Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legare conductor litat MYF la intrerupator fara surub

Vizitator And81

Postări Recomandate

Vizitator And81

Recent am inceput sa-mi schimb instalatia eletrica la o casa, care era pe aluminiu, si am decis sa folosesc conductor litat, eu mai schimband si alte instalatii unde am folosit doar conductor masiv. Am optat pentru intrerupatoare cu prinderea conductorului fara surub, si as vrea sa stiu ce alternative as avea la conectarea acetuia la conductorul MYF. Cu pini terminali nu merge, poate doar prin cositorirea capetelor pentru a deveni rigide si a putea fi impinse in clema, dar as dori sa aud si alte opinii. Alta problema ar mai fi legarea in doze, unde am de ales intre doua variante, una infasurare si cositorire, si a doua, prinderea lor in niste cleme flexibile. Credeti ca acele cleme constituie o buna legatura intre conductori? Orice recomandare este binevenita. Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adydep

2

• flomar60

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cositorirea e sfanta!Nu umblati cu cleme sau alte prostii.

Si in doze la fel; dezizolati cam 3 cm,rasuciti frumos,apoi cositoriti.

Fosositi cositor cu plumb si sacaz;NU utilizati sub nici o forma pasta decapanta.

Link spre comentariu

Pentru intrerupator,neaparat cositorire....la doze,merg ambele variante insa...eu prefer infasurare/cositorire...mi se pare cea mai sigura conexiune!...atentie,ma refer doar la conductor litat!

Link spre comentariu
Vizitator And81

Pasta decapanta nu foloseam oricum, am o rola de cositor de 2mm si una de fludor de 1mm cu plumb si pe asta am tot folosit-o, presupun ca e buna. Ca izolare a infasurararii credeti ca ar fi o solutie mai optima folosirea acelor conectori de capat cu surub, unii le spun si morsete, decat o infasurarea cu banda izolatoare?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări