de maxim mi-a mers si cred ca mi-a mers pt. ca sursa "cadea sub sarcina" deci nu prea avea cum sa-mi apara mai mult de 100V pe prefinali. Oricum incerc sa pun BD.... Link spre comentariu
Jules00 Postat August 9, 2007 Autor Partajează Postat August 9, 2007 Varianta finala (testata :weedman: )! Cine vrea desenele poate sa ia arhiva. Sunt desenate in format .dwg (AutoCAD, ZwCAD etc.) pt. a putea fi printate la scala. In fisier am schema acestui amp, schema unui amp asemanator (P03C) ce foloseste finali 2N3055 (pt. a fi folosit la sateliti), un DC loudspeaker protector (gandit si realizat de mine) si o varianta de sursa liniara pt. a alimenta un modul preamplificator...Bafta la munca!!! Link spre comentariu
Vizitator domnu_doctor Postat August 9, 2007 Partajează Postat August 9, 2007 Confirm. Schema e foarte stabila. Am facut-o si eu, in urma cu vreo 20 de ani si merge si acuma. Pentru suplimentare de curent la finali, eu am dublat finalii, dar trebuie avut in vedere echilibrarea in curent a bazelor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum