flomar60 Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 Marius,dar de ce nu deviezi alimentarea si cablurile UTP ale routerului ,intr-o zona accesibila tie...!?...n-ar fi cine stie ce investitie-prelungitor electric,mufe/prize UTP,cabluri UTP- si ai avea in permanenta control...zic si eu! Link spre comentariu
flomar60 Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 Na, ca te-am botezat ,Giuseppe!...era de fapt Ovidiu...scuze!....acuma,cum ti se pare solutia mea...!? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 29, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2018 Daca la mine te referi... Situatia mea e de asa natura incat nu pot sa fac asta. Am 2 locatii unde stau iar aparatele de tv si net sint bine unde sint acum. Eu trebuie sa pot sa scot cablurile din orice locatie m-as afla. Deci chiar daca le mut dincolo, n-o sa mai pot sa le scot din cealalta parte. Singura solutie e cum a zis Ovidiu mai sus... Facuta o mecanica care sa fie comandata de la distanta si care sa intrerupa efectiv cablurile. O sa revin cu detalii... Link spre comentariu
geomx Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 (editat) dar daca iti mai cumperi un al doi-lea ruter care va fi amplasat in cea de-a doua locatie iar pe acestea le conectezi manual si doar atata timp cat ai nevoie de ele ????? Editat Iunie 30, 2018 de geomx Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 30, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2018 Nu inteleg cum zici, dar nu mai conteaza. Am decis. Voi face o automatizare care sa traga singura cablurile. Poate ca subconstientul meu ma impinge sa ma apuc iar de electronica... Doar ganditi-va ce aventura va fi sa faci asa ceva.... Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 (editat) E intradevăr o aventură ...aș fi curios să văd cum arată/funcționează o astfel de automatizare... Nu zic că e imposibilă,dar, pe mine mă doare capul ...numai când mă gândesc la așa ceva! Editat Iunie 30, 2018 de elmar Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 30, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2018 O sa desenez o schita si cand e gata o postez... sa imi ziceti daca visez sau nu. Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 La 28.06.2018 la 21:37, Giuseppe Bagarella a spus: Buna seara, prieteni ! Nustiu cum a fost la voi azi, insa la mine tocmai a fost o furtuna. In mod normal nu ar fi fost vreo problema, dar mi-am cumparat de curand un router scump si acum stau cu frica sa nu se arda de la fulger. Deci as vrea sa va intreb daca stiti vreo metoda de protectie, ce as putea sa fac ca routerul meu sa fie in siguranta ? Exista ceva care se poate inseria pe cabluri care sa impiedice sa intre fulgerul daca e cazul ? Sau orice alta metoda daca stiti... Stiu, o sa ziceti ca cea mai buna metoda e sa scot cablurile din el cand vad ca vine furtuna. E ok, si eu cred la fel, numai ca ar fi o problema. La mine in curte sint 2 incaperi: una unde stau parintii si unde este "sediul central" de internet unde e si routerul, si alta incapere separata unde stau eu cu calculatorul. Astea nu sint una langa alta, adica daca incepe ploaia si eu sint la mine in "casa", nu pot sa ma duc dincolo sa scot cablurile fara sa-mi ud hainele. Alta problema ar mai fi ca daca dupa ce ne culcam toti, si incepe furtuna, cine mai scoate cablurile ? Eu ma gandesc sa construiesc un mecanism, poate cu niste motorase CNC, care efectiv sa faca si sa intrerupa niste contacte si care sa fie comandate de la distanta prin cablu. In felul asta, inainte sa ma culc, dau comanda si se scot cablurile automat... Sint dispus sa fac orice... Chiar daca e ceva complicat si dureaza mult pana il fac si il voi folosi doar la ploile de la toamna incolo... Ca o gluma, de cand te-ai apucat sa mananci sanaos, sufli si in iaurt. Daca la tine sau la vecini nu s-au intamplat asfel de evenimente nu prea are rost sa-ti faci ganduri negre Link spre comentariu
MVS Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 (editat) Eu vreau sa vad cum faci cu click-urile de la RJ45. Si cum detectezi posibilitatea aparitiei unui traznet cu zeci de secunde inainte ca sa ai timp pentru actionari Editat Iunie 30, 2018 de valentin marcarian 1 Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 (editat) ”Click-urile” le poate rupe ...și nu cred că vrea să deconecteze routerul, atunci când se produce trăsnetul(sau înainte cu 10 sec) ...ci cu mult timp înainte ...când vede că ar putea începe o furtună! Editat Iunie 30, 2018 de elmar 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate